perjantai 8. marraskuuta 2013

Viinabuffetti On Hyvä Idea (Kyllä Nyt Jonkun Holhousvaistoja Kirveltää)

Viinabuffet aloitti – yksi nautti koko 20 juoman kattauksen

Nyt se sitten avasi, ja heti oltiin silmä kovina kyttäämässä, että kukahan se otti ja joi koko rahan edestä kerralla. Niinhän täällä aina käy.

Minusta tämä on poikkeuksellisen hyvä ratkaisu, ja oikeastaan samalla tapa saada ihmiset takaisin ravintoloihin.

Joka on tämän keksinyt, on keksinyt keinon jota voidaan pitää hyvänä liikepoliittisena ratkaisuna, jossa kaikki osapuolet voittavat - asia josta kerron edellä lisää.

Hallitus puolestaan on keksinyt, kukkahatut syvällä edustajiston päissä, toinen toistaan typerämpiä holhouslakeja, vaikka samalla ollaan ihmetelty että miten oikein saisimme talouden elpymään, ja ihmiset käymään taas ravintoloissa.

Tilanne on ollut sama kuin että toinen lappaisi veneestä vettä pois, samalla kun toinen heittää pohjatapin järveen. Koomista katsoa, jos ei olisi samassa paatissa.

Tällä viinabuffetilla ravintolat voivat myydä viinaa ilman kiskurihintoja, ja näin ollen kansa taas voi lähteä kierrokselle suoraan ravintolasta, sillä pohjat voi hyvinkin hoitaa tuolla hinnalla ravintolassa.

Ja vaikka nyt joku alan mies olikin vetänyt kaikki 20 juomaa kerralla, ei se suinkaan ole pakollista, vaan asia on sillä tavalla, että ne liput joita ei ole käyttänyt, saa käyttää myöhemmin. Näin ravintola saa asiakkaan palaamaan, ilman että asiakkaan tarvitsisi juoda kuin hevonen - jos siltä ei tunnu, ja jos tuntuu luulisi sen olevan hänen oma asiansa (mikä parasta, on ilmaista soodavettä tarjolla asiakkaille, ja henkilökunta itse asiassa jopa valvoo juomista ja pistää jäähylle jos soppa on maittanut liiankin hyvin).

Mitä voisin sanoa, on että tällä keinolla monikin ravintola voisi uudistaa kävijälukunsa, jos he vaikkapa osaisivat laittaa happy "häppärit" hour:it uusiksi tällä tai vastaavalla konstilla.

Vaihtoehtona tälle kehitykselle on taas se, että porukka hakee juomansa sieltä mistä sen kilpailukykyisimpään hintaan saa, eli tässä tapauksessa Virosta, jota näin voitelemme rahoin jotka voisivat mennä meidän omaan verokassaamme. Se vaihtoehto myös silloin tietää sitä, että porukka lähtee huomattavasti myöhemmin kaupungille, ja ehkä vielä kunnon pohjat ottaneina, mikä taas tapahtuu juuri siksi että ei kenenkään persuus kestä vallitsevia hintoja. On siis selvää ettei tälläinen käytös muutu, kuten ei juomatottumuksetkaan, vain sillä että kytätään, holhotaan ja mennään "kiusaa se on pienikin kiusa"-mentaliteetilla (minkä kyllä kansa maksaa takaisin potut pottuina-tyyliin, kuten jo sanottua, vieden euronsa Eestiin).

Niinpä ihan pelkästään hyviä uutisia tässä bloggauksessa ei ole, sillä eiköhän tuo kukkahattubyrokraatti ole taas aktivoitunut, eikä meidän auta muu kuin jäädä odottamaan "imperiumin vastaiskua":

Byrokratia jumittaa - viinabuffet-ravintolan drinkkilippumyynti jatkuu

Mutta nyt on tullut aika toivottaa hyvät viikonloput, ja päättää tämä motivoivaan sekä aiheeseen sopivaan juttuun - ensi-viikolla taas uudet kujeet ja uudet aiheet!

Mitä jos motivaatiolausahdukset vaihdetaan juomakuvien yhteyteen? Katso hulvaton galleria

Ei kommentteja: