perjantai 15. huhtikuuta 2022

Tästä syystä loppu ei voi tulla (vielä)

 On mielenkiintoinen ilmiö, miten on olemassa ihmisiä joille maailmanloppu on lähes kuin fetissi. Voi olla, että Kristuksen kehossa on heitä, joiden juttu tuo on, mutta mitä tässä yhteydessä tarkoitetaan on jokin paljon patologisempi seikka. Eräänlainen pakkomielle saada maailma loppumaan. Tämän maallisuudesta vihjaa se, että esim. ilmastokulttilaiset saarnaavat omaa sekulaaria maailmanloppuaan. Ihan samalla intesiteetillä. Kun yksi päivämäärä on mennyt umpeen, odotetaan jo innolla seuraavaa. 

Jo Raamatun Vanhassa Testamentissa tehtiin tästä huomio.

5:18 Voi teitä, jotka toivotte Herran päivän tulemista. Miksi hyväksi on teille Herran päivä? Se on oleva pimeys, eikä valkeus -

5:19 ikäänkuin jos joku pakenisi leijonaa ja häntä kohtaisi karhu, tahi joku tulisi kotiin ja nojaisi kätensä seinään ja häntä pistäisi käärme. >> Jakeen lisätiedot

5:20 Eikö Herran päivä ole pimeys, eikä valkeus, eikö se ole synkeys, jossa ei valoa ole?

5:21 Minä vihaan, minä halveksin teidän juhlianne enkä mielisty teidän juhlakokouksiinne.

5:22 Sillä vaikka te tuotte minulle polttouhreja ja ruokauhrejanne, eivät ne minulle kelpaa, enkä minä katso teidän yhteysuhrienne, syöttövasikkainne, puoleen.

5:23 Vie pois minun edestäni virttesi pauhina, en tahdo kuulla sinun harppujesi soittoa.

5:24 Mutta oikeus virratkoon kuin vesi ja vanhurskaus niinkuin ehtymätön puro.

Joten, on syytä keskittyä tähän hetkeen, ja jopa parantaa elämää ja sen laatua. Olla maailman suola. Maailma kyllä loppuu, mutta päivää ei meille kerrota. Siitä on kyllä ilmoitettu, jotta voisimme pitää sitä silmällä.

Entä mikä sitten on se kuuluisa jarru?

24:6 Ja te saatte kuulla sotien melskettä ja sanomia sodista; katsokaa, ettette peljästy. Sillä näin täytyy tapahtua, mutta tämä ei ole vielä loppu. >> Jakeen lisätiedot

24:13 Mutta joka vahvana pysyy loppuun asti, se pelastuu.

24:14 Ja tämä valtakunnan evankeliumi pitää saarnattaman kaikessa maailmassa, todistukseksi kaikille kansoille; ja sitten tulee loppu.

Onko evankeliumi saarnattu kaikessa maailmassa?

Onko jokainen kuullut  jos en?

Ei ole!

Esim. Sentinelit ovat siitä täysin tietämättömiä. 

Lopunajat eivät ala, ennen kun puitteet kunnossa ja kaikki evankeloitunna ja lankeaminen tapahdu.

  1. Kaikki evankeloitu
  2. Luopumus
  3. Synnin ihminen

Ja kyllä, esim. näyttää vahvasti siltä, että eliitti yrittää manata sitä esille, mutta ne pystyvät taikomaan vain merkkejä esille, synnytyspolttoja muistuttavia, mutteivat milloinkaan synnytystä. 

Summa summarum

Merkkejä esiintyy, aivan kuten esiintyy myös synnytystuskiakin, mutta ne eivät ole synnytys. 

On totta, että eliitti tuntuisi manaavan esiin loppua, mutta heidän pitäisi kääntyä itseään vastaan ja evankeloida maailma, jotta patoportit avattaisi. 

Tämän tekstin tarkoituksena ei myöskään ole sanoa, että olisi väärin olla kiinnostunut lopunajoista, päinvastoin, näiden tekstien tarkoituksena on riisua pois inhimillisen tulkintaperinteen harhat. Näet Ilmestyskirjan kanssa tulisi muistaa, että se joko siunaa tai kiroaa lukijaa - siitä tulisi opettaa vain sen mikä on totta!

22:16 Minä, Jeesus, lähetin enkelini todistamaan näitä teille seurakunnissa. Minä olen Daavidin juurivesa ja hänen suvustansa, se kirkas kointähti."

22:17 Ja Henki ja morsian sanovat: "Tule!" Ja joka kuulee, sanokoon: "Tule!" Ja joka janoaa, tulkoon, ja joka tahtoo, ottakoon elämän vettä lahjaksi.

22:18 Minä todistan jokaiselle, joka tämän kirjan profetian sanat kuulee: Jos joku panee niihin jotakin lisää, niin Jumala on paneva hänen päällensä ne vitsaukset, jotka ovat kirjoitetut tähän kirjaan; 

22:19 ja jos joku ottaa pois jotakin tämän profetian kirjan sanoista, niin Jumala on ottava pois sen osan, mikä hänellä on elämän puuhun ja pyhään kaupunkiin, joista tässä kirjassa on kirjoitettu

 (Allekirjoittanut epäilee, että on mahdollista että nämä siunaukset ja kiroukset toteutuvat myöskin siten, että hän joka vääristelee tätä kirjaa, menee harhaan ja saa näin ollen kirot niskaansa, jotka ovat lopunajoissa, kun taas tämän ilmoituksen rehellisesti ottavat saavat neuvon selvitä).

Ei kommentteja: