maanantai 4. joulukuuta 2023

Korruptiopaljastus: Kalliit kepit Keravalla

Väitetään, että Suomi on maailman onnellisin ja toiseksi toiseksi vähiten korruptoitunut maa. Mutta edellä olevat väittämät alkavat olla kelvollisia NPC-testejä.

Nimittäin taas mennään, tällä kertaa Keravalla.

Jos joku ihmettelee miten tällaista älyttömyyttä voi tapahtua, löytyy asiaan silti järkevä selitys: keppien ostaja Tiina Larsson on kokoomuslainen, joka oli vieläpä puolueen eduskuntavaaliehdokkaana vuonna 2015. Tämän kasvatuksen ja opetuksen toimialajohtajan ansiotulot olivat vuoden 2019 aikana 99 325 euroa, eli raha kyllä kelpaa. 

Ilmeisesti niin myöskin nyt, kun tuli tilattua verovaroilla puoluekaverin firmalta 100 000 eurolla keppejä, joiden oikea arvo on korkeintaan 5000 euroa. Tarkemmin: keppeihin meni 28390€/4175 keppiä joista siis maksettiin 6,80€ kappale, ja mitä tällaiset harjanvarret oikein maksavat muuten, muutaman euron? Kun taas kaikkeen muuhun meni 71610€ - tämä "muu" oli ilmeisesti videoita, joilla näytetään miten näitä harjanvarsia käytetään - eli sellainen tonni per video. Näitä kuluja on mahdoton selittää järkeviksi. 

Mutta mitäpä olisivat kalliit puukepukat ilman asianmukaisia pusseja? Eihän nyt sahailtuja harjanvarsia sovi kuljetella ihan miten sattuu. 

Ja koska kokoomuksen tärkein tehtävä puolueena on aina ollut verien imeminen viimeiseen tippaan asti, niin piti tämä pussihommakin lyödä häikäilemättä läskiksi - niin että läsähtää.

"Larsson päätti samana päivänä, 15. kesäkuuta, ostaa samalta yhtiöltä 167 säilytyskassia kepeille. Yksi kepeille suunniteltu ”design”-kassi maksoi 120 euroa, jolloin niiden yhteishinta oli 20 040 euroa."

Ketkä nuo "custom"säkit oikein ompeli? 

Lehtijutun mukaan Vestman itse kertoi, että 120€:n pussit ompeli ukrainalainen nainen, "jonka haaveena oli päästä mukaan siihen projektiin". 

Tämä Vestmanhan oli järjestelemässä majoituksia ukrainalaisille. Mikä liikuttava ele suorastaan, eikä lainkaan taka-ajatuksia sisältänyt! Vestman näet lisäksi saa vielä valtiolta rahaa (työllistämistukea), koska sulaa hyvyyttään majoittaa näitä ukrainalaisia turvapaikanhakijoita, jotka pääsevät ompelemaan pusseja, jotka Vestman myy 120€/kpl valtiolle. 

Ja eikä siinä vielä kaikki!

"Larsson teki kolmivuotisen palvelusopimuksen hintaan 59 952 euroa"

Kieltämättä melkoisen kätevä sattuma, sillä se jäi 48€ alle kilpailutusrajan, jolloin se oli pakko hyväksyä; kun projektin hinta oli 100K, pitää tällöin kaikki yli 60K projektit kilpailuttaa. 

Mutta nämä kokoomuslaiset kiersivät tämän säännön siten, että jakoivat projektin osiin jolloin nämä osat menivät alle kilpailutusrajan, vaikka kyseessä oli ollut koko ajan yksi ja sama projekti - pikkuprojektien takana oli sama henkilö, Vestman. Mutta tällä suhmuroinnilla saatiin nämä projektit näyttämään paperilla erillisiltä.

Entä mitä tarkoitettiin, kun edellä mainittiin puoluekaverin firma?

"Kaupunki on maksanut yli 100   000 euroa kahdelle yritykselle, joiden taustalla on paikallisesti toimiva liikunta-aktiivi Matti Vestman."

Tämän Matti Vestmanin poika on siis kokoomuksen kansanedustaja Heikki Vestman. 

Ja kuten tiedetään, se on talousnerojen ja altruististen bisnesmiesten oma puolue. 

Heikki Vestmanin Matti-isä: Konkurssin jälkeen en nähnyt muuta mahdollisuutta kuin ajaa päin kalliota ja tehdä itsemurha – peliin puuttui kuitenkin kohtalo

"Konkurssin jälkeen en nähnyt muuta mahdollisuutta kuin ajaa päin kalliota ja tehdä itsemurha – peliin puuttui kuitenkin kohtalo"

Kohtalo ohjasi lehmänkauppoihin puoluetoverien kanssa, jossa saatiin kupata koululaisten rahat myymällä niille puukeppejä ja pusseja sadalla tonnilla? Jopa siinä määrin, että näiden opetuksestakin jouduttiin leikkaamaan, jotta saatiin tehtyä tämä puhallus. Kokoomus on syöpäsolukko kansamme kehossa, paha ja ikuisesti sairas. 

Kokoomuslainen bisnesvainu saakin suoraa tunnustusta pahuuden pesästä, jonka mottona on "on meidän rahat ja muiden rahat, ja jälkimmäiset pitää siirtää meille":

Elinkeinoelämän keskusliiton (EK) toimitusjohtaja Jyri Häkämies on tuntenut Vestmanin pitkään ja luonnehtii tätä näin:

– Masa on superenerginen ja innostava valmentaja, joka on mullistanut positiivisella tavalla lajin ja erityisesti sen harrastajakunnan. Sata lasissa aamuseitsemästä lähtien, Häkämies kertoi HS:lle.

Vaan tätähän se kapitalismi on.  Rehellisessä markkinataloudessa olisi kaupat tehty sellaisella hinnalla joka voittaa kilpailutuksen, kun taas kapitalismissa kauppa järjestellään verhojen takana yksinoikeudella. 

Olisi kyllä mielenkiintoista, jos tätä juttua ikävästi kaiveltaisi hieman lisää. 

Tässä kaivelussa olisi siis syytä selvittää rahankäyttö koko siltä ajalta Larsson on tehtävässään. Kaikki se mitä Tiina on ostellut ja keneltä ja onko niitä edes kilpailutettu. Entä paljonko tälle Vestmanille on oikein lopultakin annettu veronmaksajien rahaa näiden säätöjen kautta, entä onko hankintajohtaja Larssonin ollut häärimässä niissäkin mediumina mukana?

Jos paljastuu tässä olevan kyseessä korruptoituneen kokoomusringin, on se silloin syytä tuoda julki ja rangaistavaksi.  Miksi kokoomuslaisia kohtaan tulisi osoittaa armoa, kun he ovat tyystin armottomia muita kohtaan, omassa loputtomassa ahneudessaan ja voiton tavoittelussaan?

Jännä nähdä mitä tämä Suomen - nätisti sanoen - moraalirelativistisin puolue vielä keksiikään seuraavan neljän vuoden aikana! Nämä yksittäiset toimijat ovat nimittäin kunnostautuneet, aiemmin se "vuoden äiti" joka maksatti käenpoikasta ex-miehellään ja nyt sitten tämä keppirouva.

Tähän mennessä se on:

  • Ollut räjäyttämässä miljardeja euroja ulkomaille - yhteisiä rahojamme
  • Varastanut köyhiltä ja antanut rikkaille, lisäten myös menoja keskiluokalle (syyttäen siitä riistämiään köyhiä, kuten kunnon psykopaattiliskot tuppaavat tekemään)
  • Jaellut surutta yritystukia veronmaksajien lompakosta hyvin kannattaville pörssiyhtiöille
  • Valehdellut kansalle puuttuvansa velkaantumiseen, mutta ottanut vielä enemmän velkaa
  • Ollut mukana myymässä yhteistä omaisuuttamme, jonka seurauksena kansalle on tullut lisää kuluja ja se on menettänyt jotain korvaamatonta
Ja koska ymmärrettävistä syistä monella ei ole varaa maksaa kymmeniä tuhansia euroja keppijumppaopetuksesta, tarjoaa Fundamentti kaikille lukijoilleen ilmaiseksi puolen tunnin keppijumppavideon, joka sopii aloittelijoille ja kuntoilijoille. Tästä on hengitysliiton video, joten tästä on luultavasti muillekin hyötyä, kuin vain kokoomuslaisen bisnesmiehen lompakolle. 


Uskomatonta mutta totta, keppijumppavideon tuottamiseen ei tarvitse paljata elokuvaohjaajaa ja kuvausryhmää.

Ei kommentteja: