keskiviikko 23. joulukuuta 2020

Vuosi 2020 ja ensimmäiset kymmenen vuotta paketissa - hyvää joulua ja parempaa uutta vuotta!

 Alkaa olemaan Fundamentin osalta vuosi 2020 paketissa. Tämä maailmaa järistänyt vuosi ei nyt liiemmin ole Fundamentin ohjelmaa järkyttänyt. Oikeastaan ainoa seikka mikä hieman sitä on muuttanut, on se, että allekirjoittanut on kirjoittanut uutta kirjaa, ja kuin ihmeen kaupalla tuo aikaa ja vaivaa vaativa projekti on päästänyt kirjoittamaan myöskin tätä blogia.  Siihen liittyen, tämä on ollut Fundamentin juhlavuosi, koska tänä vuonna Fundamentti täytti kymmenen kokonaista vuotta! Ai että, mihin tämä kaikki aika katosi? Ajatuksena oli yhdessä kohtaa, että kyseinen kirja olisi ollut hyvä tämän vuoden juhlistusjulkaisu, mutta kun ei sitä painokuntoon ole vielä tässä ajassa saanut, niin minkäs teet? Toisaalta, ajankulku tuntuu kiihtyneen siinä määrin, että hetken päästä vietetään jo 15 vuotiassynttäreitä, ellei jopa 20 vuotis, joten sitten taas uusi yritys. Luoja tietää parhaiten!

Vuosien varrelta

Saavutuksista mainittakoon nyt ainakin se, että Fundamentista on lähtöisin suuren kansallisen suosion saanut termi "suvakki".  Wikipedia mainitsee siitä mm. seuraavaa:

Suvakki on pilkkanimi suvaitsevaiselle.[1] Suvakki suhtautuu eri kulttuureihin, uskontoihin ja etnisiin ryhmiin (liian) suvaitsevaisesti.[2] Sana levisi yleiseen käyttöön vuosina 2012–2016, ja sitä on käytetty eri tavoin.lähde? Suvakki-sana poimittiin Kotimaisten kielten keskuksen sanatietokantaan vuonna 2016.[2]

Suvakki on yhdistelmä sanoista suvaitsevainen ja vajakki, joka tarkoittaa vajaaälyistä ihmistä. Google-hakujen perusteella sana trendasi vuoden 2015 kesän jälkeen ja hakujen määrä pysyi korkeana ainakin huhtikuuhun 2016 asti. Suvakki-sanan yleistyminen osui kuukausiin, jolloin turvapaikanhakijoiden määrä Suomessa lisääntyi tai oli lisääntynyt huomattavasti. Suvakki-sana liittyy ennen kaikkea maahanmuuttoon, turvapaikkapolitiikkaan ja monikulttuurisuuteen.[3]

Samaten liuta muita käsitteitä näyttää tämän kautta saaneen syntynsä myös. Se kaikki on sopivaa ja oikein. (Viimeisimpänä "takapiru", joka on alkanut näkyä siellä täällä, ja tarkoittaa siis yksinkertaisesti tahoa joka suhmuroi pinnan alla ja kulissien takana - alunperin se, joka ajaa kahta osapuolta konfliktiin keskenään. Esim. Feminismi tekee tätä miehelle ja naiselle.)

Fundamentin sinetti

Lisäksi tässä yhteydessä lienee paikallaan julkaista Fundamentin sinetti, tämä logo on tosin vielä suht luonnosvaiheessa, joten tämä tuskin tulee olemaan se lopullinen versio, mutta kyllä tässäkin ihmeteltävää piisaa.

Vuoden varrelta: Top 5

Nyt, tässä perinteinen vuoden suosituimpien tekstien (top 5) listaus (vain vuoden 2020 aikana julkaistuista teksteistä), ihmiselle luettavaksi ja ihmeteltäväksi:

 1. Mielenterveysongelmien marttyyri Ronnie McNutt (RIP)
 2. Saatanan huora
 3. Anter Yasan saaga
 4. Lue nyt pöyristystä herättänyt "Totuus kiihottaa" ja sen osakommentaari tästä
 5. Nyt niillä on täysi paniikki päällä! (Massakontrollin aseet aktivoitu)

Joten, nyt oikein hyvää ja lahjakasta joulua ja parempaa tulevaa vuotta! Jos Luoja suo, Fundamentti palailee taas siinä tulevan vuoden puolella. 

  Tämän kertaisena jouluaiheisena mediapalasena ja lopetusbiisinä on tarjolla klassikko, eli Tiernapojat:


  PS. Ja joka miettii lahjaideoita, on tässä oikein hyvä kohde: Hurstinapu - lahjoitukset

  Toinen lahja on puolestaan lahja heille, joilta jäi joko lahja saamatta tai ostamatta - lahja myöskin 50% hinta-alen muodossa, eli kyseessähän on allekirjoittaneen järjestyksessään toinen kirja, eli Haikeaa Euforiaa, jonka voit lunastaa heti itsellesi tai haluamallesi henkilölle kätevästi ekirjana, oman kotisi lämmöstä ja lokoisasta syleilystä, seuraavista sijainneista mm:

  Ei kommentteja: