torstai 21. joulukuuta 2023

Ne oikeat ratkaisut

Kritiikkiä on annettu aiemmissa jallitusta käsittelevissä kirjoituksissa ja nyt on aika tullut puhua myös niistä oikeista ratkaisuista.

Ongelmanahan on se, että tämä on klassinen kokoomuslainen pikavoittokuppaus, jossa neljän vuoden ajan sullotaan pätäkkää omiin ja eturyhmiensä taskuihin, milloin milläkin verukkeella. 

Ja bonuksena hallituskumppani saadaan näyttämään yhtä syylliseltä, ellei jopa suuremmaltakin syylliseltä tähän kaikken. Tietenkin hallituskumppanin pitää myöntyä kokoomuksen diiliin tai vain olla niin surkea neuvottelija, että joutuu sen hyväksymään; molempi pahempi?

Niinpä tästä "superhallituksen" hallitusohjelmasta ei löydy yhtään toimivaa ja hyödyllistä työllisyystoimenpidettä. Siinä kun ei työstä ja pienyrittämisestä suurimman kansallisen luokan kannalta (duunarit, pienyrittäjät sekä taiteilijat - ynnä näiden reservi) tehdä juurikaan kannattavampaa. 

Kyseessä on taas kerran silmänkääntötemput, joiden seurauksena höynäytetyt äänestäjät ottavat takkiin kuten odotettua, sillä parannusten sijaan osa-aikaisista, kausittaisista ja silpputöistä tulee vielä entistäkin kannattamattomampia. Kapitalisti on mestari kääntämään työn tekijänsä vastaiseksi prosessiksi ja saamaan siitä vielä itse voittoa, ja kokoomus on sen pedon väärä profeetta.

Velkaa kaiken kukkuraksi otetaan vielä enemmän kuin Marinin kaudella, ja siitä vastuu siirretään myös Marinille. Siinä oikea vastuunkannon hallitus! 

Fundamentti arvosteli neljän vuoden ajan vihervasemmistohallitusta, joten tämä ei ole puolustuspuhe Marinille, vaan tämä on vain nykyisen hallituksen arvostelemista samoilla kriteereille kuin edellistä, joten tuomio on pysyy samana: Selitykset pois, tulos tai ulos. (Kokoomuksen on totta kai pitänyt tietää miten tässä tulee käymään tehdessään vaalilupauksia, etenkin kun heidän varjobudjetissaan julistettiin velkaantumisen tärkeyttä. He siis valehtelivat). 

Niinpä jos kokoomus tosissaan haluaisi pelastaa Suomen talouden, se edellä mainittujen korjaamisen lisäksi myös tekisi seuraavat toimenpiteet - nämä ovat pitkälti yhteenvetoa aiemmista teksteistä:

  • Leikkaisi yritystuista (4mrd suoria tukiaisia +5mrd edestä kaiken maailman erityishelpotuksia, molemmissa leikkaamisen varaa)
  • Ei antaisi itselleen ja omilleen verohelpotuksia ja lisäisi taakkaa niille joilla ei ole kapasiteettia sitä kantaa
  • Leikkauksia voisi harkita myöskin jättieläkkeistäkin, ja vielä enemmän julkiselta sektorilta voisi tilkitä turhia rahareikiä - liberaalipuolue osoitti, että tämä on täysin mahdollista. Mutta kokoomuksen kohdalla purjehdusseuran konjakinkurlauskaverit joutuisivat löytämään oikeita töitä, eli ei käy. Lisäksi jo nyt julkisella puolella on kymmeniätuhansia töitä, jotka on olemassa vain koska järjestelmästä on kasvanut tarpeettoman monimutkainen hirviö. 
  • Kansallistaisi välttämättömän valtion infran takaisin ulkomaalaisilta sijoitusyhtiöiltä, jotka rahastavat tälläkin hetkellä luonnollisella monopolilla Suomen kansalaisia. Vastaavasti meidän hallussamme oleva kansallisomaisuus tulisi suojella kansainvälisen kapitalistin kynsiltä ja loputtomalta riistolta, hyväksikäytöltä ja ryöstöviljelyltä. Tähän lukeutuu myöskin viime aikoina tapetilla ollut kaivostoiminta, johon tulisi asettaa tuntuva kaivosvero, jotta ulkomaalaiset kaivosyhtiöt eivät ryöstölouhi enempää Suomen maametalleja ja jätä siivouslaskua siitä meille. Mutta tämä ei tietenkään käy, sillä juuri kokoomus on suurimpia omaisuutemme kauppaajia, sillä heidän poliittisena doktriinina on tämä pikavoittojen havittelu ja kansainvälinen kapitalismi on se heidän loppupelinsä. Ja koska he harrastavat oikeistolaista - ei kansallismielistä - ideologiaa, ei verotus sovi koskaan kuvaan, ei etenkään jos se hyödyttää kansaa ja nipistää ylikansalliselta pääomalta.
  • Leikkaisi kehitysavusta ja maahanmuutosta, joka on lähes 80% kaikesta velastamme. Tässä tosin se sama ongelma kuin edellä - ei maltettu pitää rajoja kiinni taaskaan, joten tätäkään on turha odottaa. 
  • Sosiaalisturvan leikkauksen sijaan uudistaisi sitä perustuen negatiivisen tuloveron malliin mikä mahdollistaisi osa-aikatyön vastaanottamisen (ainoat työt mitä yhä useammat voivat nykyään edes saada). Tämä olisi niinkin helppoa, että ottaa nykyinen järjestelmä, asumistuki + tavanomainen tuki ja lähteä toteuttamaan sitä negatiivisena tuloverona. Näin pätkätyöläisen työskentelyn ei tarvitse olla itseään vastaan käännetty vaivannäkö, eikä pelko siitä, että joutuu olemaan seuraavan kuukauden ilman rahaa - ja opiskelemaan sosiologin oppimäärän, vain jotta voi ottaa vastaan kaikkea työtä.  Juuri tukien selvittelyn takia se ei kannata. (Ideana lieneekin, että moni ei myöskään voi luopua kituutustyöstään, josta se mitätön palkka kumminkin tipahtaa tilille joka kuukausi varmasti.) 
  • Niin työ- opiskelu ja työttömyyselämä on muutenkin vanhahtavalla tolalla, ajalta kun vielä piti aktiivisesti vältellä, ettei saanut uraa ja koulutusta, kun taas nykyään eletään enemmänkin prekariaattista aikaa, jolloin työt on pätkissä, koulutus vaaditaan kaikkeen ja koulutus kestää vuosikausia, tämä vuoksi ammattikoulutus tulisi uudistaa kokonaan korvaamalla nykyinen ajanhaaskausmalli Sveitsin ja Saksan mallisella lähes täysin oppisopimuksiin ja työssäoppimiseen perustuvalla mallilla. Tämä tosin ei ole täysin aukoton, sillä kulttuurina on yhä, että ensin kouluun ja sitten töihin. Joten tässä pitäisi tehdä aikaan sopivampi muutos kokonaisuudessaan. 
  • Puuttuminen veronkiertoon ja verottomiin osinkoihin, sillä kansa maksaa, koska ne joilla on rahaa maksaa eivät maksa. No, tätä nyt on turha odottaa.
  • Paisuneeseen byrokratiaan voisi myöskin puuttua, tästä ne jaksaa vaahdota retoriikassaan muutenkin, joten hopi hopi, lusikka kauniiseen käteen ja puheet teoiksi!
  • Liittojen ja säätiöiden verovapauteen puuttuminen voisi olla sellainen kohde, johon kokoomuksenkin luulisi taipuvan?

Mutta koska Orpo on kokoomuslainen, ei tällainen kolmannen tien malli tietenkään sovi. Etenkin kun pitää hyysätä sitä ahnetta, kapitalistista vähemmistöä ja miellyttää globalistista eliittiä - kuka sen palkkioviran muuten suo? 

Kokoomus on kuin kone joka tuottaa sitä tiettyä tuotettaan, olivat olosuhteet mitkä tahansa. Lupaukset muuttuvat, mutta lopputuote on aina sama. Eikö todellakaan puuta enää tunnisteta sen hedelmistä? 

Niinpä kokoomus on tehnyt työläisistä ja niiden reservistä koko yhteiskunnan vihollisen ja syypään kaikkeen pahaan. Ja tämä juuri on sen suora hyökkäys kansan enemmistöä vastaan. 

On muutenkin hieman kyseenalaista, että onko tässä maassa todellakin "tekemättömiä töitä" ja "työvoimapulaa"? Entä jos tuottavuus on enemmän kuin riittävä, mutta sitä jarruttaa ahneet kapitalistit ja hyväveli korruptio?

Se vielä mainittakoon näistä kolmannen tien ratkaisuehdotuksista, että ne auttavat välittömästi, mutta ovat myöskin pidemmän tähtäimen ratkaisu, sillä esim. vääjäämättä edessä oleva robosaatio ja automaatio tulee tuomaan massatyöttömyyden, mutta nämä tässä tarjotut ratkaisut sen sijaan mahdollistaa sen, että Suomen kokoinen pieni kansa voisi ottaa silloin rennosti - se on kriisi jossa on mahdollisuus, ja jos oikeasti haluttaisiin, niin siitä mahdollisuudesta saisi jo eräänlaisen utopian tänne. Mutta systeemi on suunniteltu niin että pieni klikki kerää kaiken mammonan ja muut uhraa terveytensä kasvottoman pääoman alttarilla, ei se ainakaan kyseisen järjestelmän palvelijoiden toimesta paremmaksi tule. 

Vaan olihan Roomankin loppuaikoina puolet kansasta työttömänä ja lakeja säädettiin mitä ihmeellisimpiin asioihin. Mikä on globalistin tavoitteena, on vain maan saattaminen lunastuskuntoon ja ahnehtia mahdollisimman paljon etuuksia itselleen kansan kustannuksella. 


2 kommenttia:

Olavi Koskela kirjoitti...

Prkl, liian hyvä lista toteutettavaksi, varsinkin sen alkupään pointit. Mutta siitä näkee, ettei maan talouden saattaminen järjelliselle tasolle olisi mitään rakettitiedettä. Tahdostahan se on kyse.

XeimA kirjoitti...

Kiitos ja samaa mieltä. Asiat on näin, koska niiden tahdotaan olevan näin. Liian moni vain vielä uskoo tämän poliittisen teatterin olevan totta.