perjantai 2. huhtikuuta 2021

Saatana ja sen toimien tuntematon motiivi - nyt paljastetttu

Sopivana aiheena näin pitkänä perjantaina on tämä video joka on tehty kuuluisan Gethsemanen puutarhan kohtauksen pohjalta, joka puolestaan on tuttu Raamatusta. (Itse asiassa tämä teksti todistaa sen, miksi tässä kohtauksessa oli kyseessä isot panokset.)

Tätä voisi pitää tämän aiemmin ilmestyneen Lucifer-tekstin eräänlaisena spin offina.

Eli mikä oli Saatanan (ha-stn) alkuperäinen funktio ja sen suhde Kristukseen?

Se oli lyhyesti taivaallinen syyttäjä - se, joka seisoi vasemmalla puolen valtaistuinta. Kristus taivaallinen puolustaja.

Esim. Jos perinteinen tulkinta olisi totta, olisi tämä Raamatun kohta absurdi - miten armosta langennut Syyttäjä olisi yht'äkkiä sulassa sovussa Jumalan edessä?

"Job 1:6 Mutta kun eräänä päivänä Jumalan pojat tulivat ja asettuivat Herran eteen, tuli myöskin saatana heidän joukossansa.

1:7 Niin Herra kysyi saatanalta: "Mistä sinä tulet?" Saatana vastasi Herralle ja sanoi: "Maata kiertämästä ja siellä kuljeksimasta."

1:8 Niin Herra sanoi saatanalle: "Oletko pannut merkille palvelijaani Jobia? Sillä ei ole maan päällä hänen vertaistansa; hän on nuhteeton ja rehellinen mies, pelkää Jumalaa ja karttaa pahaa.""

Tämä avaa ihan uudella tavalla näitä jakeita. Sillä tässä Herra kysyy Syyttäjältään raporttia palvelijastaan. Saatanalla ei ole antaa syytöstä, niin se keksii uuden koukun. Pirullista, eikö?

Myös toisaalla tämä tosiasia tunnustettiin: 

Sak. 3:1" Ja hän näytti minulle ylimmäisen papin Joosuan seisomassa Herran enkelin edessä ja saatanan seisomassa hänen oikealla puolellaan, häntä syyttämässä"

Niinpä näillä kahdella oli Kristuksen tullessa Jeesukseksi ja aloittaessaan tien kohti lunastustatyötä, oikea kilpajuoksu.

Raamatussa on tästä luonnollisesti viitteitä.

Esim. Seuraava viittaa siihen, että jos Jeesus voittaisi taistelun ihmisistä, se olisi Saatanan viran loppu - vanha kehno kun oli tunnettu erityisesti siitä, että se piti itsensä virassa, niin syyttäjänä kuin tuomion toteuttajana, keppostelemalla ihmislapsukaisten kustannuksella. 

Luukkaan evankeliumi:

10:18 Silloin hän sanoi heille: "Minä näin saatanan lankeavan taivaasta niinkuin salaman

Kyseessä lieni profetaalinen näky, joka lopulta toteutui tässä:

Ilm. 12:10 "Ja minä kuulin suuren äänen taivaassa sanovan: "Nyt on tullut pelastus ja voima ja meidän Jumalamme valtakunta ja hänen Voideltunsa valta, sillä meidän veljiemme syyttäjä, joka yöt ja päivät syytti heitä meidän Jumalamme edessä, on heitetty ulos."

Mikä puolestaan osoittaa, että Saatana on  huono häviäjä, ja takkiinhan siinä rettelöinnissä sitten lopulta tuli.

- Samainen kohta myöskin osoittaa, että Mikael joka vielä Vanhassa liitossa toimi armon pilarin enkelinä, siirtyi nyt ankaruuden pilarin virkaa toimittamaan. Todellakin, uusi liitto oli myös täyttymyksen ja siten integraation virka.  

Tällä hetkellä Saatana puolestaan on ei enää pysty vakuuttamaan Taivaallista Tuomaria, vaan sen haluaa kostaa ja viedä niin monta ihmistä mukanaan sinne paikkaan mikä sille itselleen on varattu, kuin vain mahdollista. 


Summa summarum

Tämä tieto avaan yllä olevan videon sekä siinä esitetyn Raamatun kohdan täysin uudella tavalla. 

Tämä myöskin avaa sitä motiivia mikä Saatanalla oli toimissaan - tähän saakka oikein kukaan ei ole vielä tuntunut tienneen, että mikä sitä pohjimmiltaan ajoi.

Syyt olivat itsekkyys ja ihmisviha. Tällaisia ihmisiäkin on olemassa - tiedätkö kuka on heidän isänsä?


Ei kommentteja: