tiistai 14. marraskuuta 2023

Yritystuet - kapitalistin käsi on aina kansan taskulla

Sanottakoon heti näin johdannoksi, että paras tapa opettaa oikeistolaiselle mitä oikeistolaisuus on, on kohdella häntä hänen arvojensa mukaisesti. 

Niinpä voimmekin oitis todeta: Ei yrityksiä kuulu tukea. Jos ei pysy pystyssä, kaatukoon. Jos ei omillaan pärjää niin ei pitäisi jakaa tukia vaan antaa näivettyä pois. Mikä parasta, näiden yritysten kaatuessa pätevät työntekijät vapautuisivat firmoille, niille jotka harjoittaa oikeasti kannattavaa yritystoimintaa. 

Samoin työvoimapulassa on todettava, että jos työvoimaa ei löydy tarjotulla palkalla niin sitten pitää tulla toimeen ilman, lopettaa toiminta tai nostaa palkkaa korkeammaksi, jospa sitten tulisi niitä tekijöitä. Siten se markkinatalous toimii.

Todellakin, töistä joita tehdään kunnollisissa, kannattavissa yrityksissä, saadaan myöskin asianmukaista palkkaa. Mutta nyt veronmaksajat ja kannattavat yritykset joutuvat sijaiskärsijöiksi ja tukemaan konkurssikypsiä yrityksiä. Mutta eihän sitä oikeistolammasta tästä syntyvä kilpailun vääristyminen häiritse silti yhtään, joten yritystukiin kyllä riittävät aina rahat.

Tässä tekstissä käsittelemme siis yritystukia, tuota sosialismia kapitalisteille. Niiden leikkaamista on pohtinut useampi hallitus,  vaan eipä ole kukaan onnistunut viemään sitä pohdintaa käytännön tasolle. 


Miksei?

On selvää, että tietyt asiat - viralliset totuudet - on tässä maassa niitä kultaisia härkiä, joiden eteen kansan polvia yrittää eliitti notkistaa. Mutta allekirjoittaneen tulen kieli sulattaa nuo valheen rakennelmat, jakaen kullan kansalle!
Todellakin, miksi yrityksiä pitäisi tukea, jos ei kansalaisiakaan saa tukea?

Yrityksillä ei ole oikeuttaa elää kansalaisten maksamilla veroilla, he ovat palkkansa - rikkautensa - jo saaneet, eiväthän sellaiset mitään apua tarvitse. 

Ainoa yritysten merkitys on tuottaa hyvinvointia kansalle, eivät ne ole kansan yläpuolella, vaan osana sitä. Jos joku rikastuu siinä prosessissa, niin hyvä, mutta ei yhteiskunta ole olemassa siksi, jotta kapitalisti voisi sitä kupata. 

Entä paljonko sitten tämä kapitalistien hyysääminen oikein kustantaa meille?

Tehdäänpä nyt vertailu, tämän perverssien arvojen hallituksen mentaliteettia ja prioriteetteja haastaen:
  • Vuonna 2022 yritystukia jaettiin 1,84 miljardia euroa ja verotukia 7,2 miljardia euroa.
  • Vuonna 2021 toimeentulotuen kokonaismenot olivat 765 miljoonaa euroa.
  • Noin 4,4 miljoonaa suomalaista (n. 80%) sai jotain Kelan maksamaa etuutta vuonna 2020
  • Yritystuet ovat 12 miljardia vuodessa. 
  • Yritykset maksavat veroja 6 miljardia vuodessa ja palkansaajat maksavat kiltisti puuttuvan summan.
Yritystuet kyllä maittavat kapitalisteille, mutta ne jotka oikeasti tukia tarvitsisi ei heidän mielestään tulisi lainkaan niitä saada. EK:lla tulisi paskat housuun välittömästi, jos joku puolue soveltaisi yrityksiin ja yritystukiin samaa logiikkaa kuin mitä EK itse käyttää työttömiin.

Joten, nyt se toistettakoon: jos yritys ei kannata, niin luontainen poistuma sille. 

Jos rahaa on tehtävissä tässä maassa, niin joku kyllä alkaa sitä tekemään - on yrittäjiä jotka pärjäävät ilman tukia. 

Todellakin, tässä on se markkinatalouden ja kapitalismin erotus. Jälkimmäinen lopulta syö ensiksi mainitun, jos siksikin, että ensiksi mainittu korjaa ja täyttää sen tilan minkä kapitalisti jättää tällaisissa skenaarioissa. (Kapitalismin kultin uskovaiset hokevat silmät kiiluen, miten se ratkaisee kaikki maailman ongelmat ja kuinka se tekee heistäkin rikkaita, mutta ei se tee. Jo siksikin, koska kapitalistien ei yksinkertaisesti kannata antaa sen edes toimia kuten on luvattu!)

Ja jos firma käyttää suoria yritystukia osinkoihin, niin myöskin tuet pois.

Sitten on myöskin vielä mainittava tämä rahan lappaaminen ulkomaille, sitä tehdään oikein mielellään kapitalistien toimesta, eikä mitään säästöjä edes ajatella!

Esim. Nokialle maksetaan edelleen vuosittain lähes miljardin yritystuet vaikkei se ole enää edes kotimainen!


Entä Yara? 

Se on toinen hyvä esimerkki kohteesta, mihin ei tarvitsisi maksaa yhtään mitään, mutta myöskin sen rahoittaminen toteuttaa tätä tuttua poliittisten kapitalistien kaavaa: ensiksi myydään ja sitten kuppataan vielä myyjältä sille tukirahaa! (Valtio sai GrowHowsta aikoinaan 208 miljoonaa euroa, eli alihinnan ja kaupan päälle vielä ilmaiseksi Soklin kaivosvarat! Nyt Yaralla on 100% markkinaosuus ja se nosti hintoja lähes 30%. )

Eikä tämä ole mikään ihme, kun katsotaan rahan jälkiä sylttytehtaalle. 

Siitä kaupasta vastasi Matti Vanhasen (kesk.) hallituksen omistajaohjauksesta vastannut kokoomuslainen ministeri Jyri Häkämies, joka muuten on myös nykyinen EK:n toimitusjohtaja. 

Kiitos vain kaikki kokoomuslaiset ja niiden äänestäjät! Hienoa isänmaallisuutta teiltä!

Eikä näille tehdä nytkään mitään, ei tällä kapitalistihallituksella. 

Kokoomushan syyttää Suomen taloudellisesta ahdingosta aina kansan enemmistöä ja etenkin sen heikko-osaisia. Joten ei tule kuulonkaan että syytettäisiin niitä oikeita syyllisiä, sen sijaan yritetään uskotella, että maamme heikko taloudellinen tilanne johtuu ainoastaan siitä, että pieni osa syrjäytyneitä rassukoita ei käy tekemässä jotain täysin turhaa työtä kapitalistille, joka muutenkin elellee veronmaksajien rahoilla. 


Todellakin, keskivertotyöttömällä on enemmän aihetta syyttää poliitikkoja elämänsä pilaamisesta, kuin keskivertopoliitikolla on aihetta syyttää heitä maan talouden tilasta

Petteri Orpo ja muut globalistipetturit nyt vain on sellaisia ihmisiä jotka ovat ylpeitä siitä, että saavat rahaa ja valtaa kertomalla ihmisille pokerinaamalla pelkästään suurpääoman asiaa ajavia valheita. Juuri näiden perverssi politiikka tuo minimaaliset säästöt ja maksimaalisen haitan normikansalaisille. 

Kokoomus kyllä suo sosialismia ja tulonsiirtoja yrityksille ja kapitalismia palkansaajille. Koko hallitus tuskin tarjoaa tippaakaan nationalismia tai arvokonservatismia. Nyt vielä Purran ollessa yhtä rähmällään Orpon edessä, kuin mitä Marin oli EU:n eliitin edessä - naisjohtajuus on sabotaasia - voidaan olla varmoja, että tästä ei hyvä seuraa. 

Suomessa nämä ovat vallassa niin kauan, kun on olemassa vain omaa napaansa ajattelevia yrittäjiä ja yritysjohtajia, sekä hyödyllisiä idiootteja, joista Leninkin olisi kateellinen. 

2 kommenttia:

heikki turpeinen kirjoitti...

Kirjoitit tuossa täyttä asiaa.

XeimA kirjoitti...

Kiitos!