tiistai 2. heinäkuuta 2019

Tutkimus: Miehiä manipuloiva, psykologinen tuplasidos on toksinen ja todellinen


Tässä on nyt jonkin verran opitun kertausta (ainakin jos olet lojaali Fundamentin lukija), sillä nyt on tutkittu, että feministien sylttytehtaalta lähtöisin oleva "tuplasidos", joka karkeasti ottaen esiintyy termeissä (ja niiden ideoissa) "toksinen ja hauras maskuliinisuus", on haitallinen miehille.

Niissähän ideana on, että teit niin tai näin, on se aina väärinpäin.



Tämän tuplasiteen funktio on siinä, että se lisää epävarmuutta uhrissa, ja saa parhaimmassa tapauksessa tämän olemaan ulkoapäinohjautuva, eli tottelevaisempi. Ja siitähän feministit tykkäävät!

 (Se, että onko kyseessä naisten epäjohdonmukaisuus ja tunneohjautuvaisuus, vaiko tarkoituksellinen manipulaatio, on siinä mielessä epäolennaista, että lopputulos on kummassakin tapauksessa sama.)

Tyypilline nettiväittely: Incelit haukkuvat muita miehiä inceleiksi, ja puolustavat naisia, mutta naiset haukkuvat inceleitä

Niinpä tämä ei vain ole toksista, eli myrkyllistä käytöstä miestä vastaan, mutta sen harjoittajat myöskin hyötyvät siitä vallan ja kontrollin lisääntymisen muodossa. 
”Vaimoni ja tyttäreni – ne, joille kirjoitit kaikki nuo omistuskirjoitukset – näkisivät minun mieluummin kuolevan valkoisen hevoseni selkään kuin putoavan. Sinä väität että naiset haluavat meidän olevan haavoittuvaisia ja aitoja, mutta älä nyt viitsi. Te ette siedä sitä. Teistä on inhottavaa nähdä meidät sellaisina.”
”Miehiä tutkiessani tuli esiin seuraava kipeä malli: pyydämme heitä olemaan haavoittuvaisia, rukoilemme heitä päästämään meidät sisään ja anelemme heitä kertomaan, kun heitä pelottaa, mutta totuus on, että useimmiten naiset eivät sulata sitä. Niinä hetkinä, kun miehet todella ovat haavoittuvaisia, useimmat meistä kavahtavat pelosta, ja pelko ilmenee kaikkena mahdollisena alkaen pettymyksestä inhoon. Ja miehet ovat fiksuja. He tiedostavat riskit ja näkevät katseen silmissämme, kun ajatteleme: Älä nyt viitsi! Ryhdistäydy. Ole mies.”
”Miehet kyllä tietävät, mitä naiset todella haluavat. He haluavat meidän teeskentelevän haavoittuvaisia. Meistä on tullut todella hyviä teeskentelijöitä.”
Orwellin 1984:n elokuvasovituksessa tämä psykologinen manipulaatio ja kyseinen tapa, on esitetty erinomaisen hyvin:


Tuplastandardithan on elimellinen osa tätä kaikkea, sillä ne ovat massakontrollin ase, jolla luodaan ns. kahden kerroksen porukkaa - sitä, jossa  jotkut ovat tasa-arvoisempia kuin toiset.

Älä siis ole koijattava apina:


Vaan mieti mitä Charles Bronsson tekisi:


Nyt, allekirjoittanut ei kuitenkaan kehota seuraamaan ed. olevaa ohjetta liian kirjaimellisesti, vaan pikemminkin vertauskuvannollisesti ja asennetta peilaten - jotta laittomuuksilta vältyttäisi! Eli ei tarvitse ottaa asetta, ja lähteä ammuskelemaan porukkaa joka yrittää hyppiä silmille. (Ihmisten räiskiminen paukkuraudalla kun voi olla todella lainvastainen temppu, ja vain vihapuhe sekä rasismi  voivat olla niitä vakavampia asioita - luoti sattuu vain hetken, vihainen puhe satoja, ellei jopa satoja tuhansia vuosisatoja!)

Pointti oli?

Kieltäydy pelaamasta peliä, jota et voittaa. Toinen vaihtoehto on taistella vastaan. Pääasia että koijattavaksi et ryhdy: älä erehdy kerjäämään kunnioitusta heiltä, jotka eivät edes halua olla ystäviäsi. 

Jos siis sinun käsketään näyttämään luku sormillasi, ja huomaat että sinua yritetään siten manipuloida, tai jos kysyjä on sanalla sanoen niin tyhmä tyhmä, ettei tiedä itsekään mitä vaatii, on pahimmassa tapauksessa kannaltasi lopputulos sama.

Niinpä häntä ei tarvitse ottaa vakavissaan, joten seuraavan kerran kun hän ehdottaa sinulle sormileikkejä, näytä hänelle keskisormeasi.


2 kommenttia:

J. Jörgensen kirjoitti...

Ei feministien kanssa kannata pelata mitään peliä, edes sitä saadakseen. Hyvin hyvin harvoinhan ne on edes sen näköisiä, että mieli tekisi - ja kun suunsa avaavat, niin se siitä. Maa on täynnä tervepäisiä naisenpuolia, joiden kanssa ei tarvitse pelailla mitään erityisiä pelejä. Aktiivisuutta ja rohkeuttakin toki pitää olla.

XeimA kirjoitti...

Samaa mieltä, joko olla pelaamatta täysin tai laittaa hanttiin. Muokkasinkin tekstiä hieman paremmin tämän pointin esiintuovaksi.


Ylipäänsä on olemassa naistyyppejä, jotka on suljettava ulos vaihtoehtoidsta jo lähtökohtaisesti. Feministit ovat yksi niistä.