keskiviikko 6. joulukuuta 2023

Itsenäisyyspäivän puhe: Muttei pelkästään pahaa

Ottakaamme nyt tähän väliin - itsenäisyyspäivämme kunniaksi - tällainen vähäsen positiivisempi teksti. 

Paha on hyvän istuin, kuuluu wanha sanonta ja kyllähän se niin tuppaa olemaan. 

Kun kapitalistihallitus astui valtaan, alkoi välittömästi vastarinta. Kokoomuslainen ylimieli ei mennytkään enää sillä tapaa läpi, kuin sen kuviteltiin menevän - oikeistomulkeroimaisuus ei ole enää se mitä vain otetaan kiitollisina vastaan. Esim. Noora, tuo pakastettujen setelirullien kuningatar, Fagerström joutui havaitsemaan ettei hänenlaisensa ole tervetulleita Suomen kansalle. Myös Orpo on saanut rajua palautetta. Perussuomalaiset iskivät luopiovaihteen päälle, ja kannatus laskee tasaisesti, mikä on petturuuden palkka, kokoomuksen matkassa on vaikea pysyä itsekkään puhtaana. 

Yleensä tällaiseen vastareaktion lakiin vaaditaan jonkin verran uuden vallan realisoitumisen tuomia todellisuustarkistuksia, mutta nyt kansa näyttää tietävän mitä odottaa. Harmi vain että se tapahtui jälleen vaalien jälkeen, mutta näinhän tämä poliittinen karuselli tässä maassa aina tuppaa pyörimään. 

Todellakin, ensiksi vihervasemmistolainen hallitus näytti mikä se on, jolloin vaalikarja jolkuttelee sitten vastapuolelle, kuvitellen että kolikko on eri, vaikka vain sen kääntöpuolet ovat erilaiset.  

Lopputuloksena on meno ojasta allikkoon ja sellainen pölähdys on omiaan herättämään kansaa. 

Tämä herätys on herääminen siihen, ettei globalistisen takapirun vallassa oleva oikeisto ja vasemmisto ole kansan asialla, eikä vastaus löydy näistä kumpaisestakaan ääripäästä. 

Ja ei, keskusta ei ole sitä sen enempää, se ei ole se kolmas tie jota tässä tarkoitetaan, vaan se edustaa pikemminkin järjestelmälle suopeaa sentrismiä, jossa joko asetutaan aina väliin, tai mennään mukana kuin peräpukama valtaa pitävän tahon kanssa - kolmannella tiellä on periaatteensa ja se on todellinen vaihtoehto aikansa eläneelle oikeistolle ja vasemmistolle, joka ei vain voi tuottaa sitä tuotetta, jota valuvikainen kone tuottaa.


Otetaan nyt vielä pieni analyysi oikeistosta ja vasemmistosta, tällaisesta kolmannen tien perspektiivistä.

Konservatiivisessa oikeistossa on perinteisesti uskottu jonkinlaiseen absoluuttiseen yhteiskunnalliseen "hyvyyden" tilaan, josta voidaan vain ajautua kauemmas "pahuuden" kautta. Liberaalit taas uskoo jatkuvaan muutokseen, johon pitäisi sitten pyrkiä sopeutumaan. Liberalismihan oli se mistä vasemmisto versoi, kommunismi, sosialismi ja anarkismi kaikki tyyni - se oli monarkian vastustamiseksi luotu liike Ranskan vallankumouksen aikoina. 

Mikä sitten on tämän oikeiston lopullinen poliittinen tavoite? 

Koska sillä ei sellaista ole julkilausuttuna, niin ne on sitten vain niiden etujen ylläpitäminen mikä on sen eturyhmillä - eli kapitalisteilla, ilman selkeää omaa vaihtoehtoista visiota tulevaisuuden ihanneyhteiskunnasta. 

“Työväki on aina korostanut yhteiskunnan luokkaluonnetta: oikeisto on sen kieltänyt, voidakseen koko ajan huomaamatta syventää luokkien välistä kuilua.” - Pentti Saarikoski

Siksi kapitalistinen oikeisto on kaapannut konservatismin käsitteen ja käyttää sitä äärimmäisen yksipuolisella tavalla. Se on vain heiden joilla on jo kaikki paremmin kuin hyvin, keino pysyä huipulla. Tyypillinen oikeistolainenhan on juurikin sellainen, joka kokee suunnatonta ärtymystä, jos hänen pitäisi vaivautua jonkun asian eteen joka ei häntä koske - "jos se on minulla hyvin, muilla ei ole väliä". Joskus tämä viedään niinkin pitkälle, että jos on itse noustu sosialismin tikkaita ylös, ne potkaistaan lopuksi alas - vaikka pitäisikin antaa jalkapallopotku sille kaverille joka tulee takana.

Sosialististen neuvostotasavaltojen liiton tavoitteena (ainakin virallisesti) oli valtioton kommunistinen ihanneyhteiskunta, mutta johdon näkemyksensä mukaan koko maailman tulisi ensin yhdistyä yhdeksi sosialistiseksi keskusjohtoiseksi valtioksi, ennen kuin siirtymä tähän utopiaan voidaan toteuttaa. Luonnollisesti tämä johti tyranniaan ja diktatuuriin, jossa valtion johto pyrki haalimaan itselleen kaikki resurssit. Toisin sanoen, antakaa ensin kaikki rahat meille, niin me jaetaan ne sitten tasan teille, johti jostain kumman syystä siihen, ettei johto jakanutkaan voittoja takaisin kansalle, vaan piti ne itse. Eli siitä tuli se hirviö jota vastaan se taisteli. 
Näissä kahdessa, näennäisesti täysin suuntauksissa rahat siis kertyvät ansiottomasti eri paikkoihin. Se on se miten keskittävä järjestelmä toimii. Siksi sitä ei myöskään muuteta, sillä molempien järjestelmien eliitit hyötyvät tästä asetelmasta, jopa silloin kun on kilpakumppanin vuoro olla ruorissa.

Esimerkiksi Neuvostoliitossa "mystisesti" puolue-eliitti eli rikasta elämää, tekemättä silti oikein mitään hyödyllistä. He olivat pääosin haitallisia, aivan kuten ne niiden haukkumat kapitalistitkin. Aivan kuten meidän vallitsevassa, kapitalistisessa järjestelmässämme, puoluevallan sijaan pääomaa suuren osuuden omistamalla saadaan muiden työpanos vain virtamaan omalle tilille, vaikkei edes tekisi mitään. Ja koska kapitalismissa raha on valtaa (kommunismissa valta on rahaa) myös Suomen "hyvinvointivaltion" avulla lypsetään jatkuvasti miljoonatolkulla rahaa näiden hyvä veli -järjestelyihin, puhumattakaan niistä kapitalistein lonkeroista jotka ulottuvat kaikkialle (esim. Parkkipatet ja poliitikot symbioosissa).
Aikoinaan tämä kaikki tosin oli menossa parempaan suuntaan, tosin vahingossa, mutta nyt kaiken yllä on globalistinen takapiru ja oikeisto ja vasemmisto ovat sen siivet. Kansa on totta kai täysin sekaisin, ja aina joutuvat huomaamaan "ketä me oikein äänestimmekään?"

“Ihminen, jota ei hallitse järki, vaan sokea tunne, ja tämä tunne muodostuu kaikista niistä tekijöistä, jotka sisältyvät sanaan itsekyys. Ja hirvittävintä on se, että me emme voi olla muunlaisia. Jotkut uskovat kehitykseen, mutta se e tuo mitään. Ihmisen perusluonne ei ole vähääkään muuttunut. Me olemme yhtä pahoja kuin ennenkin. Ylistämme itseämme kaikenlaisilla valheilla. Mutta ei ole mitääön hyöytyä luku- ja kirjoitustaidosta silloin, kun niitäkin käytetään vihan lietsomiseen...Internationaaleissakin sanotaan: “Alas lyökää koko vanha maailma” Se on vihan ja koston huuto. Koston, joka luulee kärsimistään vääryyksistä saavansa oikeuden omiin konnantöihinsä. Ja porvarilehdistö kertoo miten kapitalistiraukat hikoilevat ja nääntyvät taakansa alle yrittäessään järjestää työmahdollisuuksia ihmisille. Ja nämä kapitalistit järjestävät kyllä työtä, mutta palkan laita on vähän niin ja näin.” - Väinö Linna

Mutta tämä kaikki hämmennys ja epätoivo on johtanut etsimään vastauksia ja niitä antaa tämä blogi. 

Kauan eläköön itsenäinen Suomi ja Suomen kansa! Viholliset ovat keskuudessamme, ja ne iskevät oikealta ja tulevat vasemmalta, mutta me tiedämme!


Ei kommentteja: