torstai 14. joulukuuta 2023

Poliittinen teatteri (ne pilkkaavat meitä)

Näin siinä sitten kävi. 

Rajojakin maltettiin pitää se hetki kiinni, ja yksimielisesti ne avattiin jälleen kerran. Samaan aikaan valmistellaan jo uutta saapumiserää tänne, ja kuten hyvin tiedämme, niin eihän niistä pääse eroon millään kun ne kerran pääsevät perille. 

Jos perussuomalaiset olisivat pitäneet pintansa, eivätkä antaneet kokoomukselle luovutusvoittoa neuvotteluissa rikkoen merkittävimmät lupauksensa, olisi se ollut parempi heille kuin myöskin Suomelle. 

Kokoomus nyt tekee sitä mitä se on aina tehnyt. Heidänhän kohdallaan pahin pelko on, että he pitävät lupauksensa. Tosin tässä tapauksessa pitää muistaa, että kyllä hekin viilasivat linssiin. Ensinäkin jo koko työvoimapula on pelkkää bluffia, ja toiseksi tämä mukamas suuri huoli velasta ja hyvinvointivaltiosta sekin on bluffia - sitä otetaan nyt enemmän velkaa kuin edellinen hallitus. Ja vaikka heidän selityksiään uskoisikin, niin silti on muistettava, että heidän on pitänyt olla tässä tapauksessa hyvin tietoinen siitä, että uutta velkaa joudutaan ottamaan. Koko heidän päämyyntipuheensa osoittautui valheeksi - he tiesivät kaiken koko ajan!

Mutta heillehän tämä ei ole muuta kuin avointen ovien päivä, jolloin tulevan neljän vuoden ajan otetaan kaikki irti mikä vain irtoaa itselleen ja eturyhmilleen. Jälleen kerran yksi uusi näytös poliittisessa teatterissa, joka on tragikomedia yleisölle, joka nauramisen sijaan päätyikin itse naurun alaiseksi. 

Ei kommentteja: