maanantai 11. joulukuuta 2023

Talkoohengessä voittoja maksimoimaan käypi kansa

Spoileri: Ei ole olemassa mitään talkoita, on vain ja ainoastaan kokoomuksen puhallus, jossa se kasvattaa omien eturyhmiensä käteenjäävää osuutta (kapitalistit!) ja velkaa otetaan vielä enemmän kuin aiemmin.

Kokoomukselle on sen markkinointikyky ja juonitteleminen lajityyppistä käytöstä. Nytkään kunnon demoralisoidut NPC:t ja oikeistomulkerot eivät kyseenalaista yhtään mitään, sillä sehän tarkoittaisi sitä, että on kommunisti. Sellainen olet, jos katsot oikeuksiesi perään. 

Tässä vasemmisto-oikeisto-pelissä sellainen nimittely on oikeiston versio vasemmistolaisten kammoksumasta "olet natsi/äärioikeistolainen" -syytöksestä, joka saa kyseisen syytöksen kohteeksi joutuneen jäätymään pelosta aloilleen ja tiputtamaan kaikki epäsoveliaat ajatukset.

Mutta hän joka käy kolmatta tietä tietää, ettei tarvitse kuulua kumpaankaan näistä umpikujaan johtavista teistä.

Vaan, jatketaanpa nyt näiden talkoouudistusten tarkastelua. 

Kaikenlaisia heikennyksiä ja kurottumisia kohti paikallista sopimista on jo nyt yritetty,

On esim. sunnuntailisää on haluttu poistaa ja sairauslomastakin saa jo maksaa omavastuuta.

Näin menetät päivän palkan kun et halua mennä sairaana töihin. 

Myöskin porukan potkiminen pihalle halutaan helpommaksi, etkä saa välttämättä enää ansiosidonnaistakaan koska työssäolovelvoite kasvanut 12 kuukauteen. 

Eikö olekin hienoa osallistua talkoisiin?

Bronto Skylift yrittikin heti tilaisuuden tullen koittaa kepillä jäätä, mutta niin vain sai paha palkkansa kun kansa reagoi välittömästi - oikein teki.

Bronto Skylift luopuu kiistakapulaksi nousseesta kuuden päivän työviikosta – irtisanoo seitsemän

Hyökkäystä yrittänyt taho joutuikin toteamaan, ettei uhri alistunutkaan ja näin herrat palautettiin takaisin maan pinnalle. 

Kapitalisteille on vain niin vaikeaa tajuta se, että hyviä työntekijöitä ei todellakaan tässä maassa ole riittävästi, ja jos kohtelet omiasi kuin paskaa, niin paskan saa käteen. Sen sijaan ajatuksena on, että parempi työntekijä on se, joka myy omaa viikkorytmiään ja vapaa-aikaansa alihintaan.



Jokaisessa sivistysmaassa, jopa itä-eurooppaa myöten on viikonloppukorvauksia, mutta niin kokoomus kuin kapitalistitkin haluavat ne pois. Ne eivät ole kansan puolella, sillä ne haluavat polkea työntekijöiden oikeuksia kirjaimellisesti kehitysmaatasolle. Et voi olla kansan puolella, jos puollat sen enemmistön tallaamista. 

Ymmärtäähän tämän jo ruohonjuuritasollakin - miksi edes kukaan tekisi sunnuntaina töitä, jos siitä saa saman palkan kuin arkipäivistä? Vapaa-aika on arvokkaampaa sunnuntaina kuin maanantaina, etenkin jos ihmisellä on sosiaalisia suhteita. Vuorotyötä tekevän on hankalampi viettää ystävien kanssa aikaa, lapset ovat kotona viikonlopun. Vai sitäkö tässä haetaan, että koko yhteiskunta on kapitalistia ja hänen rikastumistaan varten? Ei ole. Kapitalistin ainoa olemassaolon syy on edistää kansan hyvinvointia, ja jos hän siitä rikastuu, on se OK. 

Niinpä myöskin ylitöitä tehdään perusduunarin elintason pienimuotoiseen nostamiseen, eikä pelkästään työnantajaa miellyttääkseen. Sunnuntailisät tuovat juuri sen verran rahaa että sen huonomminkin palkatun työssäkäynti ylipäätään kannattaa. Ei näillä palkoilla ja elinkustannuksilla ole todellakaan oikein viedä sunnuntaityöntekijöiltä eli käytännössä köyhiltä yhtään lisää.

Kapitalistien aisurit ja muut markkinauskovaiset uskovat sokeasti markkinatalouden lakeihin, mutta kummasti se kysyntä ja tarjonta eivät jostain syystä päde yleisten vapaapäivien työvoimaan - kun on tarjota matala, hinnan tulisi nousta. Eikö se markkinoiden kaikki korjaava käsi kun ei ole mitään muuta, kuin taikauskoa tavan kansalle, mutta kapitalistille se siirtelee kansan vaurauden ns. parempaan talteen. 

(Todellakin, markkinatalous on vain yksinkertainen, jopa hyödyllinen mekanismi ns. kakun kasvattamiseen, siitä ei pidä tehdä muuta kuin se on.)

Mutta ahneen loppu tiedetään, se häämöttää - niin käy kun ensin itse ahneuspäissään jättänyt maksut minimiin.

Kyseessä pelkästään puhdas ahneus. Sitä on seurannut liiallinen tehokkuuden palvonta, silti ymmärtämättä, mitä tehokkuudella oikeastaan tarkoitetaan. Tehokkuutta pystyy parantamaan muutenkin kuin työntekijöitä ruoskimalla, jälkimmäinen lisää vain kompulsiivisuutta ja touhukkuutta, jotka ovat tehokkuuden vihollisia. Tämä kapitalistin tehokkuusajatteleminen on kansanvastaista, sillä siinä nähdään kansa vain eräänlaisina työkaluina, joiden on oltava mahdollisimman kustannustehokkaita, ja jotka voidaan loppuun ajettuina viedä paaliin sekä korvata uusilla. 

Näin kokoomus oikeasti vaikuttaa agendallaan ihmisten elämään, ei ole olemassa mitään talkoita, eikä mitään "kun me rikastumme, tekin rikastutte", vaan se mitä näet, on se mitä saat. Mutta hei yritykset rikastuu ja se on pääasia! 

Todellakin, jos annat paikalliselle sopimiselle pikkurillisi, niin jossain vaiheessa on kaikki duunarin edut riisuttu.

Sitten kun tämä hajonnut ratas heitetään pois, se löytää edestään saman kohtalon kuin oman yhteiskuntaluokkansa reservin edustaja, eli se sama työtön jonka epäonnesta hän ensiksi iloitsi. 

Ei kommentteja: