tiistai 29. syyskuuta 2020

Valtavirran pariutumisohjeista ja niiden ongelmista

Eilisessä tekstissä olleen uhkauksen toteuttamisen nimissä, aloittakaamme tämä teemaviikko tarkastelemalla sinisen pillerin deittailuteollisuuden valtavirtaista puolta. 

Se on erityisesti miehille tuttu siksi, koska se sisältää uskomattoman heikolla prosentilla toimivia ohjeita, sekä tiettyjä käsityksiä jotka eivät pidä paikkaansa, vaan ovat eräänlaisia pariutumisen urbaaneja legendoja.

Esim. seuraavassa on varsin kiintoisa juttu niistä:

5 Pieces of Bad Dating Advice Exposed


Kyseiset myytit, on siis murrettu tutkimuksen ja tieteen keinoin - niitä myös Fundamentti tukee.

Tässä pieni suomalainen katsaus näihin myytteihin, joita valtavirta myy, mutta jotka eivät siis pidä paikkaansa.

  1. Kun tapaat "sen oikean", tiedät sen heti
  2. Kun olet kiinnostunut jostakin, tiedät sen heti
  3. Keskity jalkasi ovenväliin saamiseen, kunnes tulet valituksi
  4. Vastakohdat vetävät puoleensa
  5. Tapaat vain valehtelijoita ja outoja tyyppejä nettideittailussa
Arvaahan mikä on eräs yleisimpiä lähteitä, joista miehet ovat saaneet päähänsä sen, että kiltit ja kunnolliset miehet tulevat ensimmäisiksi naisten pariutumisvalinnoissa? Jep, olet oikeassa, sitä on propagoitu näissä deittailuneuvoisssa, kuten myös esim. elokuvissa (massakontrollin aseet). Samoin, muita yleisiä ohjeita mitä valtavirrasta voit ammentaa ovat seuraavat:

  • Käy suihkussa ja kampaa tukkasi, muu hoituu itsestään
  • Kerro aina naiselle tunteesi, niin hän ymmärtää ja antaa vastakaikua
  • Jokainen nainen on prinsessa, ja täten kuuluu jalustalle
  • Ole vain itsevarma, se on kaikki mitä tarvitaan
  • Ole herrasmies, kiltti ja kunnollinen mies, se palkitaan

Asia mikä ei paranna tätä kaikkea, on se fakta, että nämä ohjeet myydään niin miehille kuin naisillekin, vaikka miesten ja naisten pariutuminben ovat kaksi eri kokemusta, kahdesta eri näkökulmasta.

Mikä on näiden ohjeiden takana`?

Koska kyseessä on valtavirta, on taustalla on aina massakontrollin aseet ja Virallinen Totuus (TM) - jos haluat ohjeesi valtavirtaan, sen on täytettävä tietyt standardit. 

Toiseksi, ohjeet ovat yleensä naisten kirjoittamia, ja kuten jokainen tietää, nainen hyvin harvoin jos milloinkaan voi opastaa miestä pariutumisessa.  Lisäksi tässä on myöskin vielä sekin, että koska kapitalismi pyörii pitkälti naisten kulutustottumusten mukaisesti, ja kaikki pariutumiseen liittyvä on naisten kansoittamaa, ei siksikään mitkään ohjeet saa loukata naisia - niiden on oltava ennemmin jopa tehottomia, kuin toimivia mutta loukkaavia, sillä tehottomia neuvoja asiakkaat palaavat ostamaan jos he ovat saaneet ne vahingossa toimimaankin - epätoivomarketointi pähkinänkuoressa.

Tässä vielä esimerkki SPDT:n parisuhe-expertin toilailuista - nainen totta kai kyseessä:

Parisuhdekouluttaja panttasi seksiä, petti ja lopulta jätti 

Nämä sitten valmentavat meitä rakkaudessa.

(HUOM: Kyseessä on Hyysärin Sanomien juttu, joten siksi jokainen ei välttämättä halua klikata, ja täten tukea kyseistä julkaisua).

Yleisesti ottaen, melko moni joka vähääkään on näihin asioihin ottanut osaa, on tutustunut valtavirran pariutumisohjeisiin ja todennut niiden olevan hirveän huonoja.

Mutta seuraavaksi meillä onkin vuorossa salakavalampi sinisen pillerin deittailuteollisuuden edustaja. Se on naamioitunut mukamas joksikin täysin uudeksi ja erilaiseksi, ja miesten puolella olevaksi, mutta se ei ole sitä ja juuri se tekee siitä niin petollisen.

Toinen syy miksi vastaava ilmiö otetaan nyt tässä ns. puheeksi, on siinä että sillä myös on paljon yhtymäkohtia manosfääriin, ja täten sitä voidaan pitää joko myyränä tai kasvaimena, joka on eliminoitava.

Summa summarum
Näiden ohjeiden hyvänä puolena on se, että ne ovat etenkin punapilleröityneelle helppoja sivuuttaa suorastaan lapsellisena. Katkeransuloisena puolena on niiden tapa puolestaan johtaa mies punapilleröityniseen, eikä se ole niin kiva asia kokea. Se kirpaisee. 

Mutta mitä tulee sinisen pillerin deittailuteollisuuden ohjeisiin, sen pahimman käsittely on yhä edessä. Siitä huomenna lisää. 

Ei kommentteja: