maanantai 26. huhtikuuta 2021

Hallituksen dynamiikka ja selitys sille miksi puoliväliriihessä(kin) tapellaan kuin kanalassa

 Perusdynamiikka on siis seuraava:

Jo aikaa sitten Fundamentti teki arvion, jonka mukaan tällä kokoonpanolla hallituksessa tapeltaisi kuin kanalassa, ihan kuten naisvaltaisilla aloilla on tapana. 

Mutta tämä hallituskriisi sisältää muutakin, sillä kuten yllä oleva tiivistetwiitti asian ilmaisee, on siellä nyt tilanne jossa tämä toksinen asetelma alkaa kaatua omaan mahdottomuuteensa. 

Keskusta edustaa sentrismiä, mikä on eräänlaista selkärangatonta pseudo-kolmannen tien poliittista toimintaa, eli periaatteellisuuden ja kantaaottamisen sijaan, mennään aina opportunistisesti muotivirtausten mukaan, jotta pysyttäisi vallassa. Siksi "kepu pettää aina". No, nyt on taas tullut sen aika, että se yrittää muodostaa jonkinlaista identiteettiä/& pitää välejä yllä oppositioon mahdollisesti (se on sikäli fiksua laskelmointia, koska on ilmeistä, että tämä hallitus tuskin on enää vallassa seuraavien vaalien jälkeen). 

Sekä tietysti, myös sen perinteiset äänestäjät täytyy aina aika ajoin pyrkiä vakuuttamaan. 

Vihreät puolestaan opportunistisena ja mottipääidealistisena puolueena vain toimii luontonsa mukaisesti - se yrittää aiheuttaa Suomelle mahdollisimman suuret tuhot kun se vielä pystyy siihen, ja vääntää peukaloruuvia, kiristäen hallituksen hajoamisella, jos se ei saa tahtoaan läpi. (Ylivoimainen enemmistö Suomen kansasta ei ko. intersektionaalisuuden ääripuoluetta kannata, vaan Vihreät pääsi hallitukseen säälistä ja vihervasemmiston "arvopohjan" verukkeella. Kyseinen "arvopohja" on puolestaan täysin ilmaan ripustettu, mitään tarkoittamaton höpöhöpötermi.) 


Mutta tämä kaikki sopii kuvaan, sillä tämä hallitus muutenkin on varsinainen kepulihallitus, sillä kun SDP voitti, se voitti Rinteen demareina, ei Marinin, vaan kukas siellä nyt keikkuukaan? Kansalle tavallaan tehtiin silmänkääntötemppu. Ja kyllä, allekirjoittanut on hyvin tietoinen tästä käytännöstä, jossa voittaja voi valita hallituskumppaninsa, mutta sellainen on typerä ja aikansa elänyt, anti-demokraattinen järjestelmä - voittajat muodostakoon hallituksen ja sopikoon erimielisyytensä. 

Ei siis ihme jos hallitus nitisee liitoksistaan. Eikä myöskään ihme, että vaaleja siirretään tekaistuin syin.

Miten käy tässä väliriiheämisessä? Todennäköisesti kaikki jatkuu ennallaan, pienen draaman jälkeen. Osapuolet ovat sanattomassa sopimuksessa, ja vallan menetys olisi heille pahin painajainen. 

Ei kommentteja: