tiistai 15. kesäkuuta 2021

Kuntavaalit 2021 - tuolileikin loppuanalyysi

Vaalitulos yllätti samaan aikaan, ja ei yllättänyt.

Mikä yllätti?

Kokoomuksen äänimäärä yllätti, vaikka ne teki temput elvytyspaketin muodossa - ilmeisesti äänestäjät eivät tajua sen seurausten vakavuutta, ennen kun ne kokee ne. Lisäksi sama vanha luulo rikkaaksi muuttumisesta kokoomusta - joka on aina ollut vallassa velkaantuessamme - äänestäessä, elää vahvana. Esim. Jos on hyvätuloinen duunari, ja siksi äänestää kokoomusta, ei näe nenäänsä pidemmälle. Miksi? Koska vaikka verotus vähenisi, heikentää kokoomus samalla aktiivisesti työläisen oikeuksia, jotka sen korkean palkan takasivat. Ei kapitalismi perustu altruismiin. Tämä on 100% fakta, johon ei tule muutosta.

Myöskin Perussuomalaiset vs. muut -asetelmassa oli osin tästä samassa syystä yllätystä - tosin, persut nousivat eniten edelliseen tulokseensa nähden (14,6%/+5,7%) - vaikka tätä faktaa yritetään kääntää päälaelleen parhaansa mukaan. 


Mikä sitten ei yllätänyt?

Ns.vaalilampaat jurnuttavat tässä samassa vanhassa paradigmassaan, jossa käytännössä vuorotellaan oikeiston ja vasemmiston välillä. Globalistinen takapiru pitää nämä molemmat liekassaan, joten se hyötyy tästä järjestelystä joka tapauksessa, koska kumpikin näistä toteuttaa sen agendaa. Samalla kun kumpikin - oikea ja vasen - luopuu pala palalta alkuperäisestä agendastaan, globalismin eduksi.

Joten, nyt kun vallassa on ollut vasemmisto, on luonnollisesti seuraavaksi vuorossa oikeisto. SDP sai kun saikin huonoimman tuloksensa aikoihin - aivan kuten kaikki muutkin vihervasemmistolaiset saivat runtua kannatuksensa sulamisen muodossa. 

Tämä kierre jatkuu niin kauan, kunnes siitä herätään tai kunnes takapiru voittaa. Mutta siitä herääminen muuttaa vaalilampaista kansalaisia, jotka tiedostavat sen mikä on homman jujuna - kyseessä on eräänlainen tuolileikki. 



Ei kommentteja: