maanantai 28. lokakuuta 2019

Kannabis, vissy, vihreä tee ja kahvi

Lukija voi ensimmäisenä vastustaa kiusausta ajatella, että blogisti on nyt nauttinut kaikkia edellä mainittuja, ns. enemmän kuin lääkäri määrää, jos hän todellakin löytää niistä yhteyden.

No, annettakoon mielenvalaistusta siis asiaan.

Miksi kannabiksen laillistaminen on hyvä juttu?

Tiina Wiik on kirjoittanut varsin hyvän ja kattavan jutun aiheesta, eikä sitä nyt tarvitse erikseen tässä toistaa.

Allekirjoittanut vain tuo ilmi lisäpointin, joka kulminoituu sanaan "balanssi."

Näet, katukaupassa kannabiksen päihdyttävää, ja psykoosipotentiaalista THC-pitoisuutta pyritään jalostamaan mahdollisimman korkealle. Tämä tuottaa niitä ongelmia, sillä alunperin kannabiksessa on kyse tasapainosta, jossa THC:ta - tuota pärinäainesosaa - tasapainoittaa CBD.

Nyt jos tuote laillistetaan, on mahdollista, että tätä optimaalista versiota saadaan kaupan, ja täten kannabiksen haitat vähenevät suhteessa sen hyötyihin. Eikö sellainen ole nyt kaikista järkevin ratkaisu? No, sitähän allekirjoittanutkin!

Miten tämä sitten liittyy mnäihin muihin nautintoaineksiin?

Samainen balanssin periaate näkyy niissäkin.

Esim. sekoittamalla L-teaniinia kahviin, sinä puskuroit täten kofeiinin ylistimuloivia, jopa paniikkikohtaukseen ajavia (allekirjoittanut on kerran saanut paniikkikohtauksen - vaikka ei edes kyseistä häiriötä sairasta! -liiasta kahvista!) haittavaikutuksia, ja paniikin sijaan tunnet olosi olevan samaan aikaan valpas ja rento, kuin olisi syvemmässä meditaation tilassa. Kannabiksen sisäinen balanssi menee myöskin näin.

Entäs vissy?

Allekirjoittanut tykkää ns. suolaisista vissyistä. Lemppari on Värska, ja Borjomi. Myöskin ns. natsimarketin Schlosblick on mieleen.

Tästä tuli taannoin keskustelua, ja allekirjoittanut sai kuulla, että moinen suolaisuus on haitallista.

Allekirjoittanut vastasi siihen tietämyksellään siitä, että vaikka näissä on suolaa, on näissä tasapainottavia aineksia kuten kaliumia ja magneesiumia, jotka ovat siis natriumin vastapooli. Näin ollen tämä suolaisuus on sitä ns. parempaa suolaisuutta.

Se on balanssissa; kyse on balanssista. 

Ei kommentteja: