tiistai 20. joulukuuta 2016

Tapaus crybully

Tänä vuonna on Fundamentti osoittanut erään varsin yleisen suvaitsevaiston taktiikan, eli doxxauksen ynnä muut henkilötietorikokset, uhkailun, kiristyksen, ilmoitukset työpaikalle sekä muunlaisen crybully-toiminnan.

Nyt, tästä nimenomaisesta tapahtumasta on jo hetki, ja se meinasi vallan mennä ohi, mutta menkäämme nyt "parempi myöhään, kuin ei milloinkaan"-periaatteella eteenpäin, sillä edellä on mainitusta toiminnasta esimerkki.

Kyseessä oli siis alunperin perinteisen tyylin valkoritarointi, liittyen feministien tissiviikkoon.

Toni Härkönen lupasi sen seurauksena palkkion doxxaamisesta:

(Noillla palkkioilla tosin voisi olettaa, että tuo "muuta hyvää" lienee esim. irtokaramelleja).

Tässä puolestaan sitä edeltänyt sanailu, jossa ilmeisesti tapahtui tuo ratkaiseva mielensäpahoittaminen. Aivan kuten edellä mainittiin, niin ns. crybully-käytös on siis sitä, että yritetään kiusaamalla yms, keinoin vaientaa toinen, mutta kun hän lyökin takaisin, alkaa itkuosuus.

Kommentoitu twiitti:

Come back:

Tämän jälkeen ns. lensi potkuriin, mistä sitten alkoikin melkoinen purkaus. Esim. tässä jotenkin tuo jonneksi syyttely muuttui yhä itseironisemmaksi lällättelyksi, kun vastapuoli äityi esittelemään retoriikon kykyjään:


Hänen omat tietonsa oli melko helppoa saada sillä ne olivat julkiset, ja löytyivät internetosoitteensa takaa joka on twitter-tilin yhteydessä. Sieltä myös selvisi, että kyseessä on freelancer-valokuvaaja, joka toimii myös isoille lehdille, joten ilmeisesti journalistien lisäksi myöskin kuvaajat "edustavat aatetta." Ainakin valokuvaaja Toni Härkönen tuntuu pelaavan samaa peliä.

Mielenkiintoista tässä on myös se, että täsmälleen saman tempun viimeisimpänä teki innovaattori, Suomen talouden nostaja ja myöskin toimittaja, Riku Rantala, mitä tulee Päivän byrokraattiin.


PS. Allekirjoittanutta ei vaiennettu, vaan tuolla kertaa tissiviikon kommentointi jatkui, ja tuo koko kuu oli varsinaisten ennätysten kuu, kun twiitit saivat peräti yli 100 000 impressiota, ja jo yksi tuon viikon aiheinen yksinään keräsi yli 30 000 impressiota.

Tarinan opetus?

No nyt kun twiittaamaan innostuttiin, niin:

Ei kommentteja: