tiistai 19. joulukuuta 2023

$ylttytehdas savuverhojen takana

Kun seuraat rahaa, löydät sylttytehtaan. Niin myös nyt - eritoten nyt!

Kokoomuslaisen narratiivin oletus näyttäisi nyt olevan, että kaikille löytyy töitä ja kaikki vaan "toimii" niin kuin rasvattu. Tämä siis maassa, jossa on satoja tuhansia työttömiä ja kymmeniä tuhansia vapaita työpaikkoja.

No niinpä niin.

Kokoomus on hyötynyt tästä kehityskulusta lähes jokaisella mahdollisella tavalla, joten siksi on aivan turhaa nytkään toivoa, että Kokoomus jotenkin tätä suuntaa muuttaisi. Se on pahin mahdollinen mädätyspuolue, jonka agenda on aina ollut olla eliitin juoksupoikana, milloin kansainvälisen kapitalistin, milloin EU:n, pääasia että on eliittiä. Kokoomuksen jäsenet myisivät vaikka mummonsakin pornoteollisuudelle, jos EU-herrat niin haluaisivat. 


Niinpä heidän toimensa on hyviin tarkoituksiin (tekosyihin) verhoiltua vehkeilyä omaksi edukseen, myöskin mitä tulee hallitusohjelmaan.

Nyt me tarkastelemme joitakin sen kohtia. 

Mitä ensiasunnon ostajan edun poistaminen ketään hyödyttää?

Asuntosijoittajia, jotka tekevät kymmeniä asuntokauppoja vuodessa. Ensiasunnon ostamisen vaikeuttaminen myös takaa vuokralaisten riittämisen näille. Mitä puoluetta luulet näiden sijoittajien äänestäneen?

Entä miksi yksikään työnantaja haluaisi paikallisen sopimisen, jos se kerta nostaa työntekijöiden palkkoja ja parantaa heidän etujaan ja asemaansa? Ei heitä olla estetty niin tekemästä tähänkään mennessä. Aivan, he haluavat sen koska voivat näin viilata työläistä linssiin.

Entä ketä hyödyttää, että työttömyystuista tulisi vastikkeellisia, maassa jossa niitä työpaikkoja on siis vapaina kymmeniä tuhansia ja työttömiä on satoja tuhansia? Kapitalistia, totta kai. 

Se näet johtaisi siihen, että nämä kaikki työttömät tungetaan käytännössä töihin tempputyöllistämispajoihin, joiden takana on yksityiset omistajat. 

Ideana on, että saadaan porukka kilpailemaan keskenään siitä, että kuka tekee halvimmalla, mikä taas aiheuttaa sen että työntekijöille voidaan maksaa entistä vähemmän - tai kuten tässä vastikeellistamisessa: sen hoitaa kokonaan valtio. Ideana on, että palkanmaksu siirtyy valtiolle, mutta voitot pysyvät firmoissa. Sitten jos tätä laajennetaan, voidaan potkia kaikki palkatut duunarit pois, jolloin heistä tulee työttömiä, jolloin heidät voi ottaa takaisin töihin ja palkkaakaan ei tarvitse maksaa -  se kun tulee valtiolta. Tosin tuensaajien määrä ei vähene vaan kasvaa, mutta kokoomuksen todellinen tarkoitus onkin aina ilmaisen työvoiman saanti eikä tuensaajien vähentäminen, se on pelkkä vale ja tekosyy.

Jo nytkin työttömät joutuu hakemaan 4 työpaikkaa kuukaudessa, eli niitä töitä haetaan koko ajan muttei palkata. Se on jo todistettu.

Mutta työttömyys nyt on muutenkin olennaista kapitalismille, sillä se on kapitalismin olemassaolon ylläpitäjä. Kapitalismi tarvitsee työttömien reservin, jolla ylläpidetään työnantajan ylivoimasuhdetta työntekijään. Kapitalistit eivät siinä mielessä edes haluaisi täystyöllisyyttä. 

Esimerkiksi australialaismiljardööri Tim Gurner sanoi, että tarvitaan 50% työttömyys, jotta työläisiä voidaan muistuttaa heidän asemastaan. 

Muutenhan yritykset joutuisi kilpailemaan työvoimasta, jos työpaikkoja olisi kaikille. Ja ne joutuisivat silloin myöskin nostamaan palkkoja ja antamaan muita työsuhde-etuja houkutellakseen työvoimaa. Helpompaa ja mukavampaa kapitalistin kannalta on, että haalitaan tänne halpatyövoimaa, joka tappelee rippeistä.


Halpatyömarkkinat hyödyttää siten ainoastaan kokoomuslaisten sidosryhmiä, eikä se ole pitkällä aikavälillä mikään tie onneen. 

Mutta kokoomuksen tarkoitus on myöskin saada porukka konkurssiin ja lunastaa heidän omaisuus pilkkahintaan, jolloin se voidaan myydä myöhemmin voitolla takaisin, ja sillä välin ottaa vuokratuloina rahat ostohinnasta omaan taskuun. Näin tehdään 10 vuoden aikana satojentuhansien voitot yksittäisestä kupattavasta.

Eikä se velanotto ei lopu sillä, että leikataan pienituloisilta ja annetaan sama raha rikkaille verohelpotuksina. Nytkin otetaan velkaa, ja vielä enemmän kuin Marin, vaikka ei ole edes koronaa!

Muutenkin tämä itkuinen valitus velkaantumisesta oli kokoomuksen silmänkääntötemppu, ne ovat aina olleet mukana hallituksessa joka on ottanut velkaa. Myöskin Marinin hallintakaudella he kannattivat velan ottamista, ja varjobudjetissaan he kritisoivat kyseistä hallitusta siitä, että nämä ottivat heistä liian vähän velkaa! Tämä oli heillä vain ainoa tapa myydä itseään, ja luultavasti myöskin oikeisto-vasemmisto-pelille ominainen tapa toimia, eli velka muuttui pahaksi vasta kun vastapuoli pääsi kuittaamaan sen. Ja kuten eräässä edellisessä tekstissä sanottiinkin jo: Ja vaikka heidän selityksiään uskoisikin, niin silti on muistettava, että heidän on pitänyt olla tässä tapauksessa hyvin tietoinen siitä, että uutta velkaa joudutaan ottamaan. Koko heidän päämyyntipuheensa osoittautui valheeksi - he tiesivät kaiken koko ajan!

Ulkomaille menevät rahat tässä on se suurin meno eikä tulonsiirrot - tämän kyllä tietävät globalistitkin, mutta eiväthän ne nyt agendastaan voi luopua.  

Hyvinvointi lähtee talouskasvusta, mutta nämä toimet eivät sitä luo, vaan ne tuhoavat ostovoimaa. Mutta näiden tarkoituksena on tehdä nopea puhallus, sulloa taskuihinsa kaikki mikä irti lähtee, sillä he tietävät että kyllä se lähtö sieltä tulee ennen pitkään. 

Ei kommentteja: