maanantai 18. huhtikuuta 2022

Epilogi: Yhteenveto lopunajoista ja suurempi kuva siitä mitä on luvassa

Hyvää pääsiäistä - hän on noussut, totisesti on!

Tämän pääsiäisen apokalyptinen juttusarja on nyt purkissa. Tämän jälkeen Fundamentti siirtyy tavanomaiseen päiväjärjestykseensä. 

Mutta vielä sitä ennen, perinteinen "wrap up", jossa siis on kaikki vuoden 2022 pääsiäisen julkaisut, sekä tekstuaalinen yhteenveto. 

Valtavirtatulkinta lopunajoista tällä hetkellä:

Lopunajat ovat nyt, ja etenevät eteenpäin milloin tahansa. Tämä käytännössä alkaa siitä kun Antikristus ja pedon merkki tulevat, jatkuu prosessi hamaan loppuun. Antikristus on saatanasta, ja imitoi Kristusta, johtaen myös kristityt harhaan. Antikristus on myös sama kuin (meren) Peto. Rooma on suuri kaupunki ja portto.

Fundamentin korjattu tulkinta - raamatullinen:

Lopunajat ovat nyt ja ovat olleet viimeiset 2000 vuotta, mutta jotta loppu tulisi, pitää koko maailman olla evakeloitu; muuten synnytys ei tapahdu, vaan ainoastaan synnytyspoltot.

Mitään yksittäistä Antikristusta ei ole eikä tule, vaan niitä on ollut alkuseurakunnasta alkaen, ja ne ovat heistä lähtöisinkin; ollen ilmeisesti niin henkiä, kuin ihmisiä jotka ovat antikristillisiä.

Antikristus ei siten ole myöskään (meren) peto, joka on siis (tietyt) hallitusvallat ja hallitsijat kollektiivina, ja mahdollisesti jokin lopunaikojen poliittinen järjestelmä.  Sen sijaan ns. lopunajan ihmistä edustaa Synnin ihminen ja Väärä profeetta - nämä saattavat olla yksi ja sama - joista jälkimmäinen lienee (maan) peto. Yleensä juuri tätä henkilöä tarkoitetaan, puhuttaessa Antikristuksesta. Kyseessä on paholaisen puhemies maan päällä. 

Pedolla (meren) ratsastava portto, joka on se suuri kaupunki Babylon, on Jerusalem.  Tämä viittaa siihen, että lopussa Jerusalem (Israel) on keskeisellä sijalla ja maailman hallitusvalloilla ratsastava. Mutta lopussa sille käy huonosti, ja se jaetaan kolmen vallan kesken (jo nyt se on jaettu kahden vallan kesken). - Tässä on myös synkkä ironia niille kristityille, jotka ovat kumartavat Israelia ja pyllistävät Roomalle (Vatikaanille), vaikka heidän tarkoituksensa on hyvä, he tietämättään paapovat sitä joka on humaltunut pyhien verestä. 

Raamattu liittää lopunaikoihin eksytykset. Ne ovat aikoja, jolloin ihmisiä harhautetaan massoittain. Jopa mahdollisesti kristitytkin. Juuri nyt on vallalla harhaopillista lopunaikojen tulkintaa, mutta tämä juttusarja ohjaa Raamatun avulla oikeaan. 

Pääsiäinen 2022 tekstit:

Ei kommentteja: