perjantai 4. marraskuuta 2011

Toistaako Historia (Onnettomuus) Itsensä?

"Onko sivilisaatio sitä, että rikolliset siirtyvät kaduilta sisään...
No mikäli se on sitä, niin sen kuoleman pitää"
- Jukka Poika

Tämä on mielenkiintoinen vilkaisu Fundamentin "historia toistaa itseään"-opin valossa siihen minkälaista tulevaisuutta meidän pohjoisessa linnunkodossa voidaan päästä kokemaan jos meidät imaistaan mukaan niin poliittisen asiainryssimisen kuin myöskin ylhäältä tapahtuvaan pelailuun.

EU:ssa vallitseva lama, eli kapitalistinen kriisi jossa kirjaimellisesti kansakunnat, Suomi mukaan lukien ovat saaneet maksaa kalliisti voi johtaa vain kolmeen eri päämäärään:
1. Paluu entiselleen - mikä tarkoittaa että kriisi saadaan
hoidettu
2. EU:n hajoaminen ja kansojen palaaminen itsenäisyyteen - mahdollisesti väkivaltaisen, kollektiivisen konfliktin kautta.
3. Liittovaltio.

Nyt kyseessä olisi skenaario numero 3. (Asiasta laajempi tutkiskelu tässä)

On mielenkiintoista tarkastella miten ja miksi USA:han aikoinaan rantautui MAFIA.

Sen alkuperä on kahdessa ajankohtaisessa kysymyksessä: (kontrolloimaton) maahanmuutto ja liittovaltio.

Ensiksi mainittu tietysti tapahtui siten että maahan rantautui sisilialaisia siirtolaisia (asiasta mainittiin ensimmäisen kerran 15. lokakuuta 1890 New Orleansin poliisipäällikön murhan yhteydessä).

Verityö laitettiin sisilialaisen maahanmuuttajaryhmän Matrangan piikkiin.

Motiivina oli se että uhri oli karkottanut Italiaan useita kyseisen perheen jäseniä, jotka tekivät yhtä sun toista kolttosta, kuten väärensivät rahaa, murhasivat, harjoittivat kiristystä ja muuta sellaista joista nykyisin on poliittisesti korrektisti käytettävä nimeä: rikastuttivat maata - ZING (en voinut vastustaa).

Ennen kuolemaan uhri oli sanonut slangisanan joka tarkoitti italialaisia ("dagos").

Lopulta oikeuslaitos vapautti ryhmän johtajia, ja heräsi kysymys oliko valamiehistöä lahjottu?

Se mikä oli mielenkiintoista oli se, että kansa otti tuolloin vallan itselleen, sillä seurauksella että 14. maaliskuuta 1891 he hyökkäsivät vankilaan jossa pidettiin tuosta epäiltyjä ja näistä 11 lynkattiin.- Lähimmäksi meidän päivinämme sitä pääsee legendaarisen maineen saanut Anonymous, hyökkäämällä ei vain kansainvälistä rappiokapitalismia mutta myöskin sen lakeijoita, eli järjestäytynyttä rikollisuutta vastaan.

Tapaus aiheutti suuren metelin, jopa mellakoita ja Italian hallituksen kanssa diplomaattisen välikohtauksen.

Tuloksena se että tuon seurauksena Mafia joutui toteamaan että sen vaikutusvalta syvässä etelässä väheni.

Tästä seurauksena oli että toiminta siirtyi New Yorkiin, San Franciscoon ja Chicagoon.

Vuoden 1910 lopulla mafia oli levinnyt kaupunkehin joissa oli paljon italialaisia ja sisilialaisia.

Tokikaan tämä tuontituote ei ollut ainoa "gansteriliiga" joka terrorisoi USA:ta tänäkin päivänä.

Mutta eräs merkittävin tekijä oli se, että Amerikka on liittovaltio.

Kuinka saada siis iso rikollisorganisaatio aikaan, on siis siinä että sillä on iso "markkina-alue".

Ja tämän alueen otolliseksi tekee liittovaltio.

Kunkin osavaltion toiminta-alue ulottui vain sen omalle alueelle, jolloin liittovaltio on voinut puuttua rikollisten toimintaan vain verolakien kautta tai käyttämällä oikeuttaan valvoa osavaltioiden välistä kauppaa.

Lisäksi maahan on tullut lähes katkeamattomana virtana toisiin uskontokuntiin ja kulttuureihin kuuluvia siirtolaisia, jotka eivät ole tunteneet paikallista kulttuuria.

Samoin kapitalistisen järjestelmän kauppaama uskomuspremissi on ollut: "Jokainen on oman onnensa seppä", mikä on ollut omiaan pitämään huolta siitä että yhtenäisenä pysyvät rikolliset ryhmittymät ovat pistäneet kansan ja sen toimimattoman järjestyksenvalvonnan polvilleen - tosin kuin etelässä jossa kansa epäröimättä nousi alamaailman sortajiaan vastaan, puhumattakaan siitä että vaikka Mussolini oli fasisti, oli hänen hallintonsa ainoa joka on pystynyt laittamaan hanttiin mafialle, joka heräsi vasta eloon Mussolinin syrjäyttämisen aikaan! Tarkkaan ottaen kyseessä oli (teräs-)prefekti Cesare "Prefetto di Ferro" Mori, pikkusen kovempi jätkä, joka todellakin pisti alamaailman häikäilemättömän aineksen kanssa kovan kovaa vastaan ilman minkäänlaista armoa tai sääliä. Ja se toimi!

"Capitalism has made it this way
Old-fashioned fascism will take it away"
- Marilyn Manson

Myös väestön vapaa liikkuvuus, epärealistiset moraalikäsitykset ja raha sosiaalisen statuksen perustana ja arvostuksen merkkinä ovat olleet kaikki vaikuttavia tekijöitä.

Tämä kuulostaa suorastaan pelottavan tarkasti siltä minkälainen suunta meillä on juuri tälläkin hetkellä.

Aiheuttajat ja vastalääkkeet ovat ilmeiset - valtion tiukka ja realistinen puuttuminen ja toisaalta kansan aktiivisuus (sekä yhtenäisyys, ja se että valtio on heidän puolellaan ja tietysti myös toisinpäin) ovat välttämättömät tekijät tämän vitsauksen ennaltaehkäisyssä, kuin myöskin sen hoidossa.

Tällöin kansallinen yhtenäisyys, sekä selkeä kansallisella tavalla reilu ja tehokas politiikka ovat välttämättömiä tekijöitä. Esim. nyt vallitsee "epäreilureiluus", tällöin se merkitsee sitä että kapitalisti ja rahallinen yläluokka maksaa tasaveroa ja pidetään täysin samana asiana köyhän kansalaisen ja rikkaan kansalaisen tuloa, silloin kun toinen antaa kaikesta ja toinen paljostaan.

Toisaalta jos oikeisto suojelee rikkaita, ja estää kansallisen pääoman leviämisen, niin vasemmisto sitten tekee kaikkensa jotta kansallinen yhteys hajoaisi, piilottaen sabotaasinsa "tasa-arvon" naamioon, jolloin oman kansan epäoikeudenmukainen kohtelu ja vieraiden ylivieraanvarainen positiivinen syrjintä nähdään samana asiana.

Kaikki nämä ovat vakavia tekijöitä siinä miten kansan yläluokkainen ja alamaailmallinen vihollinen päästetään sen keskuuteen, ja siellä ne ovat kuin lauma susia lammasaitauksessa. Tämän antikansallisen tai sanotaanko epäsuhteellisuudentajuisen "oikeudenmukaisuuden" tuloksena on myöskin se, että tiedetään järjestäytyneestä rikollisuudesta keskusdestamme, jossa se on kuin elefantti huoneessa, mutta kukaan ei tee mitään. Esim. eikö Amerikassa Al Capone pitkälti luottanut tähän? Toisaalta, hän luotti siihen että niin kauan kun politiikoilla on tärkeintä raha ja valta, kyse on vain siitä että millä hinnalla heidät voidaan ostaa. Yhteiskunnassamme ikävä kyllä voimme havaita sen, että he jotkaovat pitmässä huolta, ovatkin vain odottamassa seuraavaa tiliään ja se on ainoa motivaattori.

Meidän onkin syytä vielä ennen tämän kertaisen tekstin päättämistä tarkastella yhtä mielenkiintoista seikkaa koko paletissa. Se on mafiosojen säännönmukainen järjestelmällisyys ja järjestäytyminen. Nämä "liigat" ovat hyvin säännönmukaisia ja niissä ei katsottu hyvällä hötkyilyjä. Eli he tavallaan eivät välitä moraalista, ja laista, mutta silti kuitenkin ovat hyvin moraalisia ja omaavat sääntöjä jotka ovat lakeja.

Täsmälleen saman voi nähdä perinteisen oikeiston ja vasemmistonkin kohdalla. Liberalismi (nihilismi) joka elää vasemmistossa ei enää päde jos katsomme kommunistisia valtioita jotka ovat pikemminkin totalitaristisia - syynä se, että liberalismin ja kapitalismissakin esiintyvän arvovapauden tai moniarvoisuuden ideana ei ole mikään muu kuin valtakulttuurin (kansallisvaltion) joka nähdään vihollisuutena sisäisen ja koossa pitävän moraalisen ytimen täydellinen mädättäminen. Mutta kuten huumediilerit, he eivät koske omaan paskaansa vaan tarjoavat sitä muille, yhäti nousevin maksuin jolloin addiktio joutuu yhä syvempään ahdinkoon ja lopulta hänestäkin tulee epätoivoinen pikkurikollinen joka yrittää rahoittaa elämäntyylinsä rikoksin. Nyt, tästä tulee monia analogioita mieleen, eikä vähiten ne kansanedustajat jotka eivät koske mataliinpalkkoihin vaan korottelevat omiaan kysymättä siihen mielipidettä muilta kuin omiltaan! Puhumattakaan sitten liberaalien, viherpunaisten rappioarvojen naamioimista kaikeksi kivaksi ja maailmoja syleileväksi! 

Kapitalismin ja sen mukaisen yhteiskunnan arvovapaus (nihilismi) on eräs syy miksi yhteiskunnassa tapahtuu sitä mitä tapahtuu - sanonta "bisnes on bisnes, ja Mooses on Mooses" on erityisen kuvaava sillä siinä bisnes erotetaan henkilöstä joka edustaa hengellisen järjestyksen ja universaalien moraali-ihanteiden välittäjää. Sen pariksi hyvin käy "myydä vaikka mummonsa". Tämä on eräs seikka johon Täydellisen Järjestelmän teoriassa on kiinnitetty huomiota, sen vahvassa kansallisvaltion aatteessa.

Pitää muistaa, että jopa rikollisjärjestöt ovat olleet fiksumpia kuin "kansanedustajat" mitä tulee hajota ja hallitse-periaatteen ehkäisemiseen. Otetaan muutamia esimerkkejä. USA:n mafia ylläpiti Lucky Lucianon toimesta ns. syndikaattia. He huomasivat että järjestelmä joka suosi valtataistelua (pomojen nousussa) teki hallaa koko alamaailman kulttuurille, esim. Castellammaresi-sodassa New Yorkissa vuonna 1929 tapettiin yli 500 mafian jäsentä. Valtataistelut pomojen ja päällikköjen päälliköiden paikoista olivat arkea. Siispä miten syndikaatti toimi, oli siinä että se jakoi organisaatioille tehtävät ja vaikutusalueet ja määräsi jopa murhaajat, jotta murhien ja niiden tilaajien välillä olisi mahdollisimman vähän yhtymäkohtia. Samalla Luciano asetti syndikaatin päättäväksi elimeksi neuvoston, johon kuuluivat New Yorkin ja New Jerseyn tärkeimpien perheiden päät.

Ja mitä taas tulee rappioyhteiskuntamme "arvovapauteen" ei siitä ollut puhettakaan mafiosojen kulttuurissa, siihen kuului käsite Omertá, sana johon sisältyy mafian kunniallisuuskäsite. Se on alunperin sisilialainen sana, ja merkitsee paitsi kunniaa, uskollisuutta ja oikeudenmukaisuutta mutta myös vaikenemista ja salailua.

Ja herra kehui väärää huoneenhaltijaa siitä, että hän oli menetellyt ovelasti. Sillä tämän maailman lapset ovat omaa sukukuntaansa kohtaan ovelampia kuin valkeuden lapset - Evankeliumi Luukkaan mukaan

Mutta meitä riisutaan aseista ja käsiämme sidotaan. Jos aiemmin kapitalismin karja märehti itsetekemäänsä rehua, niin seuraavat muutokset muistuttavat hieman samaa operaatiota jossa karja viedään teuraalle.

Nyt kun tiedämme ne kuviot ja kaavat historiasta jotka uhkaavat toistua, meidän on välttämätöntä estää niiden toteutuminen.

Kapitalistinen eliitti ei voi hävitä niin kauan kun kansakunnat on alistettuina sen ahneelle ikeelle - kapitalistit mokasivat mutta kansa on siltikin se joka saa maksaa. Ja vaikka kapitalistinen eliitti on mokannut, se voi silti vielä saada entisestään kansakuntain itsenäisyyttä ja etuja murtavan päämääränsä läpi eli liittovaltiokehityksen, joka puolestaan - kuten historia näyttää - tulee tekemään entistä ahtaammat olot.

Pitää vielä muistaa se, että jos löyhä ja kansaansa halveksuva valtio, johtajinaan vain joko idealistisia hurmahenkiä tai rahan- ja vallanahneita työteliäitä pyrkyreitä, pääsee etenemään liian pitkälle, voi takaisintulo olla melko työlästä. Me näimme jo yhden kapitalistisen "mahdollisuuksien maan" kehityksen, ja me emme halua olla sen jatko-osan tuleva osavaltio.

Kannattaa muistaa, että jo rahanpesumekanismin sivutuotteena, on moni amerikkalainenkin pilvenpiirtäjä noussut (ainakin Miamissa ja Kolumbian Cali). Se, että haetaanko meillekin vastaavaa on "mielenkiintoinen" seikka jäädä odottamaan. Naapurissa, toisessa suurvallassa joka toimi hieman liittovaltion periaatteilla mutta oli kapitalistisen liittovaltion, kommunnistinen neuvostojenliitto-versio, oli tietysti entinen Neuvostoliitto. Siellä kun koko paletti romahti, olivat jo paikalliset mafiosot sitoutuneet kapitalismiin. Kun sitten romahdus tapahtui, he jatkoivat entisestään kapitalismin vakiinnuttamiseen. Seurauksena oli se että lukuisat pankit, kuljetusyritykset, kiinteistömarkkinat, suuri osa tiedotusvälineistä - olivat kaikki tyyni riippuvaisia heistä! Ironia oli siinä että Stalinin aikana järjestelmä muistutti mafiajärjestelmää - tai se oli ottanut tietyt uskollisuuden ynnä muut hyveet käyttöön, tosin yhdistäen ne kyseenalaisempaan verimetodiikkaan. Joka tapauksessa, kun hänen aikansa oli ohitse, vapautui sitten alamaailmakin.

Venäläisen mafian perusta luotiin vasta Stalinin kuoltua, kun enää laillista vastavoimaa ei ollut olemassa. Tällöin maanalainen musta teollisuus alkoi tuottamaan erinäisiä hyödykkeitä, ja tästä rikastuneet liikemiehet ryhtyivät myöhemmin yhteistyöhön alamaailman johtajien kanssa (Odessan kongressi vuonna 1970), tämä johti puolestaan siihen että taatakseen toimintarauhan he luovittivat rikollisille kymmenyksen tuloistaan. Tästä syntyi rinnakkaistalous jonka me kaikki tunnemme. Luultavasti Neuvostoliiton hajoamisen aikoihin tämä rinnakkaistalous edusti puolta koko bruttokansantuotteesta! Esim. Varapääministeri Juri Jarov paljasti toukokuussa 1994 miten järjestäytynyt rikollisuus valvoi noin 40 000 yksityistä tai julkista yritystä, ja että puolet mafian tuloista meni virkamiesten lahjontaan.

Mitä me tästä opimme? Että jos valtio ei pidä huolta kansasta, sen tekee joku muu taho. Tämä toisaalta samalla osoittaa sen miten matemaattisen tarkasti Täydellisen Järjestelmän Kapitalismin Korrektio toimii käyttäen markkinavoimien periaatteita vipuvoimanaan; jos kapitalisti ei suostu maan tavoille, tulee sen kilpailija joka suostuu ja saa voitot. Maailma jossa tätä ei oltu tajuttu näki sen tapahtuvan.

Tämän, me saatoimme nyt oppia pahan toimintakaavoista.

Ei kommentteja: