maanantai 6. toukokuuta 2024

Uskoitko todellakin Argentiinan pelastajaan?

Argentiinassa ollaan ihan "tasapainotettu taloutta", mutta onko se koko totuus?

Ei ihan, sillä vaikkakin turhan byrokratian ja byrokraattien karsiminen onkin ihanteellista, on tässä kaikessa kyse pikemminkin siitä, että ainoa työkalu on sakset. 

Esim. köyhyys on nyt Argentiinassa korkeinta pariinkymmeneen vuoteen. 

Poverty in Argentina hits 20-year high at 57.4%, study says

Ja ainoa joka pystyy pistämään koronaakin paremmaksi talouden romuttamisessa, on totta kai anarkokapitalisti:

Argentina Economy Shrank in December by Most Since Pandemic

Eikä tämä ole mitenkään uutta, sillä Argentiinassahan vallan kaappasi sotilasjuntta jo vuonna 1975 ja syöksy alkoi kunnolla 1976. Tämä junttakin toteutti uusliberaalia oikeistopolitiikkaa ja talouden syöksy jatkuu edelleenkin. Argentiina on kokeillut tätä kapitalistista shokkihoitoa kohta 60 vuotta tuloksetta. 

Milei puolestaan jakaa virkoja rahasta ja ulkomaille myytävillä velkakirjoilla hän kuittaa Argentiinalaisten suurten yrityksien velat, kuten kunnon kapitalistin kuuluukin tehdä ja vielä maksattaa velkakirjojen tuotto-odotukset verovaroista. Ja kun pääoman verotus on käytännössä nolla, se on argentiinalainen työläinen joka maksaa puolestaan tämän bailoutin. 

Säätelyä vähennettiin poistamalla antinepotismilaki, perustuslaista viis. 

Taloutta siis kohennetaan päästämällä markkinoille velkakirjoja, joiden ostamisella kuitataan suuryhtiöiden velat ja näin pelastetaan ulkomaalaisten sijoittajien rahat. Nämä velkakirjat ja korot maksetaan myöhemmin takaisin Yhdysvaltain dollarissa valtionkassasta - mikä selittää lämpimät välit jenkkilään. Kapitalisti pelastaa tässä siis vain Argentiinan suuryhtiöt, eli omat elitistikaverinsa. 

Mutta näinhän tämä tuolileikki toimii ja kuten vapaamuurari Albert Pike sanoi, lähettävät he sankarinsa kun kansa sellaista vaatii - niin tekee myöskin weffiläiset Argentiinassakin.

Mitä muuta löytyy Milein taustalta?

Mileihän on aikonut kääntyä juutalaisuuteen, mikä tarkoittaisi sitä, että hän luopuisi Kristuksesta, jotta saisi pienihattuisten siunauksen, joka puolestaan näkyy maallisessa vallassa.

Milei ei piilota lainkaan sitä, että ketä hän kumartaa, eli tämä ei ole edes salaliitto. 

Tämä kaikki alkoi kun hän verrattaen tuntemattomana, mutta koomisen viihdyttävänä hahmona, eli pikkujulkimona ja politiikkona päätti tehdä tuttavuutta rabbi Axel Wahnisin kanssa. Tästä ehti kulua muutama kuukausi ja hän alkoikin saamaan kannatusta (17% vaaleissa). 

Tästä aukeni uusi polku, kun hän tutustui rabbi Tzvi Grunblattiin, joka on yhdistetty Argentiinan bisneseliittiin ja jolla on myöskin siteitä läpi länsimaiden. Grunblatt puolestaan esitteli Milei'n Eduardo Elzstainille Llao Llao -foorumissa, joka on huippukapitalistien salainen kokouksessa, jota isännöi varainhoitaja Elzstain, joka kasvatti omaisuuttaan George Sorosin avulla, ja joka on nykyään kiinteistömoguli, joka tunnetaan lempinimellä "Argentiinan omistaja".

Ja näin voittoputki jatkui, sillä voitettuaan Elzstainin hyväksynnän Milein presidentinvaalikampanja sai myöskin tukea miljardööri Wertheinin perheeltä, Braunilta (erityisesti Sebastian Braun) ja Daniel Sieleckiltä. He sponsoroivat Mileita ja pitivät huolta siitä, että tämä saa jatkuvaa positiivista medianäkyvyyttä näiden omistamilla televisiokanavilla. Nämä siirsivät Mileille tuen keskustalaiselta Patricia Bullrichilta, jolla oli 17% äänistä.

Ja loppu alkaakin olemaan ei historiaa, vaan nykypäivää. 

Ai niin, Milei on muuten nimittänyt Dario Epsteinin (Argentiinan 1990-luvun yksityistämishankkeen pääarkkitehti), ylimmäksi talousministerikseen. Ja Mileitä rahoittaneiden varakkaiden juutalaisperheiden jäsenille, kuten Ian Sieleckille ja Gerardo Wertheinille, on myös annettu ns. quid-pro-quo-hallituksen asemat. Joten on käytännössä taattua, että riippumatta siitä, mitä Argentiinalle tapahtuu seuraavaksi, Elzstain tulee siitä paljon varakkaampana miehenä. Näin jokainen osapuoli voittaa, mutta Argentiinan kansa ei tosin lukeudu näihin osapuoliin. 

Jos joku vielä kuvittelee, että tämä on oikeisto vs vasemmisto -sotaa, jossa oikeisto on ainoa hyvä, on harhautettu. Ne molemmat ovat saman korppikotkan siivet, ja sen lentosuunnitelma on ja pysyy samana. 

keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Lyhyt ja ytimekäs vappupuhe

 Näinä kovina aikoina lienee syytä jakaa tällainen hersyvä vappupuhe.


Ne joille on paljon annettu, niiltä myös sen mukaan vaadittakoon. Nythän kansa on hemmotellut ne pilalle, eikä vain päästä niitä kuin koiria veräjästä, vaan jopa maksaa omistaan niiden epäonnistumisten kulut. 

Tämän myötä hyvää vappua.


maanantai 29. huhtikuuta 2024

Uutiskatsaus: Diivat vaihtuvat

 Tuskin malttaa edes odottaa, että mitä saadaan seuraavaksi!

Anna-Maja Henriksson luopuu RKP:n puheenjohtajuudesta, kuvailee pyörityksen olleen ”epäinhimillistä”

Nämä kaikki olivat totta kai naisia, mutta niinhän se menee, että naiset seuraavat niitä miehiä joita katsovat ylöspäin, tässä tapauksessa koko puolue perässä