tiistai 11. toukokuuta 2021

Väärin parannuttu? Näin voit saada horkkakuumeen ja tavallisenkin flunssankin loppumaan tunneissa!

Tämä tapahtui sellainen pari viikkoa sitten. Allekirjoittanut oli kävely- ja kuvausreissulla. Reissun jälkeen alkoi tuntua oudolta. Matkalla kotiin iski kuume ja kurkkukipu, sekä niskakipu. Rappusissa jo allekirjoittanut hytisi horkassa kuin Kauko Röyhkän kertoja Laura-biisissä tai paineporari työmaalla krapuloissaan. Kuume nousi, ja se ei ollut lemmenkuume, jonka maku on vattuisa, vaan kuume jonka maku oli vittuisa ja perkeleellinen - ainakin mitä sen herättämään vastenmielisyyden tunteeseen tuli. 

Allekirjoittanut meni henkihievärissä ja lenkkeilykuteet päällä suoraan peiton alle, ja otti seuraavat tropit:

  • Luonnonmukainen vahva C (300mg)
  • Vahva D (100 mikroa)
  • Kurkkuprobiootteja ("Boulardii + probiotics for throat" -valmiste)
  • Sinkin (15mg).

Mukaan hierontaa niskan akupisteistä. Sekä itämaista kanakeittoa. (Noin tunti troppien otosta - kuumeessa pitäisi syödä vähän ja oikein)  Molemmat toimenpiteet olivat Perinteisen Kiinalaisen Lääketieteen (PKL) mukaisia, sillä siitä on lähtöisin ajatus että kanakeitto auttaa esim. vilustimiseen (mikä on kaikesta näennäisestä humpuukimaisuudestaan silti tieteellinen fakta). Itämaiset mausteet auttavat myös, sillä itämainen keittiö yhä noudattaa ajatusta siitä, että ruoka on lääke. 

Noin parissa tunnissa olo oli helpottunut.  Maha ei ollut enää kipeä, kurkku oli enää toiselta puolen kiposa. Hytinä alkoi laskea myöskin. Sekä yleinen kipeä olo.

Mielenkiintoista oli myöskin seuraava havainto: kun olo alkoi helpottua, valtasi ankara väsymys allekirjoittaneen, samalla kun älykello ilmoitteli ajoittaisista sykkeen nousuista. 

Tämä sopi PKL:n diagnoosiin, jonka mukaan kyseessä "sisäisen Tulen (Sydän) ja Veden (Munuaiset) epätasapaino", jota sitä esiintyy mm.unettomuudesta kärsivillä - mikä on pitkällinen allekirjoittaneen oire. 

Lopulta sitten kun päästiin uneen, seurasi sitä yöherääminen jossa kuume oli jo käytännössä poistunut ja tilalla karmea hiki. 

Seuraavat pari päivää olo oli pääosin terve, joskin toipilas.

Mutta se Virallinen Totuus(TM) jonka mukaan kuumeet ja flunssat sun muut alkaessaan tulevat armotta päälle, niitä ei voi estää ja ne kestävät viikon tai kaksi, ovat tältä pohjalta nyt kyseenalaistettuja. Myös tavallinen nuha on vastaavilla tavoille typistetty tunteihin - ei päiviin saati viikkoihin. 

Muita tueksi otettuja lääkityksiä oli vielä probiootti, C-vitamiini ja särkylääke päänsärkyyn - se PKL:n diagnoosin perusteella olisi mennyt itsestään ohi, kun ns. sisäinen tuli olisi laskenut korventamasta päänuppia, mutta sitä allekirjoittanut ei viitsinyt odottaa, koska halusi jatkaa uniaan. Uni on se jossa parantuminen sinetöidään - lakatkaa jo ylistämästä elämäntapaa, jossa ylpeillään siitä, miten ollaan tehty pitkää päivää, ja nukuttu viikossa tunti tai kaksi, eikä olla syöty muuta kuin kahvia ja tupakkaa. Sellainen on ihan yhtä typerä ylpeilyn aihe, kuin vaikkapa sillä kerskaaminen, että vetää pullon kossua päivässä - seuranaan tupakkiaski. Ne johtavat vain ja ainostaan surkeaan päämäärään, emmekä me täällä Fundamentin toimituksessa ainakaan sellaisia tue tai haluta, eikä lukijaa sellaiseen rohkaista, sillä emmekö me rakasta arvokasta lukijaamme?

Nyt, vaikkei allekirjoittanut ole lääkäri, eikä tämä ole sikäli mikään ns. lääkärin ohje, niin kukin halukas saa kokeilla vastaavaa kaavaa tarvittaessa. 

Lue myös: Fundamentti: Vihdoinkin täällä: Koronaviruksen tehokas kotihoito!

Ei kommentteja: