tiistai 24. marraskuuta 2020

Totuus Matrixista ei olekaan ihan niin poliittisesti korrekti

Uutta Matrix-elokuvaa kuvataan par'aikaa. Se on hyvä elokuva, ainakin sen ensimmäinen osa oli - muista allekirjoittanut ei juurikaan muista mitään. 

Mutta koska Hollywood on toivottoman ilmeinen massakontrollin aseena, tarkoittaa tämä sitä, että Matrixin alkuperäinen allegorinen narratiivi on totta kai muutettu zeitgeistiin sopivaksi:

'The Matrix' is an allegory for being transgender, according to director Lilly Wachowski

Tarina on omittu - totta kai - kertomukseksi sukupuolensa vaihtamisesta. Mitäpä muutakaan!

Vaan, tämä hyvesignalointi murenee siihen faktaan, että Matrix on varastettu, eikä ihan keneltä tahansa, vaan rodullistetulta naiselta! Jos se ei ole sortoa, niin mikä sitten?

Tässä kyseisen naisen (Sophia Stewart) haastattelu. Jotenkin kuvaavaa, että naisen ideana oli alunperin, että kyseinen allegoria kertoo eliitin metkuista. Nyt sitten eliitti  varastettuaan idean ja narratiivin, valmisti siitä oman versionsa. Ja jos ihan tarkkoja ollaan, on Matrixin (Mayan - kuten intialaisessa perinteessä se sanottaisi) allegoria jo hyvin wanha, sillä se on hyvin tuttua jo muinaisista uskonnoista ja mystiikan maailmasta, jossa tämän todellisuuden illusorinen luonto ja siinä hortoilevat ihmislampaat, on tiedetty jo kauan,

Ei kommentteja: