keskiviikko 24. marraskuuta 2021

Wokeismin diagnoosi on narsismi - myös asiantuntijan mukaan!

Kun katsoo viime aikojen ulostuloja, uutisia ja asioita joista on kirjoitettu, voidaan todeta sen kaiken osuneen melko hyvin juuri tälle viikolle. 

Miksi?

On mielenterveysviikko, ja näillä yhteiskunnallisilla asioilla on mielenkiintoinen psykologinen puoli.

Varsinainen tämän jutun tuoma tieto näkyy jo otsikossa, kun taas tämän tekstin on tarkoitus osoittaa mielenkiintoisia asiantuntijoiden videoita aiheesta - he saavat tässä pääasiallisen puheenvuoron. 

Videot ovat kohtalaisen pitkiä, ja niitä ei siksi varmaan jakso katsoa yhdeltä istumalta. Se on OK. Niihin on lisätty myös pieni tai pidempi johdanto, jotta voi hypätä kiintoisaan kohtaan.

Nämä antavat pätevän psykologisen selityksen sille, miksi esim. narsismiin ja cancel-kulttuuriin kuuluu muiden komenteleminen ja niiden omaksi enabloijakseen tekeminen. Jos hoviksi ei suostuta hyvällä. niin sitten soitetaan uhrin työpaikalle ja häntä rankaistaan moisesta niskuroimisesta ja oman tahdon omaamisesta. Ne ovat kontrolloijia, ja heitä ei siksi haittaa suinkaan asiat joita saavutetaan esim. "sananvastuulla" tai muilla uustermeillä. Sillä sillä saavutetaan juuri se mitä he haluavat, muiden oikeuksilla ei ole merkitystä. 

Listaa voisi jatkaa paljon pidemmälle, mutta annetaan nyt "asiantuntijavierailemme" puheenvuoro, aloittaen vahvalla, eli paljon nimeä narsismin asiantuntijana saavuttaneella professori Sam Vakninilla, joka erittäin suoraan sanoo alla olevalla videolla, näistä "ikuisista uhreista". Täsmälleen saman nimityksen allekirjoittanutkin aikoinaan keksi, kun joutui olemaan tällaisen aktiviteetin harjoittajien kanssa tekemisissä. Vakninin mukaan niin New agesta tutut "empaatikot" ovat näitä "ikuisia uhreja", ja mikä ironista, niiltä juurikin puuttuu empatiaa - Vaknin kehottaa käymään katsomassa näiden "empaatikkojen" foorumeja, jotka ovat "pahantahtoisuuden ja kostonhimon paskakaivoja". (Tästä juttua noin 3 minuutista 7 minuuttiin). Samaa sarjaa ovat politiikasta tutut MeToo, Black Life Matters ja Greta Thundberg ynnä muut, jotka ovat suoraan psykopatian maailmasta (Alkaen kohdasta 7:40 min alkaen).  

Mitä näiden jatkuvaan uhriutumiseen tulee, videolla mainitaan narsisteille ominaisesta "hypervigilantismista", jossa narsisti siis pitää itseään eräänlaisena marttyyrina, joka kulkee ympäriinsä havaiten jatkuvasti osoituksia siitä, miten hänet yritetään uhriuttaa - lue: miten voi uhriutua.

Myöskin feminismin funktiona on muuttaa naiset miehiksi, tarkalleen ottaen narsistisiksi ja psykopaattisiksi miehiksi, kuten selviää seuraavalla videolla:

Koko progressivismin idea on paha:

Tässä vielä kiintoisa video, jonka tekijä on päätynyt melko samoihin johtopäätöksiin kuin allekirjoittanut, lisäten niihin omaa oivallustaan. 

Esim. Kohdassa 11:55 min hän ottaa puheeksi sen saman 1984:n kidutuskohtauksen, josta allekirjoittanut mainitsi tässä tekstissä. Tämä epäilemättä on vanha toksinen ja narsistisen väärinkäytöksen keino murtaa, sillä Orwell toi tämän esiin. Tällä videolla sitten puolestaan selitetään, että tämän murtamisen tarkoituksena on hävittää yksilöllisyys, ja sen perusta, eli rajat ja totuudenmukaisuus. Narsistit ynnä muut vastaavat ovat valheen kansaa, jotka pyrkivät murtamaan muut, jotta he voisivat tehdä heistä itselleen valehtelijoita - ajaa heidät opittuun avuttomuuteen

Kuten tässä aiemmassa tekstissä selviää, on näiden wokeistien, eli amerikkalaisten suvakkien psykologinen hierarkia juurikin tuohon orwellilaisuuteen sopiva: narsistit ja muut toksisen persoonallisuushäiriöiset manipuloivat esim. itseään empaatikkoina pitäviä piilonarsisteja, ja miksi ei myöskin hyvää tarkoittavia, mutta heikot rajat omaavia ihmisiä, jotka luulevat tekevänsä hyvää. 

Entä kuinka nämä narsistit päätyivät hierarkiassa ylhäälle? No, kuinka ne nyt yleensä siihen asemaan päätyvät - se itse asema on niille tärkein, ja aihe on toissijainen. 

Mutta tälle narsistityypille on myöskin tieteellistä taustaa - voidaan sanoa, että se on onnistuttu eristämään tutkimuksissa.

Tässä seuraavassa tekstissä selitetään, kuinka uhriutumiskulttuuri on tutkitustikin pimeän triadin ihmisten viimeisin keino kiipiä sosiaalisia tikapuita yhteiskunnassamme. Kuten Vaknin sanoo, on ammattiuhreilla vankka uskomus siihen, että he vain ja ainoastaan ovat moraalisesti ylivertaisia (Dunning-Krueger-efekti), ja uhriutumista käytetään narsistien ja kumppanien toimesta tapana saada se mitä he haluavat (esim. kohdassa 12 min eteenpäin hänen videollaan),

Tutkimus: Uhriutuminen + hyvesignalointi = pimeän triadin salainen ase


Nyt, tämän tekstin aihe epäilemättä menee aikalailla vasemmistoliberaalien nuhteeksi. Todellakin, on heidän oma vastuu ja täten tehtävä poistaa keskuudestaan toksinen aines, sen sijaan että he tekisivät moisesta itselleen super-egon. Muuten kritiikki on ansaittua. 

Tällaisen hyvesignalointinarsismin sijoittuminen juurikin vihervasemmiston (uusvasemmiston) kohdalle ei ole sattumaa, sillä kuten tämä aiempi teksti ja sen yhteydessä oleva tutkimus paljastaa, on se juurikin vasemmistolle ominaisen narsismin muoto. Oikeistolaista narsismia edustaa antisosiaalinen halu olla osallistumatta yhteiskuntaan, ja pikemminkin onnistumisen tapahtuessa kulkemiensa tikapuiden potkaiseminen alas - jotta kukaan ei pääse perässä. 

Summa summarum

Olemme saapuneet pisteeseen, jossa vihdoinkin ymmärrämme miksi niin moni asia ei täsmää. 

Ongelmallisen näistä tekee se, että nämä osaavat peittää nämä ulospäin - tiettyyn rajaan. Virheitä sattuu tapauksissa, joissa ei olla opeteltu moraalista algoritmia, jolloin tulee lipsahduksia. Mutta paras todiste on aina teko.  Esim. Ted Bundy oli töissä suicide hotlinella, ja vapaa-aikanaan hän taas harrasti sarjamurhia. Ei äkkiseltään käy järkeen? Eli teot ratkaisevat.

Massat heräävät yleensä ekspotentiaalisella tavalla, eli alku on hidasta. Siinä tapahtumassa varhaisheränneitä pidetään outoina, mutta lopulta jokainen sanoo kuuluneensa niihin. 

Narsistit yms. ovat kuin vampyyrit. Ne pelkäävät valoa, sillä valo on totuus. Niiden toimet, rikokset muita vastaan, eivät todellakaan kestä päivänvaloa. Ei kukaan kaltoinkohtelija toteuta toimiaan turuilla ja toreilla, vaan sulkettujen ovien takana. 

Fundamentti ja sen lukijat ovat kuuluneet niihin alusta alkaen, ja nyt kun tämä totuus niminen leijona on päästetty häkistään, se kyllä pitää huolta itsestään - meidän tulee vain pitää varamme se aika. 

Näitä vastaan taistellessa rajojen on oltava vahvat ja kyettävä itse tarvittaessa yhtä kovaan häikäilemättömyyteen niitä puolustaessa. Kuten Raamattu sanoo: vastusta paholaista, niin se pakenee. 

Ei kommentteja: