maanantai 12. maaliskuuta 2012

Sinun On Nähtävä Tämä Nyt

Nyt, tällä kertaa meillä on Fundamentissa "viihteellisempi" syöte tiedossa.

Mitä se tahtoo sanoa, on että tekstiä ei ole paljoakaan, kuvaa ja ääntä sen sijaan enemmänkin.


Suosittelen vahvasti sinua katsomaan ne nyt. Ehkä jopa varamaan aikaa mennä matkalle, jonka jälkeen käsityksesi joko vahvistuvat entuudestaan tai joudut harkitsemaan tähänastista kantaasi erittäin vakavasti uusiksi - "kaikki mitä luulit tietäväsi on väärin"-kokemus you know.

Ja jos sinulla on lähipiirissä hölötinttejä ja reguloijia jotka puhuvat näistä kysymyksistä vastoin parempaa tietoaan, niin suosittelen että joko käytät heitä istuimenasi jotta hekin joutuvat altistumaan näille esityksille tai sitten jos oikein ämpytetään vastaan, ei eristysteippin ja kuormasidontaliinan kätevyyttä voida painottaa tarpeeksi.

Ensimmäinen video on ikäänkuin "kapitalistinen teesi", joka käsittelee perustavanlaatuisesti, mutta vauhdikaan viihdyttävästi modernia kapitalismia ja sen syntyä, sekä kohtaloa. Videossa oleva opashahmo voi tuoda mieleen "Fundamentin ruumiillistuman", vaan se voi olla juuri se vajaa puoltuntinen joka säästää sinut monelta vaivalta - vaivalta joka tulee kun osallistut peliin jossa olet nappulana, nappulana joka joko häviää tai ei vain voi voittaa.

Valitettavasti kyseinen video on englanniksi.
MUTTA jos SINULLA on tästä tekstitetty versio tiedossa, ole hyvä ja lähetä se minulle (kommenttiboksiin), niin olen hyvin kiitollinen (puhumattakaan katsojista). TAI jos päätät ottaa ja tekstittää tämän animaation, niin teet suuremman työn sillä Suomen kansan eteen, kuin mitä politiikkomme jotka polttavat rahojamme kuin halpoja pikkusikareita. Kiitos!


Toinen video puolestaan on dokumentti, joka on pidempi ja joka menee vielä syvemmälle tarkastelemaan edellä mainitun teesin antiteesiä, eli kansalaispalkkaa 

Ja se on myös tekstitetty.

Voinkin vakuuttaa että aika sitä katsoessa ei mene hukkaan, vaan se selittää erittäin seikkaperäisesti kansalaispalkkaan liittyvät mahdollisuudet ja lopputulos johon siinä mm. laskelmia hyväksikäyttäen päädytään tulee tuottamaan sinulle ahaa-elämyksen, jonka jälkeen silmäsi ovat niin avoinna, että sinun on niitä enää vaikea sulkea näkemästä.

Joten voidaan sanoa että tässä on teesi ja antiteesi esittelyssä.

Synteeksiksi pääty väkisinkin se johtopäätös, että meidän vallitsevat järjestelmä tässä kysymyksessä, ei ole vain epäkäytännöllinen, väkisinylläpidetty ja pientä vähemmistöä hyödyttävä  vaan että ratkaisu ja vaihtoehto sille tulee olemaan huomattavasti käytännöllisempi, kansalle ystävällisempi ja myöskin jopa helpompi ja halvempi kaiken kaikkiaan!

Video numero 1. Teesi


Video numero 2. Antiteesi


Voitaisi siis sanoa, että tässä on Fundamentissa käsitellyt aiheet mukavasti audiovisuaalisiksi moduleiksi pakattuina.

Lopuksi sitten vielä musiikkia - kaikki mukaan:

Sanaa levitämme
kirkkain tehtävämme
saarnata on ilosanomaa
hanki status
ja tienaa pirusti rahaa

Osakepeiton alla
tunnu ei halla
siellä täytetään tämä maa
iloitaan ja surraan
mutta muilta salaa

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Kävin lukaisemassa uusimman ja varsin viihdyttävä ja luonnollisesti asiapitoinen, josta suuri kiitos! Löysin Youtubesta tälläisen jutun, on viisiosainen ja käsittelee juurikin näitä samoja asioita mutta on tekstitetty suomeksi. Ihan hyviä juttuja mun mielestä, katsoin pari. Valitettavasti tämä linkin kopiointini ei tainnut oikein onnistua mutta koita tällä ja jos ei pelaa niin hakusanoiksi pistin occupy wall street+suomenkielinen tekstitys, tarjoaa useamman vaihtoehdon. Ollaan yhteyksissä! http://www.youtube.com/watch?v=Hax_UwfExks&feature=results_main&playnext=1&list=PL8A163911D0F1FBFA

Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen video on aika hyvä, varsinkin rahan historian osalta. Se sortuu kuitenkin antamaan keskuspankista hieman liian mörököllin kuvan. Keskuspankit kyllä lainoittavat liikepankkeja ja pyytävät korkoa, mutta varsinaisen rahan luonnin suorittavat pienet pankit esim asuntolainojen kautta. Keskuspankkien luoma korkotyhjiö imee rahajärjestelmään hurjaa vauhtia syntyvää likvidiä rahaa ja inflaatio pysyy maltillisen. Tätä pidetään keskuspankin virkana.

Käytännössä tämä kyllä aiheuttaa omistuksen vähittäistä siirtymistä pankeille, mutta liiketoimintaahan se on, eikä sitä jostain syystä pidetä vääränä.

Lyhytnäköistähän tämä on, mutta talousdemokratiassa on vastassa myös omat pikku ongelmansa. Hyvä kuitenkin, että näistä asioista puhutaan.