tiistai 17. lokakuuta 2023

Brontosaurus rohkaistui tallaamaan kansaa

Muualla Euroopassa aletaan jo valmistelemaan neljän päivän työviikkoa, sillä alkaahan se robotisaatio nyt muutenkin vähentää ihmisten töitä.

Samaa aikaan Suomessa: Meillä teille hyviä uutisia lampaat, te saatte tehdä nyt kuusipäiväistä työviikkoa!

Bronton tapauksessa näemme ensimmäiset merkit siitä, miten kapitalisti alkaa marssinsa työläisten yli heti kun heidän pirunsa on irti eduskunnassa.

Mutta hyviä uutisia tässä edustaa se, että porukka on jo täysin kypsänä tälle pelleilylle, ennen kun se on edes kunnolla päässyt alkuun. 

Bronto Skyliftin työntekijät eivät saapuneet töihin tänäänkään – kiista kuusipäiväisestä työviikosta jatkuu

Näet kapitalistien propagandassahan asia esitetään siten, että kapitalisti on jokin ylimaallinen entiteetti, joka omistaa kaikki rahat ja hyvää hyvyyttään on valmis luopumaan siitä kaikesta, jos vain kansa vähäsen viitsii nähdä vaivaa sen eteen. 

Mutta asia on oikeasti täysin päinvastainen!

Pian kapitalisti saa huomata, että se on kansa jonka selkänahasta ne voitot vuollaan. Ilman heitä on aika vaikea kapojen ja isoherrojen luoda itselleen voittoja. Siksihän he ovat palkollisia ottaneetkin.

Entä mihin rahan jäljet vievät tässä tapauksessa, missä on se sylttytehdas? 

Kohti ylikansallista omistavaa luokkaa - Bronton kohdalla se on japanilainen sijoitusyhtiö. Tällä operaatiolla syntynyt säästö valuu omistajille voittona, kuten kansainvälisessä kapitalismissa on tarkoituskin - on lapsellista hölynpölyä väittää, että tätä kansaa hallitsee he, jotka ajattelevat sen etua, sillä sitä hallitsee rahavalta ja yksin rahavalta!

Siihen tässäkin pyritään, voiton maksimoimiseen ja kulujen minimoimiseen.

Lisäksi samalla pyritään hivuttautumaan tietenkin kansan itselleen taistelemista eduista eroon.

Paikallinen sopiminen on eräs näistä keinoista. 

Röyhkeimmät valheet väittävät, että joku laki estäisi maksamasta työntekijälle yli absoluuttisen minimin, jolloin paikallinen sopiminen tietäisi suurempaa palkkaa tekijälle.

Oikeasti paikallisella sopimisella yritetään vain kiertää näitä työläisen etuja ja minimejä. 

Kokoomuksen ajamien "uudistusten" yhdistyessä, paikallinen sopiminen johtaa väistämättä siihen mitä Bronto nyt yrittää. Ja koska töitä on pakko tehdä tukien leikkautuessa, on suuntana orjatyö - joka pyritään varmentamaan vielä vastikeellistamalla tukia. 

Mutta tuet eivät ole palkkaa ja työ ilman palkkaa on orjuutta. Lue se uudestaan. 

Toki, tähän voi joku viisastelija sanoa, että jos ei lauantaihommat kiinnosta niin vaihtaa vain työpaikkaa. Mutta yleensä oravanpyörään astuneet ovat jo niin kiinni velkaorjuudessa, ettei tilanteesta niin vain lähdetäkään. Pakko vaan tehdä kuten sanotaan, koska lainalyhennykset painaa päälle.

Mutta silti, toivotaan että porukka nyt pitää rintaman.

Maassa jossa meillä on naamioitua orjuutta, jossa "opetellaan työtä", meidän tulee pikemminkin kannustaa kapitalistit harjoittelemaan palkanmaksua. 

Tässä tapauksessa harjoitteena voisi olla joko maksaa ylitöistä liksaa tai palkata lisää työntekijöitä, jos tämän hetkiset eivät riitä. 

Sillä eikö jo nyt ole niin, että jos Bronton pitää tulla asentamaan tai toimittaa jotain viikonloppuna, niin eikö asiakas joudu maksamaan ekstraa? Samoin, kun Bronto haluaa ostaa työtä viikonloppuna, niin sen kuuluu myös maksaa silloin siitä. He ovat itse allekirjoittaneet työsopimukset joissa lukee, että millä ehdoilla ylityötä työntekijöiltä voi ostaa.

Nythän se menee siten, ettei ole mikään tae, että erinomaisena vuonna duunarit saisi merkittävää osuutta voitoista bonuksena, joten pidetään peli reiluna. Siinä on jo kyllin joustoa kun suostuu normaaleihin ylitöihin korotetulla palkalla. Siihenkään ei pitäisi voida pakottaa, mutta nyt yritetään pakottaa koko talo tekemään ylimääräinen päivä viikossa ihan tekemisen ilosta.

(Maksamisen sijaan bronttosaurukset ehdottavat vapaita suhteella 1:1. Mutta onko sovittu milloin ne vapaat voi pitää? Entä jos työsuhde päättyy tai pulju myydään, saako sen silloin rahana? Entä mikä olisi kyseisen korvauksen suhdeluku?)

Mutta juuri tällainen on Schrödingerin oikeistolainen: julistetaan mahtipontisesti vastuuta yhteiskunnan pyörimisestä, ja otetaan vielä siitä kunnia yksin itselle, mutta annas kun sitten pitäisikin kantaa vastuu ja seuraukset kun se yritysriski osuukin omaan nilkkaan - tällöin alkaa vaikeroiminen, uhriutuminen ja kaikkinainen kiemurteleminen. 


Siksi näin kolmannen tien näkökulmasta oikeistolaisia, suuria ja pieniä, tulee arvostella ja tuomita sekä kohdella heidän omien arvojensa ja tuomitsemisensa mukaisesti. Näin he oppivat mikä on heidän sairaan maailmankatsomuksensa hinta. Ja oikeistolainen oppii nimenomaan näin, sillä sille on hyvin tyypillistä ajatusmaailma, jossa kenestäkään ei tarvitse välittää, jos omat asiat on vain hyvin. Samoin, minkäänlaista kaukokantoista näköalaa ei omata omaa nenää pidemmälle. 

Todellakin, eivätkö nämä ovat niitä totuuksia, joiden johdosta possuja alkaa kuumottamaan korvissa saakka, vaikkei ole vielä edes joulu?

Ei kommentteja: