torstai 12. marraskuuta 2020

Elämme tulen aikakautta - lue nyt "kaiken" selitys

 Mikä yhdistää niin Tinderiä kuin antifan riehumista?

Tuli.

Tarkalleen ottaen elementaaristen arkkityyppien tuli. 

Tuli nimittäin symboloi erotusta, tuhoa, lyhytjänteisyyttä ja nopeaa reagointia ärsykkeisiin.

Tinderin logonakin on osuvasti tuli, ja sehän sovelluksena edustaaki ihmisten käyttöä pikaruokana - lyhyitä suhteita, merkityksettömiä suhteita ja emotionaalisia investointeja jotka ovat yksipuolisia. Siinä myöskin hypergamia roihuaa, ja 95% miehistä saa sen siellä kokea. Tinderöimisen kulttuurin vastakohtana olisi rakkauden kulttuuri, mutta se taas edellyttää sitä, että naiset rakastaisivat miehiä ja etsisivät rakkautta - tämä ei ole mahdollista post-feministisessä yhteiskunnassa, jossa vahinko on jo tapahtunut. 

Antifan riehumisen jäljiltä ei taas ole mitään muuta jäljellä kuin palaneita kaupunkeja - äärimmäinen erotus, pelkkä tuho. Tulen sammuttaa vesi, joka puolestaan symboloi yhdistämisen ja harmonisoimisen elementtiä. Onkin hyvin kuvaavaa, miten tulipaloja sytyttelevän antifan kohdalla ensiapuna on vesitykit. Suuremman kuvan kohdalla puolestaan vastauksena on kansallinen yhtenäisyys, joka estää näiden tulien syttymistä ja näiden rikkovien ainesten kukoistamista. 

Toinen vaihtoehto puolestaan on taistella tulella tulta vastaan. Silloin se lisääntyy, kunnes on jäljellä vain yksi tuli. Se joka on meidän, ja se syttyy aatteen palosta. 


Ei kommentteja: