keskiviikko 10. kesäkuuta 2020

Lähihistorian (ja nykyisten) suurien johtajien elementaariset arkkityypit

Johdanto

Neljä elementtiä on jaettavissa neljään arkkityyppiin, jotka ovat tuli ja soturi, maa ja kuningas, vesi ja rakastaja sekä ilma ja taikuri.

Jokaisessa ihmisessä on yksi joka on dominoivin, ja toinen joka on toiseksi dominoivin.

Integraatiossa jokainen pyritään asettamaan tasaiseen vahvuuteen.

Ne ovat lähtökohtaisesti neutraaleja, joten se on niistä hyväksi tai pahaksi määräytyy pitkälti henkilöstä ja kontekstista.

Niiden ominaisuudet lyhyesti kertoen ovat:
  • Maa ja Kuningas: (Oikea) Oleminen ja järjestys
  • Ilma ja Taikuri: Ajatteleminen ja vapautus
  • Tuli ja Soturi: Tekeminen ja erottaminen
  • Vesi ja Rakastaja: Tunteminen ja yhdistäminen
Seuraavassa on mielenkiintoinen tarkastelu aiheesta, liittyen suuriin johtajiin lähihistoriasta, aina meidän päiviimme saakka.

Toisen maailmansodan kolmen suuren johtajan kartat.

Hitler
Dominoivana Maa ja Kuningas.

HUOM: Maa oli lähes 50%, oli dominoivin, vieden jopa toisenkin elementin paikan, muttei sisältänyt lainkaan vettä, joka tarkoittaa arkkityyppinä rakastajaa. (Näin ollen ilma ja tulijakavat toisen puoliskon).
Elämänpolun numero 5.

Stalin
Dominoivin: Maa & Kuningas.
Toisena Vesi & Rakastaja (lähes tasoissa tulen kanssa).
Elämäpolun numero 9.

Churchill
Dominoivin: Tuli & Soturi.
Toiseksi dominoivin: Ilma & Taikuri.
Elämänpolku 7.

Bonus: Trump ja Soros.

Trump:
Dominoivin: Tuli & Soturi.
Toiseksi dominoivin: Ilma & Taikuri.
Elämänpolku: 4

Soros:
Dominoivin: Vesi & Rakastaja
Toiseksi dominoivin: Maa & Kuningas.
Elämänpolku: 6


Mielenkiintoista, että näiden kahden kohdalla on kaksi elementtä vastakkain. Ne tosin eivät ole itsessään hyviä eikä pahoja, eivätkä edes suoranaisia persoonallisuustyyppejä, vaan arkkityyppejä. Esim. tässä tapauksessa Trumpin tyypit edustavat erotusta ja vapautumista, jolloin se siis näkyy vallitsevan globalistisen eliitin kahleista vapauttavana toimintana. Siinä missä Soros puolestaan pitää sitä yllä, järjestyksellä ja yhdistämisellä. Tapa jolla hän paketoi sen hyväntekeväisyydeksi, istuu erittäin hyvin hänen polkuunsa ja päätyyppiinsä. Siinä missä Trump menee päättäväisesti eteenpäin, unohtamatta näyttävyyttä.

Jos katsoo toisen maailmansodan tilannetta, oli se totalitarismin kulta-aikaa, jolloin maat vallitsivat, ja Churchill oli silloin mies niitä vastaan.

Maa - Kuningas - on kuitenkin se, että kun se järisee, se vetää kaikki muutkin mukanaan, ja saa ne mukaan kaaokseen. Esim. Kun maa järisee, syntyy maanjäristys jota seuraa tsunami - vesi vedetään näin mukaan. Tulivuorenpurkauksessa puolestaan tuli syöksyy tekemään tuhoja, ja ilma kuljettaa pyroklastisia pilviä. Todellakin, maa-tyypin edustajien vallitsessa joko järjestystä seurataan, tai tuloksena on suurikin konflikti, kuten maailmansota.

Tätä kirjoittaessa julkaistiinkin hyvin mielenkiintoinen tutkimus aiheesta, joka viittaa tieteelliseen arkkityyppien todistukseen - ne todellakin kulkevat meissä mukana.


Ei kommentteja: