maanantai 27. kesäkuuta 2022

Mitä minä sanoin: Ei alapään, vaan yläpään ongelma

Nyt kun on mielikuvitussukupuolien ynnä muiden sellaisten teemaviikko, tai kuukausi yms. on syytä ottaa lyhyt "mitä minä sanoin" -hetki. 

Nelosella tuli, tai ehkä tulee vieläkin, läpeensä tatuoiduista ihmisistä dokkari joka kulkee nimellä 4D: Vartalon koristelijat. 

Jokainen dokumentin tatuoiduista henkilöistä kuvaili tulevansa näin kokonaiseksi ja omaksi itsekseen. 

Tällä on paljon samaa sukupuoltaan vaihtavien, eli "korjaavien" kanssa. He myöskin kuvittelevat, että he ovat syntyneet väärään kehoon, ja että vain ja ainoastaan sen silppominen voi muuttaa heitä oikeaan suuntaan. Se on siten pakkomielteinen prosessi, jossa koitetaan symbolisesti tuhota se henkilö joksi on syntynyt ja näin muuttua joksikin toiseksi. Eli joissain määrin kyseessä on itsetuhoisuus, ja joissain määrin on kyseessä pakkoneuroosi mikä liittyy omaan kehoonsa. Itsetuhoisuuteen sopivat hyvin itsemurhaluvut,  puhumattakaan "deadnamesta", joka viittaa haluun kuollettaa alkuperäinen identiteetti.

No, mitä tässä nyt sitten on "mitä minä sanoin" -osastoa?

Tässä vanhemmassa jutussa (klikkaa tekstiä) allekirjoittanut analysoi, että oikeastaan kyseessä ei ole pohjimmiltaan tarve vaihtaa sukupuolta, vaan halu vaihtaa elämänmaalia, joka tässä tapauksessa tapahtuu siis vaihtamalla sukupuolta. Dysforian assosioituu mielenterveydelliseen ongelmaan joka menee samaan sarjaan OCD:n, kehodysmorfian, anorektian yms. kanssa (eräällä dokumenttiin osallistujista oli muuten OCD ja hän myönsi miten eräs hänen obsessiomsa on tatuoinnit. Hän kutsui niitä myös huumeeksi.) 

Nyt, tässä siis ei yritetä sanoa, että tatuointien hankkiminen on tästä merkki - ne nyt ovat muoti-ilmiö. Vaan pointtina on pakkomielteinen kehonmuokkaus. Dokumenttiin osallistuvat eivät siis tyytyneet pelkkiin tatuointteihin, vaan he myöskin olivat muokanneet kehoa. Eräs oli värjännyt silmämunat, poistattanut nännit, ja mitä vielä. Eli sama ritualistinen kehonsilpominen ja laittaminen uuteen uskoon oli tässä se juttu, aivan kuten heillä jotka yrittävät pakkomielteisesti vaihtaa sukupuoltaan. 

Tämä ilmiö ei siis ole mikään fyysinen ongelma, joka paranee kehoaan muuttamalla, vaan täysin psykologinen ongelma. Lääkärit jotka suostuvat leikkelemään sairasta ihmistä, tulisi vetää edesvastuuseen. Lisäksi oikeasti vastuullinen media ja koulu (molemmat massakontrollin keinoja) tiedottaisi tämän villityksen seurauksista, detransitioivat voivat vahvistaa sen: on pitkä matka takaisin helvetistä johon heidät on harhautettu!

PS. Sanalla näemme miten naisten seksuaalisen vallan käy, kun he tatuoivat itseään (viitaten tähän vuosien takaiseen selkkaukseen) itseään raskaasti tatuoinut ja kehomuokannut nainen ei ollut saanut treffejä 1,5 vuoteen, ja oli alkanut pyytää itse miehiä ulos. Ehkäpä aikoinaan Laasasen Henrylle suuttuneiden naisten olisi aika pyytää anteeksi? (Laasasen mukaan tatuoinnit laskevat naisen markkina-arvoa - joten tämä on myöskin hänen puolestaan toteutettu "mitä minä sanoin").

Ei kommentteja: