keskiviikko 27. marraskuuta 2019

Takapiru - kun (viime aikojen) hulluissa tapahtumissa onkin äkkiä järkeä

Fundamentissa on avattu viljalti erinäisiä psykologisia ilmiöitä, eräs niistä on suvakkeihin kategorisoituvat ihmistyypit - viimeksi katsoimme miten suvakkijoukko rakentuu, nyt menemme hieman samaa aihepiiriä seuraten, kun allekirjoittanut esittelee takapiruksi kutsutun ilmiön.

Nyt, terminä kyseinen nimitys on melko oksymoronistinen, tässä sen nykyisessä käytössä, sillä itse termi on negatiivinen, mutta sen käyttö tapahtuu yleensä positiivisessa yhteydessä.

Tässä tapauksessa tämän termin ottaminen käyttöön, kuitenkin palauttaa sen sen alkuperäiseen, negatiiviseen merkitykseen, mutta samalla tässä on kyseessä hyvin symbolinen sanavalinta, sillä Virallisen Totuuden (TM) maailmassahan, kuin myös harmaiden massojen valtavirrassa, tuota nimitystä käytetään positiivisessa mielessä.

Mikä on siis Fundamentin opetus takapirusta?

Kun kaksi riitelee, on niiden taustalla useimmiten kolmas, hän joka nämä kaksi on ajanut riitaan keskenään. Tämä on se takapiru.

Nyt, tämä ei ole mitenkään absoluuttinen sääntö, sillä varmastikin monikin saa aikaiseksi kahdestaan riidan, eikä siihen tarvita apua, mutta tämä on silti monelta unohtunut periaate, josta on syytä muistuttaa.

Eikä vähiten  myöskään viimeisimpien tapahtuemin vuoksi.

Otetaan esimerkiksi Pirkka Pekka Petelius.

Saamelaiset ja PPP eivät tähän päivään mennessä ole olleet ongelmissa keskenään, mutta PPP ottaa ja liittyy vihreiden eduskuntaryhmään, ja seuraavaksi miespolo onkin jo rähmällään hämmentyneiden saamelaisten edessä.

Mitä oikein on tapahtunut?

Takapiru iski, ja kyseinen takapiru on vihreät.

Eivät vain vihreät suvakit, vaan myöskin muut suvakit harrastavat tätä samaa - ne usuttavat valtaväestön ja suosimansa vähemmistön riitelemään keskenään.Entä posti?Myöskin sama ilmiö, joskaan postin kohdalla kyseinen juoni ei ihan onnistunut.


Ei kommentteja: