keskiviikko 23. syyskuuta 2020

Anter Yasan saaga

 Kyseinen saaga alkoi siitä, kun hän päätti osoittaa yhteiskunnan tuplastandardit. 

Näin ollen, ensinä hän otti ja poltti koraanin. Lopputulos? Arvatenkin siitä hyvästä sateli hänelle lukemattomia haukkuja ja uhkailuna rauhanuskonnon faneilta ja allahin superbestiksiltä. Seuraavaksi paloi Raamattu. Reaktioina oli "heinäsirkkain viserrys yössä", sekä pari kristityn lupausta rukoilla hänen puolestaan.  

Ensimmäisen erän perusteella ongelmana ei ole kristityt vaan rauhanuskonto kannattajineen - jälkimmäisiltä ei suju sulautuminen yhteiskuntaamme. 

Tätä performanssia seurasi näytöksen toinen osa, sellainen jossa uhkailut toteutuivat, 15-20 muslimin hyökätessä hänen kimppuunsa - muslimivartijan evätessä häneltä suojelun. 

Tämä vei meidät loppunäytökseen, jossa oli yllätyksiä ja sitten vähemmän yllättäviä lopputulemia: 

  • Muslimit eivät pahoitelleet, päinvastoin, juuri nyt näyttää siltä että pyrkivät toteuttamaan uhkauksensa - joskaan ei niistä värikkäimpiä.
  • Suvakit eivät varsinkaan pahoitelleet vaan syyttivät uhria kuin paatunut rasisti ikään (Fundamentin tutkimus jälleen osoitti pitävänsä kutinsa: ideologia on aina ylimmällä tasolla, ja se myös ylittää intersektionaalisen uhrihierarkian)
  • Yllätyksenä oli joidenkin kansallismielisten torjuva asenne - nimellisesti etnonationalistien. 

Mutta miksi etnot eivät olleet ihan niin mielissään tapahtuman johdosta? 

Syy tälle on sikäli ymmärrettävä, että Anter on vittuillut heille(kin) ns. sydämensä kyllyydestä, mikä on ollut omiaan herättämään antipatioita.  Lisäksi myös molempien osapuolten idealismi on kolahtanut: etnonationalistit ovat ylipäänsä nuivia kaikkia mamuja kohtaan, eikä koe taritsevansa heidän apua missään. Anterin ideologiassa puolestaan lienee hieman sama juttu kyseessä: hän näkee suvakit ja etnot vihollisinaan. Konflikti on tällöin deterministinen fakta. 

Molemmilla on siten johdonmukaisesti otetut roolit konfliktissa, kun taas suvakeilla ei ole - näin ollen isommassa kuvassa tämä asetelma ei aiheuta ongelmia. Tämä osoittaa suvakkien täydellisen vastuuttomuuden ja kaksinaismoralismin. 

Aftermath? 

Skeptikot epäilevät Anterin ilmoituksen aitoutta - osa heistä melkeinpä toivovat sitä (suvakit nyt ainakin, mutta se on tiedettyä muutenkin). 

Entä miten reagoi valtaapitävät ja virallisen totuuden vartijat? Tekeekö poliisi työnsä, vai ohjataanko tämä polpolle? tekeekö media työnsä, vai annetaanko tämä poliittisten aktivistien, eli toimittelijoiden, haudattavaksi? 

Juttu jää mielenkiinnolla seurattavaksi. 

Yllätyksiä on tosin vaikea odottaa. Tämän maan tapana on orwellilaiset ratkaisut, joissa tuplastandardit ovat massakontrollin ase.Ei kommentteja: