tiistai 28. toukokuuta 2019

Eläinten vallankumous

Tämä Orwellin teos on eläinsaduksi naamioitu, melko lyhyt ja nopealukuinen tarina, johon on upotettu nykyhetken, historian ja tulevaisuuden käsikirjoitus.

Mitä ihmettä nyt tuokin tarkoittaa, voit kysyä.

No, kirjassa kerrotaan se, mitä tapahtui joskus menneisyydessä. Se kuvaa sitä, mitä tapahtuu juuri nyt ja se paljastaa sen, mihin tämä kaikki vielä johtaa. Johtajarotu

Tärkein huomio oli roduissa ja tyypeissä - niiden mukaan kaikki meni. Niiden vaikutus hierarkian muodostumiseen, oli suurempi kuin aatteen (vrt. siat vs. lampaat). Ylipämänä olivat siat, vallanvahtikoirina ja "poliisivoimina" olivat kirjaimellisesti koirat. Vallittavina olivat muut eläimet. Mutta arkkityyppisin vallinanalainen eläin, oli lammas.

Legendaarinen lausahdus eläinten tasa-arvosta juontuu tästä: siat olivat tasa-arvoisempia kuin toiset.


NPC - sieluton ihmislammas

Kirjassa oli myöskin ennustettu NPC-ihmistyyppi, ihminen jolla ei ole päänsisäistä dialogia, ja joka on täysin ulkoapäinohjautuva. (Tai jos ihan tarkkoja ollaan, on kautta aikain tunnettu NPC-tyyppi. Milloin se on ollut nimellä "filosofinen ruumis", milloin yksinkertaisesti "sieluton" ja milloin "kedolla oleva, kaksikätinen peto"? Jälkimmäinen ei ole 100% varma, mutta viittaus on hyvin vahva ja esimerkillinen). Voisikin sanoa, että yksikään hirmuhallinto, ei koskaan olisi voinut nousta olemaan, ilman tätä tyyppiä. Mutta toisaalta, ne ovat vähäsen sääliksi käyviä, harmittomia tapauksia, jos niitä ei vain saada valjastettu massakontrollin aseeksi.

Tämä NPC-ilmiö on otettu erittäin hyvin huomioon, myöskin tässä kirjassa. Se on kuvattu riemastuttavan, jopa ivallisen hyvin.

Eläimistä se on siis jo edellä mainittu lammas.

Jos siis moderni NPC-ihminen hokee: "Orange man bad!" (sillä viitataan Trumpiin. Se on suomeksi: "Oranssi mies paha!"), hoki Eläinten vallankumouksessa puolestaan lampaat: "NELJÄ JALKAA HYVÄ, KAKSI JALKAA PAHA!".Todellisuus on tarua (tragi)koomisempi, eikö muka?

Pig upon pig-dog will hound us

Tuli aika, kun siat rohmusivat kaiken maidon ja kevätomenat. Ne perustivat sen sillä, että se oli jokaisen parhaaksi, koska ne tarvitsivat niitä enemmän kuin muut eläimet. Ne näet pitivät ne terveinä, ja eihän muut eläimet halunneet ihmisiä takaisin valtaan.

Tämä on puolestaan suora viittaus, ei vain kommunismiin, mutta myöskin kapitalismiin jonka riistolta ja kurjuudelta kommunismin piti olla vapautus.  Mutta ei ollut. Niissä molemmissa pääoma keskitetään eliitille, juurikin ed.mainituin perustein - siat tarvitsevat niitä enemmän kuin tavan eläimet. Esim. Kapitalismissa totta kai pääomarohmut, eli kapitalistit ovat ahneita asiantuntijoita, jotka ahkeruudellaan ja bisnestietoisuudellaan ansainneet omaisuutensa, ja jotka täten luovat hyvinvointia, niinpä siksi heidän myöskin pitää saada 99% kaikesta. Kommunismissa taas puolueen eliitti vastaa 1:1 kapitalistisikoja. Ei ole mitään erotusta näiden kahden välillä - erotusta julistavat vain näiden kahden ääriliikkeen agitaattorit.

Entä miksi sitten koirat pitivät valtaapitävien puolta?

Lapsesi eivät ole sinun

Syynä oli se, että siat ottivat ne kun ne olivat pentuja!

Tätähän nyt on harrastettu jo iät ja ajat.

Viimeisin tämän harjoittaja on ilmastokultin katujaosto, Extinction Rebellion, jossa on puppettijohtajana autistinen "magical child", ja joka yrittää tekemään tulevista sukupolvista vallan vahtikoiria, jotka on kasvatettu "oikeaan (tai vasempaan, heh heh!)" ideologiaan.

Tätä sikojen johtamien koirien ja lampaiden yhteistyötä kuvaa erinomaisesti se kohtaus, kun eläinten protestoinnin jäivät lampaiden ja koirien murinan ja mantrojen määkimisen alle.

Miten sitten lopultakin kävi?

Valtion vihollinen

Massakontrollin aseille ominainen syntipukin rakentelu järjestelmän petturista tai karkulaisesta myöskin tuli hyvin ilmi, kun tilalta karannut Lumipallo loppujen lopuksi oli syypää vähäsen kaikkeen pahaan mitä tilalla tapahtui. Aivan kuten Virallinen Totuus (TM) on, että kaikki paha johtuu rasisminatsifasismeista, joita on kaikki, jotka eivät tätä totuutta usko ja puolusta kuten lampaat ja koirat. Pentti Saarikoskihan kuvasi tämän runossaan oikein hyvin:

He kasvattivat minut, he yrittivät nujertaa minut uskolliseksi palvelijakseen, ja nyt he ovat vihaa täynnä kun näkevät ponnistelujensa menneen hukkaan, minusta tuli heidän vastustajansa, ja kaikki heidän opetuksensa kääntyvät heitä itseään vastaan. 

En jätä heitä rauhaan, ennen kun heiltä on otettu pois valta jolla he hallitsevat ihmisiä, nyt kun he eivät enää pysty hallitsemaan asioita, he ovat liikemiehiä ja heille on aina maksettava enemmän kuin he maksavat, mutta minä maksan heille samalla mitalla kuin he ovat maksaneet minulle, he ovat myrkyttäneet tuulen, tappaneet linnun ja puun, minun iloni kaikki.

Subversioprosessi ja demoralisoitujen kohtaloMyöskin subversioprosessi mitä ilmeisimmin on ollut Orwellille tuttu, olihan hän entinen punasotilas. Näet, lopulta eläinten vallankumouksen tunnuslaulu kielletään. Näet, "teloitusten myöten se oli nyt hoidettu". Mikä? Vallankumous. Aivan samalla tavalla alkuperäisessä subversioprosessissa, oli tarkoitus vallan vaihduttu maassa hävittää kaikki vääränlainen aines, mukaanlukien demoralisoidut kumousmieliset, jotka oli saatu massakontrolloitua vallankumouksen eläviksi työkaluiksi.

Loppu hyvin, kaikki huonosti: Ihminen on sitä mitä hän syö

(Allekirjoittanut yrittää nyt olla antamatta spoilereita).

No, lopultakin siat ja ihmiset lähentyivät, ja alkoivat muistuttamaan yhä enemmän toisiaan. Tämän hölmistyneet ja kaikkensa vallankumoukselle uhranneet eläimet saivat lopulta yhdessä huomata, kun eivät enää osanneet erottaa, kumpi oli sika ja kumpi ihminen. Tämä ilmeinen viittaus siitä, miten kansanrintaman eliitti, sulautuu lopulta osaksi globalistista eliitti ja kansa toteaa kaiken olevan kuten ennenkin. Se on se hetki, jolloin "Eläintila", muuttaa nimensä takaisin inhimillisempään muotoonsa "Kartano".

Summa summarum

Niin kauan kun meillä on oikeisto- ja vasemmisto, jotka ovat keskittäviä ylikansallisia ja keskittäviä järjestelmiä, tämä skenaario on ja pysyy.
“Kapitalistinen yhteiskunta on leijonien ja tiikereiden yhteiskunta, mutta
sosialistisessa yhteiskunnassa tulevat pisimmän korren vetämään ketut ja shakaalit.”
- Väinö Linna
"Vaikeus on siinä, että me emme tiedä, ketkä meitä hallitsevat, kenelle tuottaa nautintoa se että järjestelmä toimii kitkattomasti ja että ihmiset alistuvat holhoukseen, jonka tarkoituksena näyttää olevan kaiken inhimillisen tukahduttaminen. Me haluamme tehdä vallankumouksen, mutta emme tiedä ketä vastaan hyökkäys olisi suunnattava. Ainakaan valtioneuvostossa [tai eduskunnassa] eivät vallanpitäjät istu. Lännen totalitaarisissa valtioissa joita sanotaan demokratioiksi, ei hallituksen vaihdos muuta mitään. Kone ei voi valmistaa muuta kuin sitä tuotetta, jota valmistamaan se on suunniteltu, koneenkäyttäjä on koneen käyttäjä eikä muuta. Samoin on ministerin viran laita: ministerin on vain hoidettava virkansa, ja virka määrää mitä hänen on tehtävä."
- Pentti Saarikoski
Tämä kaikki on nähty ja se on lukenut kirjoissa. Vaan minkäs teet. Kuten Juice sen sanoi:
Viisaudet on kirjoissa ne sinne jätetään
Komiteamietintöjä niskaan mätetää
Miksi näin käy?

Orwell myöskin tiesi, että Isoveljen massakontrollin aseet on tehokkaammat, ja ennen kaikkea sillä on niihin pääsy:


Juicesta puheenollen, mikäpä sopisi paremmaksi loppusoitoksi, kuin tämä Juicen punapilleröitymisestä kertova laulu, ajalta ennen kun punapilleröitymistä oli edes keksittykään.Olen väsynyt kiellä en, kun särkyi lumous 
Väsyttää tämä eläinten vallankumous
Ne hirnuu mulle, ne haukkuu mua, ne vetäytyy reviiriin 
Ne on jalompia kuin minä, ne kuuluu leijoniin

Jos on heikko ne hyökkää sutena kimppuun 
Yksilöön kiinni kuin sika limppuun 
Ja tädit kaikesta motkottaa, ne kanana kotkottaa

Ei kommentteja: