torstai 9. marraskuuta 2023

Perussuomalaisten oppirahat, omat ja kansan

Ei mene nyt oikein hyvin perussuomalaisilla, mikä on aito pettymys. Se oli ainoa jollain tapaa kolmatta tietä lähellä oleva puolue, jolla oli suuret mahdollisuudet, mutta mitä se teki?

Se petti. 

Siinä se tuli sanalla sanoen. Tämä sen kompromissi oli pyrrhoksen voitto ja karhun palvelus, millä sanavalinnalla sitä nyt haluaakaan kuvailla, kumpikin sopii. 

Ja siihen loppuu silloin petetyn osapuolen lojaaliusvaadekin - moni äänesti heitä, koska arvot kohtasi ja samat arvot heillä on edelleenkin. Persut vaan lipsui pois omista arvoistaan, eikä se ole äänestäjän syy.

Allekirjoittanut jo neuvotteluissa totesi, että kokoomus on skorpioni ja sen kumppani on sammakko. Skorpioni pistää lopulta aina sitä sammakkoa, sillä se ei voi luonnolleen mitään. 

Tämä kokoomuksen kuolemansuudelma pitäisi tosin jo jokaisen tuntea, sillä vaikka se upottaa itsensä ja sammakkonsa, se ryömii sieltä pohjamudista hitaasti ylös, mutta kuski jää sinne. Ehkä lopullisestikin. 

Ainoa tapa jolla perussuomalaiset voivat siitä enää selvitä, on palata rannalle. 

Persut hävisi neuvottelut

Jo pari viikkoa hallitusneuvotteluiden päätyttyä, hallituskumppanit ryhtyivät kiristämään persuilta lisää myönnytyksiä jo tehtyjen katkerien kompromissien päälle (se että kokoomus saa kaiken ja persut myy itsensä ei tosin ole kompromissi). Viimeistään silloin olisi pitänyt todeta, että tällainen peli ei vetele: ottakaa tai jättäkää neuvoteltu hallitusohjelma, emme alistu kiristettäväksi. Mutta ilmeisesti henkilökohtaisten hillotolppien himo oli kasvanut niiden kahden viikon aikana jo ylitsepääsemättömäksi. Mädättäjien apupuolueena toimiminen perustellaan epä-älyllisillä sloganeilla kuten "vain hallituksessa voi vaikuttaa". Ei se ole vaikuttamista, että ollaan perässähiihtäjinä siellä!

Joten voidaan siis todeta, että oli idioottimainen veto lähteä tällä ohjelmalla tähän hallitukseen. Omaksuttiin kokoomuslainen leikkausmetodiikka, eli turhia menoja karsittiin kosmeettisesti, mutta suurimmat leikkaukset kohdistuu kansan tärkeisiin asioihin. Tämä oli täysin amatöörimäistä taktikointia persuilta, jos oli sitä ollenkaan!  Ehkä kymmenen vuotta menee, jotta tämä kurssi saadaan korjattua. Sen verran pahasti kokoomus veti heitä höplästä. Kokoomus on se pahin kaikista ja kun paholaiselle antaa pikkurillin se vie koko käden. 

Toki voidaan sanoa, että hallitusneuvotteluissa jokainen joutuu tekemään kompromisseja ja antamaan lupauksistaan periksi, mutta kun tässä hallitusohjelmassa persut antoivat aivan liian paljon periksi, jo ihan suorista lupauksistaankin. Näillä ehdoilla ei missään nimessä olisi pitänyt lähteä mukaan. 

Purra lähti neuvotteluihin semmoisella takkiaukityylisellä "olemme valmiita hallitusvastuuseen" -asenteella, ja vaihtoehtona olisi ollut ottaa selvä retorinen pesäero kokoomukseen, mutta miten kävi? Ilmeisesti ylpeys lankeemuksen edellä.

Heiltä puuttui sitä jaloa kunnianhimoa ja kykyä ajatella isommin, pidemmällä tähtäimellä. Tässä oli mahdollisuus kiristää äänestäjilleen oikeasti isoja asioita hallitusyhteistyöhön lähtemisen ehtona, mutta ei. Sen sijaan oli sitä vallanhimoista ja hillotolpan hakuista intensiiviä senkin edestä. 

Tässä nimittäin olisi ollut aivan tuhannen euron paikka kiristää kokoomukselta mojovia ehtoja omaksi ja äänestäjien eduksi. Persuilla oli takuuvarma selkänoja neuvotteluille, kun kerran vaalitulos oli mikä oli, vaan silti mentiin sieltä mistä aita oli matalin. 

Oli ilmeisesti vaikeampaa vain todeta yksinkertaisesti, että nämä teidän ehdot x y ja z hallitusohjelmassa ovat yksinkertaisesti silkkaa paskaa, emmekä halua moiseen diiliin sotkeutua sillä arvostamme äänestäjiämme ja periaatteitamme, eli joko ehdot paranevat kannaltamme tai te kokoomuksessa saatte lähteä muodostamaan hallitusta demareiden kanssa. Se olisi ollut tie megajytkyyn, josta edempänä lisää. 

Vai oliko tässä korruptoituminen jo alkanut tapahtua aiemminkin, ja näin lipuminen pois menestyksen kolmannelta tieltä? Tämä voisi olla yksi selitys. Oikeisto vs. vasemmisto -pelissähän riittää, että vastakkaisen päädyn joukkue ei ainakaan voita. Oikeisto ei koe voittavansa, jos vasemmisto ei häviä, ja jos se häviää, se riittää hyvin voitoksi. Muulla lopputuloksella ei ole mitään merkitystä, paitsi tällä perisuomalaisella "maksan 50€ ettei naapuri saa 100€" -asenteella. 

Megajytkystä antijytkyyn

Allekirjoittanut olisi kannattanut megajytkyyn tähtäämistä antijytkyn sijaan. Eli jos vaatimukset eivät  mene läpi, jäädään suosiolla oppositioon nostamaan kannatusta entisestään. Jos olisi tullut globalistinen sinipunahallitus, se olisi jo tiennyt niin suurta menestystä kansalliselle vastarinnalle, että me olisimme sanelleet ehdot tulevaisuudessa. 

Näin perususuomalaiset olisivat voineet jatkaa kolmatta tietä eteenpäin, ja osoittaa näin, että juuri he vahvimmin haluavat ottaa pesäeroa muihin puolueisiin aidosti erilaisena vaihtoehtona. 

Tämä olisi johtanut myös siihen, että persut olisivat ylivoimainen ykkönen seuraavissa vaaleissa. (Tämän saman strategian hedelmiä voit tutkia vaikkapa Tanskassa, jossa Overtonin ikkuna on jo siirtynyt ja jossa kaikki demareita myöten joutuivat muuttamaan mamupolitiikkansa meikäläisten persuja vastaaviksi. Myöskin Halla-aho puhui tästä jo kauan sitten.)

Vaan nyt ei enää seuraavissa vaaleissa tarvitse arvuutella kuka voittaa. Todellakin, hallituskauden aikana ja sen vuoksi,  persut menettää ja paljon, samalla kun SDP ja Kepu pääsevät rauhassa nostamaan suosiotaan. 

Persuilla on tosin yhä mahdollisuus lähteä tuosta riistohallituksesta, aivan kuten keskustan olisi pitänyt lähteä viime hallituksesta. Mutta pahimmassa tapauksessa kaikki kokoomuksen myrkkypistokset viedään läpi, jonka jälkeen hajotetaan hallitus ja persut jäävät sananparreksi savuavien raunioiden keskelle. 

Lupauksista

Sitten johdannossa mainituista lupauksista. 

Niidenkin osalta persuilla meni kyllä surkeasti. 

Todellakin, kun luvataan:

"Ihmisen puolella.

Isänmaalliseen ja oikeudenmukaiseen politiikkaan kuuluu vähäosaisten, huono-onnisten ja syrjäytyneiden suomalaisten auttaminen".

”Riikka Purra: ”Kokoomus haluaa leikata pienituloisten etuuksista – Se ei meille käy”

On selvää, että tuossa syötiin sanansa hyvällä ruokahalulla. 

Näemmä orweltaminen ei ole vain vasemmiston keino viilata linssiin, vaan myöskin oikeiston! Sen avulla se "työväenpuolue ilman sosialismia" vie kapitalistin kainalossa työläiseltä työehdot, sekä sosiaaliturvan ja lakko-oikeudet sanelupolitiikan tieltä. Veroja duunarit saa maksaa entiseen tapaan. 

Bensan hinnoista tässä nyt ei edes kannata mainita, muuta kuin sen, että jos nyt omaa vätystelyä puolustellaan täsmälleen samoilla argumenteilla, jotka eivät kelvanneet edellisen hallituksen änkyttäminä, ei ne ole sen uskottavampia nytkään. Etenkin kun jo omat aloitteet aiheen tiimoilta kumotaan!

Luvattiinpa myös sen tuhannen kertaa 2017 kesän jälkeen, että kaikki velkaantumiset, budjetin alijäämät, sotet yms ongelmat kyllä ratkaistaan, kun lopetetaan maahanmuutto ja kehitysapu. 

No, mitä tehtiin?

Kansalta leikattiin miljardi ja 55 miljoonaa vaan kehitysavusta - ja silti kehitysapuun viskataan ensi vuonna enemmän rahaa kuin Sipilän kaudella 2017. Muihin ulkomaan rahareikiin ei ole vielä edes koskettu, mutta omien kimppuun kyllä käytiin heti kun voitiin. 

Myöskin luvattiin juhlalliseen sävyyn, miten eläminen halpenee. Bensan hinta on yhä sen 2€/l, ruoan hinta nousee, ja muutkin elämisen kustannukset nousevat. 

Otetaan totta kai pois niiltä joilla ei ole entuudestakaan tarpeeksi - ei lasketa, eivät ole rikkaita. 

Ensiasuntojen ostajilta verovapaus pois (valtio saa tästä vaivaiset 70 miljoonaa vuodessa, mutta taloudellinen vaikutus ensiasunnon ostajalle todella suolainen), mutta rikkaiden sijoittajien varainsiirtoveroa kevennetään. 

Unohtamatta yritystukia - ne ovat kultainen vasikka, johon ei kosketa!

Velkaantuminen lopetetaan ottamalla jopa enemmän velkaa kuin viherpunahäkkyrän aikana! 

Ja mitä tästä kaikesta saatiin?

Hillotolppa ja nimellisiä kiristyksiä maahantuloon, samalla kun lahtarit hurrien kera sen sijaan saivat tahtonsa läpi.

Todellakin, tämä hallitusohjelma on heidän käsialaa ja persujen kannatuksen lasku on ihan omaa syytä.

Ei kommentteja: