Tämän kertainen aihe liittyy sitten kauppoihin tuleviin A-olut-tuotteisiin. Yllttäen, tämän uudistuksen kanssa kupataan viimeistä päivää. No, tässä vesi kielellä odotellessa, harjoitetaan hieman kemiaa ja matematiikkaa.
Nimittäin, A on pienestä prosenttierotuksestaan huolimatta tehokkaampi juoma kuin kolmonen.
Miksi näin?
Amerikkalainen alan lehti, Draft Mag(zine) teki tutkimuksen aiheen tiimoilta, ja sen mukaan siis alkoholi kumuloituu sitä nauttiessa, johtuen siitä, miten ihmisen keho käsittelee saamansa alkoholin. Eli, jos 4% vahvuinen olut sisältää 1,4 alkoholiyksikköä, ja juot yhden tunnissa (asia mitä kukaan ei tee, mutta tämä ion puhtaasti teoreettinen esimerkki), on tällöin tilanne, jossa käsittelemättä jää 0,4 yksikköä. Tämä tarkoittaa puolestaan sitä, että seuraavan tunnin aikana nautittu jättää ylijäämän 0,8 yksikköön, josta kumuloituminen jatkuu (sama ilmiö muuten pätee tryptofaaniin) illan mittaan, ja tästä seuraa mallasjuoman nauttijalle tavallista parempi olo. Nyt, jos tähän otetaan vielä 5% vahvuinen olut, se jättää 0,8% tunnin jälkeen, mistä seuraa 1,6%, siitä 2,4 jne. Nerokasta, eikö!
Mikä parasta, jos kansa alkaa suosio keskenkäyneen/laimennetun A:n, eli kolmosen sijaan nelosta, siitä tulee myös rahallisesti halvempaa, mikä on aina hyvä asia näinä kuivina aikoina, kun hallitus piiskaa hullun kiilto silmissään köyhää.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti