tiistai 12. huhtikuuta 2022

Ilmestyskirjan Suuri kaupunki EI ole se jonka luulit sen olevan

Mikä on se Ilmestyskirjan pahamaineinen Suuri kaupunki ja Portto, joka ratsastaa pedolla ja joka on juopunut pyhimysten verestä?

Ilmestyskirjan itsensä mukaan se on yllättäen Jerusalem! Eikä suinkaan Rooma, mitä sen on opetettu olevan jo vuosikaudet. 

Tämä on jälleen asia, missä kristillisyys ja churchianity (kirkollisuus?) eli inhimillinen tulkintaperinne on vastakkain - jopa niillä, jotka kerskaavat päivin ja öin puhdasoppisuudestaan. (Mikä ironia, sillä eivätkö he ole rähmällään Jerusalemin edessä, samalla kun pyllistävät Vatikaanille? Saalemin herrain huijaamat. Miksi kumartaa kumpaakaan?)

Mikä ironisinta, se on ollut selvästi esillä koko tämän ajan!

Kun puhutaan sen teoista, murhista yms. löytyy ne Jeesuksen sanoista ja pitkin vanhaa testamenttia. Se tapatti jo silloin profeettansa. Myöhemmin uudessa testamentissa ne olivat juutalaiset jotka tappoivat ja vainosivat kristittyjä.


Vastalauseeksi voi tässä vaiheessa nousta ne kuuluisat kukkulat, jotka sopivat hyvin Roomaan. 

No, ne sopivat sattumoisin aika moneenkin paikkaan. 

Kukkulat sopivat kirjaimellisesti Jerusalemiin ja myöskin verrannollisesti - ne ovat kuninkaat Ilmestyskirjan perusteella. 

Samalla näemme mikä on tuo meren peto . Se lienee kansoista nouseva yhden mielinen kollektiivi johtajineen. Eikä suinkaan "Antikristus".

Mutta nämä kuninkaat vihaavat tätä porttoa, ja lopulta tuhoavat sen. Vrt. Esim. Hesekiel 16 ja 23 ja Ilm. 17 molemmissa yhteyksissä kerrotaan kuinka tämä portto menettää käätynsä ja vaatteensa tuhonsa yhteydessä. Myös Jeremias 4. ja Jesaja 47:9-11 kertoivat sen kohtalosta.

Väliin myöskin tämä kohta Hesekielistä, sitä kun kerran tarkastelimme. 

Tarkoittaako tämä seuraava kohta kirjaimellisesti (biologisesti) vaiko hengellisesti, että juutalaiset/Jerusalem ovat korruptoineet verilinjansa?


Todellakin, Jerusalem aina lankesi epäjumaliin, ja kaiken päälle vielä kielsi ainoan Messiaansa. Huomaa myöskin sen puku. Jerusalemin puku oli täsmälleen sama kuin Vanhan Testamentin papilla, käätyjä myöten, mutta siitä puuttui sininen väri. Siinä missä muut värit liittyvät mm. kuninkuuteen ja loistoon, assosioituu sininen väri Tooran lakien noudattamiseen ja pitämiseen - tämä puuttuu Jerusalemilta. 

Sen synnit ovat erityisen raskaat ja se heitetään pois kuin kivi, vailla sääliä tai armoa, vaikka se luuli selviävänsä.

Tämä myöskin avaa Uuden Jerusalemin mysteeriota. Se tulee korvaamaan vanhan ja huonon. Se on koristeellinen, kuten vanhakin, mutta vanha päätyy tilille teoistaan ja samalla se korvataan.


"God hates the Lords of Salem

No one can ever save them"

Ei kommentteja: