torstai 31. maaliskuuta 2022

Fight night: Will Smith vs. Chris Rock - kasvot modernin miehuuden kriisille

Hollywoodilaiset kääk-juorut eivät ole tämän blogin sisältöä numero yksi, mutta tämä tapaus oli sen verran opettavainen, että parilla sanalla sitä voisikin nyt hyvin kommentoida.

Koko keissi kertoo näet aika hyvin siitä, millaiseksi touhu on mennyt.

Nykyään miehistä sinipilleröityneimpiä koskevat yhä entisaikain lait ja säädökset, jolloin esim. mennään puolustamaan "neitseen kunniaa", kuten Will Smith mielestään teki.

Naisia sen sijaan koskevat täysin erilaiset säännöt. Kehopositiivisella maneerilla esiintynyt kaksoissukunimellä varustettu vaimo tässä tapauksessa oli tullut tunnetuksi mm. poikansa kaverin kanssa harjoitetusta seksistä. Tällöin hän Willy Wonkansa itkemään, nyt raivoamaan kuin heikkopäisen.

Todellakin, tilannehan meni siten, että ensiksi Mr.Smith nauroi tuota Chris Rockin luikautusta, joka kieltämättä oli hieman asiaton tai ainakin roast-henkinen kevennys.

Mutta koska rouva Jada Pinkett Smith ei nauranut, lähti Will hippulat vinkuen ja käsi ojossa ojentamaan kyseistä koomikkoa - ja like a boss, veti tätä avarilla naamaan.

Tämän jälkeen hän meni paikalleen, katsoi kysyvästi vaimon reaktiota ja saikin sen. Kuin tottelevainen koira.

Siinä missä tuo käytös ei ollut mitenkään sivistynyt keino hoitaa asia, se oli myöskin täysin sopimatonta tässä asianyhteydessä. Kun miettii Smithin tilannetta ja suhdetta, ei voida vedota naisen kunnian puolustamiseen, koska sellaista ei ole.

Kyseessä on vain tapaus, jossa moderni vässykkämies vetää itsensä yhä pahempaan solmuun, modernin naisensa varpaita imeskellessään.

Tavallaan tilanne on sama, kuin jos lähettäisi nigerialaiseen huijaukseen lisää rahaa, vaikka jo aavistaa kusetuksen käyneen. Ja niinhän tässä on Smithille käynyt!

Tämä hänen avioliittonsa on oppikirjatapaus! Jopa rouva Jada Pinkett Smith on ns. alfaleski, eli Tupacin ex! Tälle tasolle hänen nykyinen miehen Will "beta bux" Smith ei koskaan yltänyt, vaan vaimonsa omaa häneen aina ns. kompulsiivisen suhteen, jolle ominaista on sen sabotoiminen ja naisen kantama sisäinen ristiriita. Tätä sitten Willy Wonka yrittää intuitiivisesti lievittää, mutta häneltä alkaa loppua keinot ja polttoaine. Esim. tuo hänen lyöntihän oli vain kanavoitua raivoa, ja hän olisi oikeasti halunnut läimäyttää vain kelvotonta vaimoaan. Onko se mikään ihme?

Mutta hei, ehkä rouva kiitti tottelevaista ja tunnollista miestään poikaystävineen, sekä kaikkia fanejaan, jotka netissä yrittävät nyt canceloida julkkiksia jotka eivät olleet Smithin aiheuttaman välishown kannalla. Mr. Smith itse taas pääsee tulevana palkinnoksi katsomaan, kun  hänen vaimonsa ja tämän poikaystävä ns. pöllyyttää aviovuoteen lakanoita aina pikkutunneille saakka.

Jos siis meinaat olla uusmies (numale) modernille naiselle, se on juuri tällainen loputon suo, joka varmasti polttaa sinut loppuun. Se on post-feministisen rappion tuote, ja se ei ole miehen hyvinvointia varten suunniteltu.


"Sisäsiisti se on, se ei laula ei juo,

ja se toimii kun vihellän vain

Ja ne noutajan silmät ja läähätys tuo,

ja se viihtyy akvaariossain


Minä kuuntelin kauan hänen mietelmiään,

hän puhui kuin ystävälleen

Hän kertoili uudesta lemmikistään,

joka tottua saa samaan kusetukseen


Mies ei sietää voi entistä muijaa,

joka huijaa ja fuulaa ja fuskaa

Mies ei sietää voi entistä muijaa,

mies kantaa myös naisensa tuskaa


Mies ei sietää voi entistä muijaa,

joka järjesti show'n aikamoisen

Mies ei sietää voi entistä muijaa,

paitsi jos entinen muija on toisen"


Ei kommentteja: