tiistai 31. lokakuuta 2023

Huijarifirmat: Gigantti

 Viimeisimpään huijarifirmat -installaatioon pääsee ansaitusti Gigantti.

Aikoinaan tämän juttusarjan prototyyppinä oli Sonera (nykyinen Telia) ja nyt pitkälti samasta syystä käsitellään tapaus Gigantti. (Nykyään tosin Teliassa on palvelu parantunut, ainakin netin puolella).

Syytöslistalla aloitetaan näin ollen pakkomyynnistä, jota tämä firma harrastaa. 

Tähän kuuluu siis se, että myydään asiakkaalle jotain mitä tämä ei tarvitse ja/tai turhuuksia, joita hän ei alunperinkään lähtenyt hakemaan - ei väliä miten kalliiksi tämä asiakkaalle tulee. Ja jos tämä ei nyt ollut vielä tarpeeksi röyhkeää, on kohteet valittu totta kai mahdollisimman epäeettisesti. Nimittäin, siihen kuuluu myöskin sellainen, että käytetään asiakkaan heikkoja kohtia hyväkseen, eli jos kyseessä on vanhus, mt- tai päihdeongelmainen tai muuten heikentyneissä sielun ja ruumiin voimissa oleva, on nämä kaikki oivallisia uhreja kapitalistille ja sen juoksupojille. 

Todellakin, tässä me näemme mikä on kapitalismin ja markkinatalouden ero!

Nyt puhuu Gigantin entinen myyjä: ”Ilman omatuntoa helpot rahat pois”

"Asiakkaan edun edelle ajaa tässä yrityksen oma tulos.

Myyntilogiikassa ei hänen mukaansa ole kyse asiakkaan palvelemisesta tai tälle parhaan tai edullisimman tuotteen tarjoamisesta. Pääasia on tuloksen tekeminen Gigantille.

Myös työnantaja kannustaa kyseiseen menettelyyn ja palkitsee työntekijänsä muhkeammalla palkalla. Lisämyyntiä seurataan aktiivisesti ja alisuoriutumisesta joutuu nopeasti kehityskeskusteluihin.

– Kun uusi myyjä tulee Giganttiin töihin, määritellään hänen työaikansa. Yleensä se on 0–20 tuntia viikossa. Tämän jälkeen määritellään myyntitavoite ja katetavoite. Pelkällä perusmyynnillä ei pääse myyntitavoitteisiin eikä kunnolliseen palkkatasoon, entinen gigantilainen kertoo.

Myytyjen tuotteiden arvo myyjien myyntitavoitteissa on täysin oma maailmansa. Esimerkiksi useiden televisioiden ja puhelinten hinnat on jouduttu painamaan miinukselle.

Mikäli siis myyjä on provisioidensa kanssa päivän loppupuolella plussan puolella, voi televisiokauppa viedä päivän provisiot miinuksen puolelle"

Tässä on se kapitalismin klassinen kaava, jossa kapitalisti on takapiruna, jossa oikeastaan vedättää niin myyjiä kuin asiakkaita, ajaessaan nämä toisiaan vastaan, pitäen itse suurimmat hillot. Myyjät saa provioikoita ja ohjeet koijaamiseen, asiakas huijauksen sekä monta tuotetta, jolla ei tee mitään. 

Kapitalismissa voitto nousee ylöspäin ja sairaalloinen ripuli valuu vuolaina virtoina alaspäin, niinpä tässäkin tapauksessa myyjä voi saada kenkää, jos ei tarpeeksi tee myyntejä - jos hän ei huijaa asiakkaita yhtä tehokkaasti kuin muut. Kunniallisissa yrityksissä tiedetään, että sitä myyjän työpanosta voi muillakin tavoin tarkkailla ja kannustaa, mutta paskantissa ollaan rahanahneita ja kaikin puolin ali-ihmisiä, ja tämäkin tapaus luultavasti hoidetaan yhtä macchiavellimaisesti, jolloin firma potkii pihalle nämä kätyrinsä, syyttäen heitä tapahtuneesta, sillä eihän ns. sikariporras ei olisi milloinkaan voinut keksiä tällaista ideaa eläkeläisten ja heidän pienten eläkkeiden erottamisesta. 

Entä mahdolliset vastalauseet ja selittelyt?

- E-ei me valehdeltu, ja voivathan ne eläkeläiset sanoa ei.

Ettekö te myöskään jättäneet asioita kertomatta ja yrittäneet myös kaikella tavalla sumuttaa sekä painostaa ostamaan? Esim. jos ja kun myydään tuotetta siten, ettäpokalla kerrotaan ettei tuote A:ta voi käyttää ilman tuoteita B,C ja D. Vaikka kyllä hyvin tiedetään, ettei leivänpaahtimen ostaja tarvitse siihen mukaan viihdepakettia ja virusturvaa. Tai "television kalibrointia" (siinä käytännössä säädetään värit pimeässä huoneessa - asia mitä ei varmastikaan osaa tehdä kuin ammattimies!)

Miten olisi sellainen perustason kunnioitus asiakasta kohtaan, että jos hän itse pyytää, niin sitten tarjoudutaan auttamaan? Kaikki muu on tuputusta ja pakkomyyntiä.

Mutta joo, tuskinpa kukaan täysijärkinen enää vaivautuu selittelemään, sillä firma itsekin jo myönsi myyntitapojen olleen epäeettisiä, vaikkakin vasta kiinnijäätyään siitä +10 vuoden jälkeen. 

Summa summarum

Tässä maassa kapitalisti on onnistunut massakontrolloimaan ihmisiä, jolloin sille ominainen nihilismi + ahneus on tullut viralliseksi totuudeksi tässä asiassa. Mutta jos liikeidea on kusettaa vanhuksilta/tietämättömiltä rahaa, niin silloin sitä bisnestä ei tarvita. 

Tämä on yksi syy sille miksi esim. kansalaispalkkaa tarvitaan, jotta ihmisillä on varaa kieltäytyä tästä hyökkäämisestä omaa kansaansa vastaan. 

Juuri nyt kapitalisti itse kyllä elää yltäkylläisyydessä ja kontrolloi puutteen pelolla alaisiaan, palkiten näistä ne psykopaattimaisimmat bonuksilla, potkien ne pois joilla on omatunto. 

Lopuksi vielä klassikko:

Ei kommentteja: