tiistai 28. marraskuuta 2023

Kaasu pohjaan ja kohti lamaa!

"Ruotsalaiset on kasvatettu siihen oppiin, että kasvulla ei ole rajoja eikä takilla nurjaa puolta, ja nyt kun ei mistään muusta puhuta kuin vyön kiristämisen välttämättömyydestä, tuntevat ihmiset itsensä nenästä vedetyiksi...Eräässä esikaupungissa ovat suomalaiset päättäneet perustaa siviilikaartin suojakseen, kun poliisi ei suojele...Lama jatkuu koska sitä jatketaan. Aftonbladet kertoo että yritysten voitot viime vuodelta olivat suuremmat kuin aikoihin, ja tämä samaan aikaan kun palkansaajien reaaliansiot ovat laskeneet. Talouselämää on “elvytetty”: veronmaksajat on pakotettu antamaan yrityksille laina, jota ei koskaan tulla maksamaan takaisin." - Pentti Saarikoski 

Yllä oleva lainaus on vuosikymmeniä vanha, mutta kuulostaa silti varsin hyvin aikaamme sopivalta. 

Vaan niinhän se menee, että historia toistaa itseään, ainakin jos siitä kieltäytyy oppimasta. 

Tässä kokoomuksen tapauksessa syynä voi myös ihan hyvin olla tietoinen toiminta, sillä kuten hyvin tiedämme, palkitsee globalistinen eliitti aina juoksupoikansa - etenkin Suomi tuntuu olevan oikea broilerikasvattamo näille globalistipettureille.

 Ja onhan sekin tiedettyä, että kokoomuksen intressit muutenkin ovat muutenkin kapitalistisen vähemmistön asioissa, ei kansan.

Juuri nyt ollaan täysin samassa tilanteessa kuin missä olimme 90-luvun laman lähtökuopissa. Eli olimme taantumassa, oikeistomulkerot astuivat valtaan, ja kiihdyttivät koko possujunan suoraan lamaan. Teematkin olivat hyvin samanlaiset.

Ahon hallitus asetti päätavoitteekseen Suomen talouden tervehdyttämisen vaihtotaseen alijäämää pienentämällä, ulkomaisen velkaantumisen pysäyttämisellä, työllisyyden turvaamistoimilla, tehostamalla julkista taloutta ja kääntämällä avoimen sektorin kansantuoteosuus nousuun. Ulkopoliittisiksi tavoitteikseen hallitus nimesi Suomen kansallisten etujen turvaamisen ja kansainvälisen aseman vahvistamisen - Wikipedia

Tämä tehtiin juuri niin idioottimaisesti kuin heidän voi kuvitella toimivan, eli leikattiin kun olisi pitänyt elvyttää. Leikkaukset tulee tehdä nousukaudella, ei koskaan taantumassa. Nämä markkinatalouden näkymättömät mämmikourat eivät ymmärrä edes näin yksinkertaista asiaa.

Perusteet

Miten rikkaat rikastuu ja köyhät köyhtyy, keskiluokan eläessä pelon tasapainossa?

Omalla työllä ei rikastu, mutta muiden työllä rikastuu. Kapitalistit tietävät sen ja ovat siksi rikkaita, siksi ihmiset tekee niille töitä; rikkaat rikastuvat koska muut ihmiset haluavat antaa niille rahaa voittojen maksimoimisen muodossa. Kun kansa tekee kapitalistille töitä, kapitalisti voi korottaa volyymia ja näin tuottaa enemmän myytävää kuin mitä koskaan olisi voinut yksin tuottaa.

Eli rikkaat pysyvät rikkaina, ja köyhät köyhinä. Mutta köyhät saavat enemmän kivoja tuotteita, koska voivat ostaa enemmän niitä rikkaiden omistamien firmojen tuottamia kivoja tuotteita. Tätä siis kutsutaan kuluttamiseksi. Modernissa ihmiskunnassa ihminen on kuluttaja. Nämä ns. muut ihmiset eivät anna rikkaille rahaa ilman vastinetta. Rikkaiden omistamien firmojen pitää antaa sitä rahaa vastaan näille muille ihmisille kivoja tuotteita.

Niinpä on oikeus ja kohtuus että joille on paljon annettu, ovat myöskin niitä joilta enemmän vaaditaan, siispä valtio vaatii rikkaiden maksavan enemmän veroja, jolloin osa rahasta voidaan palauttaa takaisin kansalle, muodossa tai toisessa, kuten palveluina yhteiseksi hyväksi. Samaa asiaa ajaa erinäisen työlait, tosin kansa saa vain takaisin osan siitä rahasta ja he antavat sen taas uudelleen takaisin näille rikkaille.

Ja nyt muistutetttakoon, vastoin oikeistomulkeroiden kuvitelmia, ei kansa ole kapitalistia varten, vaan kapitalisti kansaa varten - jos yrittäjä tässä asetelmassa rikastuu, niin se on OK, kunhan velvoitteet kansaa kohtaan on kannettu. Mutta niin päin se ei mene, että kapitalisti saa elää kansan keskuudessa kuin pellossa, sikaillen, riistäen ja kyykyttäen sitä. Sellainen todellakin ansaitsee tuhon, sillä sen hyökkäys on säädyttömyydessään ja röyhkeydessään törkeimmästä päästä. 


Lisäksi on syytä muistaa, että osa suurituloisista kuluttaa huomattavasti yhteiskunnan resursseja nämä jättitulonsa tienatessaan. Aika harva tienaisi samoja summia, jos hänet siirrettäisiin tekemään rahansa johonkin vähemmän kehittyneeseen ympäristöön ja huonompiin puitteisiin. Jos siis työn X tuottavuus nojaa täysin siihen, että ympärillä on massiivinen "nyky-yhteiskunta", ei selvästikään työntekijä tai -antaja "yksin" niitä rahojaan tienaa. Ei vaikka perinteinen oikeistolainen ajattelu on kuin se kullankaivajanainen, jolla on omat ja yhteiset rahat. 

Tilanne nyt (miksi tämä juttu ei tule toimimaan)

Entä tilanne nyt?

  • Työttömiä lähes 300 000
  • Työpaikkoja ei ole (ne ovat kymmenissä tuhansissa, eli ei läheskään jokaiselle)
  • Tehdään silti osa-aika työn tekemisestä kannattamatonta
  • YT:t horisontissa, joka paikassa
  • Porrastetaan ansiosidonnainen
  • Nostetaan työmatkakuluja
  • Työpaikkoja menee konkurssiin kuin sieniä sateella ja taantuman on arvioitu tuovan 100 000 työtöntä lisää
  • Kaupanala kyykkää, jonka seurauksena potkitaan myyjät kortistoon. Kaupan investoinnit pysähtyvät, syvennetään näin entisestään rakennusalan ja kaikkien alihankkijoiden surkeita näkymiä, potkitaan duunarit ja mahdollisesti vielä alihankkijatkin kortistoon

Lisäksi nyt vielä leikataan kaikkein eniten juuri siltä väestöryhmältä, joiden kaikki tulot menevät suoraan kulutukseen, eli ns. kädestä suuhun. 

Ja verohelpotuksia totta kai jaellaan suurituloisille, juuri heille joiden lisätienestit menevät suoraan sijoitusrahastoihin ja säästötileille, muttei senttiäkään kulutukseen.

Tämä "rikkaille lisää käteen, köyhiltä tuhkatkin pesästä" -malli on äärimmäisen lyhytnäköinen ja sairas tyhmyydessään. 

Etenkin nyt kun horisonttissa siintää ysärin laman toisinto. 

Työttömiä lienee enemmän kuin mitä ilmoitettu, mikä selviää kun tempputyöllistetyt poistetaan tilastoista. Samoin työkyvyttömiä ei päästetä pois työvoiman reservistä, vaikka hyvin tiedetään, etteivät he tietenkään työllisty. Heitä pidetään limbossa, jolloin he periaatteessa kilpailevat heidän kanssa jotka pystyisivät töihin. Tämä teatteri tuhlaa vain jokaisen aikaa ja resursseja. 

Tulevaisuus

Arviolta 40000 ihmistä ajetaan köyhyyteen näillä leikkauksilla ja heikennyksillä. Näistä 1/3 ovat alaikäisiä. Ja nyt jo itketään katujengiongelmasta, mutta jos tämä paska nyt ajetaan läpi, meillä on neljän vuoden päästä sellainen vielä enemmän paskaa lapioitavana, emmekä tiedä mihin me sen kaiken työnnämme. Mutta minkäs teet: vihervasemmiston päättäjät asuvat hyvillä alueilla, joten heidän ei tarvitse pelätä roadmaneja, ja samoin myöskin porvaristo asuu köyhällistön ulottumattomissa - näin keskiluokka ja sitä alemmat jäävät sotimaan keskenään. Globalistin paratiisi on yksin eliitille, ja kolmas tie on ainoa tie joka johtaa kansan omaan paratiisiinsa; oi jos kansa vain voisi ymmärtää tämän!

Lisäksi ei sovi unohtaa, että 90-luvun jälkeen oli varaa ja resursseja pitää yllä hyviä palveluita, koska mamutus oli vielä maltillista ja Nokia toi rahaa Suomeen (valtaosa velasta liittyy tähän globalistiseen projektiin). Mutta kun Nokia kuivahti eikä nollakorkoaikaa hyödynnetty talouskasvun tukemiseen, alkoi touhu mennä ns. sivuttaisluisussa ja samalla myöskin valtionvelalla pelottelu alkoi arkipäiväistyä. Ja totta kai, se suurin rahareikä kasvamaan, se jota nämä meidän "kansamme edustajat" eivät tuki vaan kasvattavat. 

SYYLLINEN!


Tämä hallitus ei tule luomaan yhtäkään työpaikkaa. Työpaikkoja kun ei luoda kiristämällä erittäin pienituloisten, erittäin pieniä etuuksia, vaan niitä luodaan porkkanalla. Kun taas kaikenlainen kurjistaminen ja ostovoiman tukahduttaminen ei saa porukkaa jaloilleen, ei perustelemaan yrityksiä eikä kuluttamaan. Se lamaannuttaa kansan, ja koko järjestelmän. 

Kun puhalletaan markkinoiden turbiiniin, vaikka se sitten olisikin julkisella rahalla, se lähtee kyllä liikkeelle ja maksaa itsensä takaisin. 

Mutta nämä vain ja ainoastaan itselleen pikavoittaja havittelevat markkinoiden nerot eivät näytä ymmärtävän tämän vertaa miten asiat toimivat - tai sitten he tietävät täsmälleen mitä ovat tekemässä. 

Näin vain on tehtävä. - Petturi Urpo

Ehkä jo ensi vuonna nähdään suurimmat konkurssiaallot ja lomautukset sekä irtisanomiset sitten 90-luvun laman. Isot kaupat ei liiku, ihmiset ostaa välttämättömyyksiä ja korjailee vanhaa. Hallitus ei tee muuta kuin pahentaa asioita leikkaamalla ostovoimaa ja jämähdyttämällä rahan liikettä.  Vastuullisten talousnerojen hallitus!

Kaikki merkit myöskin viittaa lähes 99 % varmuudella siihen, että korot nousevat ja pörssit romahtelee pikkuhiljaa 2029 asti. 

Mutta nyt on ensimmäinen hallitus miesmuistiin joka laskee verotusta!

Samalla nousee kaikki hinnat, töihin otetaan ne jotka haluavat elää kädestä suuhun ja ne jotka eivät ole töissä, saavat elää niin kurjaa elämää, että se minimipalkalla paskaduunin tekeminen alkaa maistumaan. 

On sinällään totta, ettei verokiskuroiminenkaan ole mikään ideaali. Mutta sehän se vasemmiston ja oikeiston tarjoama diili on: otetaanko veroilla pois palkasta, kuten vasemmisto vai maksetaanko mahdollisimman vähän, kuten oikeisto. Me kolmannen tien valinneet tiedämme: kumpikin vaihtoehto on väärä. 

Vaan, kyllä se oikeistohallituskin osaa joustaa periaatteeistaan, jos sen avulla saadaan kyykytettyä, riistettyä ja pompoteltua kansaa:

Riikka Purra väläyttää veronkiristyksiä ja nostaa esiin ”keskeisen riskitekijän” Suomessa: ”Olemme vakavassa paikassa”


If we don’t neutralize decay
We may run out of tomorrows
Time tryeth truth
And truth was found and fined
Let’s break bread together
Our honesty moves more than lies


Ei kommentteja: