torstai 3. maaliskuuta 2022

Analyysi: Venäjä vs. Ukraina - Suomi on myös listalla

Odotettu kävi toteen, ja Venäjä aloitti offensiivinsa Ukrainaan. Historia jota kieltäydytään oppimasta, johtaa aina itsensä toistamiseen. 

Tarkastellaanpa seuraavaksi muutamaa tämän konfliktin kiinnepistettä.

Venäjän maali

Mitä sitten Venäjä meinaa tehdä Ukrainassa? 

Heidän itsensä mukaan aikomuksena ei ole vallata sitä, vaan vain demilitarisoida se - eli tuhota sen armeija. Mutta epäilemättä kyseessä on aluelaajennus, jossa saadaan iso tilkku maata ja sen kaikki varat omaan käyttöön. Ukraina kun on aina ollut Venäjän mieleen. Nytkin siinä on mielessä selvä raja lännelle sekä sen rikkaudet.

Ukraina on versonut nykyiseen muotoonsa viikinkivaltiosta, jonka perustivat skandinaavit 700-luvulla Kiovan tienoille. Nimi Ukraina tulee slaavilaisesta ”rajaseutua” tarkoittavasta sanasta, ja rajaseutuna sitä edelleenkin pidetään. 

Jos haluaa lukea Venäjän noudattaman käsikirjoituksen, on suositeltavaa lukea Aleksander Duginin Geopolitiikan perusteet: Venäjän geopoliittinen tulevaisuus  

Osa siitä on jo toteutuksessa, ja kyllä: me olemme myöskin samalla projektilistalla:

Euroopassa

Suomi tulisi liittää Venäjään. Etelä-Suomi tulisi yhdistää Karjalan tasavaltaan ja Pohjois-Suomi lahjoittaa Murmanskin aluehallinnolle.[1]

Saksalle tulisi tarjota tosiasiallinen poliittinen hallinta useimmissa Keski- ja Itä-Euroopan protestanttisissa ja katolisissa maissa. Kaliningradin alue voitaisiin palauttaa Saksalle. Kirjassa käytetään termiä "Moskova-Berliini-akseli".[1]

Ranskaa tulisi kannustaa Saksan kanssa saksalais-ranskalaiseen blokkiin. Molemmat maat ovat perinteiltään "vakaumuksellisesti anti-atlanttisia".[1]

Britannia tulisi erottaa Euroopasta.[1]

Viro tulisi liittää Saksan vaikutuspiiriin.[1]

Latvialle ja Liettualle tulisi myöntää "erikoisasema" Euraasia-Venäjä-kentässä.[1]

Puolalle tulisi myöntää "erikoisasema" Euraasia-kentässä.[1]

Romania, Pohjois-Makedonia, "Serbien Bosnia" ja Kreikka - "ortodoksista kollektivistista itää" - tullaan yhdistämään "Moskovan kolmanteen Roomaan" ja hylätään "rationaalinen individualistinen länsi".[1]

Ukraina tulisi liittää Venäjään, koska "Ukraina itsenäisenä valtiona ja tiettyine alueellisine tavoitteineen muodostaa suuren riskin koko Euraasialle, ja ilman ratkaisua Ukrainan ongelmaan on turhaa puhua mantereen politiikasta". Ukrainan ei tulisi sallia pysyä itsenäisenä, paitsi jos siitä tulisi eristäytynyt saareke, mitä olisi mahdotonta sallia.[1]

Venäjän virallinen totuus ja joukkojen psykologia

Tässä kaikessa on jälleen nähtävissä mikä on massakontrollin ja Virallisen Totuuden (TM) käytön voima. Tämän psykologisen faktan ja venäläisten narratiivin ymmärtäminen auttaa ymmärtämään kokonaiskuvaa. 

Kansoilla on oma kollektiivinen muistinsa ja omat (pahat) tapansa. Tämä on nähty suomalaisissakin. Tässä tapauksessa voidaan sanoa, että venäjäläiset perinteisesti pitävät vahvasta johtajasta joka laittaa heihin liikettä ja määrittelee rajat. Osa heistä on  nostalgisia stalinistakin - uskomatta siitä mitään pahaa. Niinpä Putin stalinistina on myöskin liian ison osan mieleen Venäjällä. Eikä ihme, slaavistahan se orjaakin tarkoittava sana juontuu. Venäläisten etuna tässä suomalaisiin verrattuna tosin on, että siinä missä me olemme alttiita globalistiselle hallinnalle, venäläisille riittää että tyranni on rajojen sisäpuolella. 

Pitää myös tietää mitä heille on tarjottu: nostettua hyvinvointia ja propagandaa - virallista totuutta ja massakontrollia. Ei tämä kaikki synny tyhjästä tai hallitsijaksi vain marssi joku sotalordi. Tässä on taustalla pitkä prosessi, ja vuosikymmenten päättäväinen aivopesukampanja. 

Paras ratkaisu kaikkien kannalta olisikin venäläisten suorittama vallankumous. Sen he osaavat myöskin tehdä. He tällöin puhdistaisivat mainettaan ja mahdollistaisivat uuden alun jokaiselle, minimoiden verenvuodatuksen.

Pakotteiden etuna on tällöin se, että ne ovat erinomainen motivaattori ja ne myös kumoavat Putinin - tai tuttavallisemmin, Puten - aiemmin tuomia etuja. Kansan suosio on kuin modernin naisen suosio - se menee sinne, missä sitä johdetaan ja jossa sille annetaan parannuksia elintasoon. 

Neuvostoliittohan kaatui, koska taloudellisen stagnaation lisäksi ihmisten usko itse valtioon oli mennyt.

Venäjällä ei ole vielä käynyt niin. Koska Venäjälläkin vallitsee Virallinen Totuus (TM) - ihan kuten se tekee globalistienkin alamaissa - propagandalla pidetään huoli siitä, että (liian) iso osa Venäläisistä tulee näkemään arkielämänsä kurjistumisen ihan puhtaasti seurauksena ikävän vihollisen katalista tempuista, täten voimistaen sitä narratiivia joka on nytkin voimassa. 

Ikävän todellisuuden saapumista satamaan estetään jo kovilla massakontrollin menetelmillä. Esim. tälläkin hetkellä joudut vankilaan, jos vastustat liian julkisesti Puttea - ja Puten pilkka on lähes sama kuin Muhammedin pilkka muslimeille. Hiljattain tulivat myöskin uudet lait, joiden mukaan Venäjän sotamenestystä ei saa arvostella. 

Tästä syystä informaatiosota Puten regiimiä vastaan tulisi tapahtua korkealla prioriteetilla. Narratiivin kyseenalaistukset ja Virallisen Totuuden (TM) osoittaminen valheeksi ovat vallankumouksellisia aseita.

Mikä sitten on tämä narratiivi Ukrainan konfliktissa? Orwellilaisittain valloitussota on rauhanturvaamista, ja he ovat vain pelastamassa ukrainalaisia sekä venäläisiä hirveiltä natseilta. Ihan kuten stallarit tapaavat tehdä, siihen tilaisuuden saatuaan. 

Suhtautuminen tavan venäläisiin

On venäläisiä jotka protestoivat tätä kaikkea vastaan, ja suhteita näihin pitäisi pitää yllä. Siksikin esim. konfliktit vaikkapa maamme venäläisten kanssa eivät ole suositeltavia - se on vain heidän tyrkkimistä Puten syliin ja hänen narratiiviinsa. Onhan parempi jos he käyvät kotimaassaan tuomassa kumouksellisia uutisia virallista totuutta vastaan, kuin sen puolesta.

Tietysti tämä ei merkkitse suvakkimaista suvaitsevaisuutta, jossa suvaitaan vaikka henki menisi ja ymmärretään kaikki mahdollinen. Suhtautuminen sen sijaan on: jos menet viemään toisen omaa ja saat kuulan kalloosi, se on ainoa mitä ansaitset, et sympatiaa. Niinpä aggressioita ja maan itsenäisyydelle vihamielisiä aineksia ei tule sietää; jos naapurisi meinaa tuhota sinut, et voi hyväksyä sitä, et missään olosuhteissa. 

Samoin, emme voi myöskään unohtaa sitä, että demokratialla - tai jollain sen kaltaisella - suurempi osa venäläisistä on valintansa tehnyt. Mutta tekisikö he sen jos he näkisivät kokonaiskuvan?

Pakotteet 

Puten propagandakoneisto takaa hänelle loppumattoman poliittisen tuen, eikä tappiot tule ikinä selviämään venäläisille. On ilmeistä, että molemmat puolet sodassa tuuttaavat propagandaansa ja tämä näkyy esim. tappioluvuissa. Venäjä on puolustuskannalla niiden osalta, siinä missä Ukraina sodan kannalta. Venäjä puhuu vain sadoista, Ukraina tuhansista. Kukaan ei tiedä tällä hetkellä totuutta asiasta. Mutta mikä on varmaa, ei mitään sopimatonta tulla kertomaan venäläisille Venäjällä - Suuri Johtaja ei tee ikinä mitään virheitä! Tämä alluusio Staliniin on ilmeinen, aivan kuten Puten epäterve kiinnotus muiden maiden alueisiin. 

Mutta ajan kuluessa jokainen Venäjän kansalainen tulee tuntemaan pakotteet hitaasti nahoissaan, mutta se on myös se ongelma: ei saada aikaan nopeaa shokkireaktiota, mikä pakottaisi venäläiset kaduille vallankumoukseen. Saadaan aikaan vain tämä hidas kidutus, samalla kun Venäjä saa rakentaa vaihtoehtoisia tapoja itselleen selvitä - nämä tuskin tulevat riittämään, mutta kyllähän niillä oiretta hoidetaan.

Vaikka pidemmän päälle tilanne on sikäli suotuisa pakotteiden tavoitteiden suhteen, ettei tavan venäläinen saa rahalla mitään, eikä palkoilla. Maasta ei voi poistua. Kaikki media on valtion kontrollissa, ja kognitiivinen dissonanssi kasvaa kun selviää, ettei musta olekaan valkoista, vaikka media väittää mitä tahansa - ja paniikissa samalla sensuroidaan puolueettomia uutislähteitä - täsmälleen sama on tehty Suomessakin, ja täälläkään se ei mene läpi! Valtiovalta kääntyy kansaa vastaan, ja myös sillä on vastareaktionsa. Venäjästä muuttuu avovankila, Siperia, joka on niin hieno paikka asua, että joudut syytteeseen jos yrität sieltä poistua. 

Mutta pakotteissa on kaksi puolta. 

Pakotteiden pitää olla sillä tasolla, että pakotteiden kohde ei jää täysin tyhjänpäälle  kun lopettaa sodan. Jos sodan lopettaminen tarkoittaa, että ovat joka tapauksessa täysin suljettu kaiken länsimaisen yhteistyön ulkopuolelle, ei heillä ole mitään syytä sotaa lopettaa. Mutta samalla on osoitettava, että mitä pidemmälle tilanne menee, sen vähemmän on enää toipumista pakotteista. 

Lisäksi, pakotteet tuntuvat myöskin täällä. Finnairilla aloitettiin yt:t, ja energiankin puolelta tullaan olemaan vielä ihmeissämme. Niinpä voisi sanoa, että kaiken tämän loppuminen olisi jokaisen kannalta parasta mitä tapahtuu.

Näin Ukrainan sota iskee suomalaisten lompakkoon – ”Puskuri­varoja on hyvä olla”

Rintama ja sen olot

Venäjän tämän hetkistä hallintoa ei kiinnosta mies- ja kalustotappiot, koska Venäjältä löytyy kumpaakin omasta takaa. Ei ole koskaan kiinnostanut, sillä heidän taktiikkansa on höyryjyräsotiminen. Tämä on tyypillistä stalisnistista perintöä, jossa suuren ja mahtavan kollektiivin eteen uhrautumisessa ei paljoa yksilöiltä kyselty.

Putin puheessaan vihjaili ydinaseista, ja sanoi olevansa valmis ottamaan vastaan sen minkä NATO laittaa tulemaan. Kolmas maailmansota käy tämän myötä kylmänä, ja seuraavat liikkeet ratkaisevat syttyykö se kokonaisuudessaan.  

Valitettavasti tämän edessä länsi näyttää säikähtävän, jopa nöyrtyvän, vaikka sen nimenomaan pitäisi ottaa vieläkin tiukempi linja - lupaus vastaiskusta ja 100% varmasta retaliaatiosta. Näet ydinsodatakin on sota, ja sota on peli jota molemmat voivat pelata. Venäjällä ei siinä olisi lainkaan auttajia, mutta vihollisia joka suunnassa.

Mitä Venäjä meinaa silloin tehdä? Ydinpommittaa, mutta saa myöskin itse saman käsittelyn? Kukaan diktaattori ei ole niin hybriksessä, että sille riittää lasitasangon hallitseminen - jos itsekään selviää kyseisestä vastaiskusta. 

Myös vähemmän tuhoisassa sodan muodossa muu maailma on Venäjää vastaan - ja pelkästään Ukrainan kanssa Venäjä on jo pään seinään hakkamisen vaiheessa, jossa joukot ovat väsyneet, demoralisoituneet ja voitto on kaukana. Jokainen päivä kun Ukraina vastustaa menestyksekkäästi, tuottaa mittaamattomia tappioita Puten vastahakoisen kiinnostuneille mosajoukkioille ja koko maalle. 

Mikä edes olisi tässä tilanteessa heidän voitto? Kukaan ei tunnustaisi Ukrainaa, kukaan ei purkaisi pakotteita eikä suostuisi yhteistyöhön. Putte olisi tunkion kuningas, jolla on kyllä mainetta, mutta ei lainkaan kunniaa - omat sotilaat demoralisoituneita ja sissit erittäin motivoituneina. Pyrrhoksen voitto sellainen olisi, kuin suoraan oppikirjasta. 

Siksi Venäjä alkoi uhkailla ydinaseilla pakotteiden edessä, koska se on epätoivon parahdus, eikä mikään voiman näyte. 

Kaapatut radioviestit: Venäjän joukot ”täydellisen sekasorron vallassa”

Joten myöskin rintamalle tulisi suorittaa kunnon informaatiokampanja. Siellä päässä porukka on jo kypsää. He haluavat pois, ja sotimisen ainoa motivaatio on, että se saisi tämän kaiken loppumaan nopeammin. Mutta siihen on olemassa toinenkin tapa, josta tuskin olisi pahitteeksi muistuttaa heitä, sillä rintamalla olevat sotilaat tuntevat itsensä sinne huijatuiksi. Osa voi uskoa Puten virallisen totuuden, mutta kun ukrainalaiset eivät tulekaan tervehtimään vapauttajiaan, alkaa valjeta että suuri johtaja on pettänyt omansa raskaimmalla tavalla. 

PS. Lopuksi vielä askerreltavaa - meidän on otettava puukko pois selästämme, ja palattava vahvuuteen:

Jalkaväkimiinakiellosta irtautuminen ja jalkaväkimiinojen käytön, varastoinnin, tuotannon ja siirron salliminen.


Death shroud existence, slave for a pittance

Condemned to die before I could breathe

Millions are screaming, the dead are still living

This Earth has died yet no one has seen

Funeralopolis

Planet of the dead

Funeralopolis

Planet of the dead


Funeralopolis

Funeralopolis


Nuclear warheads ready to strike

This world is so fucked, let's end it tonight

Ei kommentteja: