perjantai 18. marraskuuta 2011

Kevennys Perjantaiksi

Seuraavaksi hyvät ja huonot uutiset, tai kevennykset.

Vanki karkasi lakanaköyden avulla:
Virolainen vanki karkasi pakovarmana pidetystä Vantaan vankilasta klassisen köysitempun avulla.

Vain suomalaisista vankiloista voi paeta piirrettyjen tapaan: lakanaköysi, viila joka on tuotu täytekakussa, tunneli joka on kaivettu sellistä tai jos vain jätät palaamatta lomilta, työpisteellesi, avovankilaan (ainakin jos satut olemaan entinen paloittelu- ja rituaalisurmaaja) ti-hii!

Ja tarinan opetuksenahan on: Varokaa vain rikolliset, täällä teille sanotaan soo soo ja pistetään asumaan yksiöön jossa on kaikki ajankohtaiset mukavuudet. Toivottavasti vittuunnut pelatessasi pleikkaria!

Toinen asia mikä keventää, joskin ilman sarkasmia, on tämä.

Vallatkaa Wall Street yrittää sulkea New Yorkin pörssin

Ehkä tämä on jo hieman parempi suunta, sillä jos kapitalistien keinottelijoiden ja muiden verijuotikoiden halutaan tekevän muutakin, kuin vain jatkavan finanssipelejään ja optiokuppaustaan, sekä ylipäänsä jatkavan rappiojärjestelmän ylläpitämistä, tulisi tehdä muutakin kuin vain ilahduttaa näitä silloin kun nämä tulevat naureskelemaan ylätasanteelle, shampanjaa hörppien, että miten mielenosoittajat tulevat heidän vuokraamiensa poliisien pieksemiksi.

“Kapitalistinen elämäntyyli on sotaa rauhankin oloissa, se on sortoa ja riistoa lainalaisessakin yhteiskunnassa ja se puhkeaa periaatteellisesti hyväksytyksi, ihailluksi verilöylyksi aseellisissa sodissa ja periaatteelliseksi brutaalisuudeksi ja julmuudeksi väkivaltaisissa taantumusliikkeissä. Psykologisesti se nojautuu ihmis-sielun uumenissa piileviin viidakkovaistoihin, heimo-,taistelu- ja ryöstövietteihin, vaikeisiin sielullisiin estymiin, joita ei voida välttää nurinkuristen arvokäsitysten vallitessa.“ - Yrjö Kallinen

Ja vaikka allekirjoittanut ei hirveästi uskokaan mielenosoitusten tehokuuteen, on Fundamentti tämän liikkeen "kehän nurkkauksessa" hengessä mukana. Tämä on hyvin poikkeuksellinen tilanne, jossa ihmiset ovat alkaneet herätä ja reagoida - se on hyvä alku.

“..ei tässä jumalauta ole kysymys taloudesta ja fiateista ja renaulteista vaan siitä että ihminen löytäisi elämäänsä tarkoituksen ja sisällyksen ja suunnan ja voisi elää niin kuin kasvi elää. Politiikkoja ohjaa vallanhimo, heillä on siinä työmaa, mutta tavalliset ihmiset tarvitsevat mielekkyyttä elämäänsä, he haluavat ahkeroida ja saada palkkansa, he haluavat nähdä lastensa kasvava, ja mitä he näkevät? Ja mitä he näkevät?”


“Kapakassa ihmiset söivät ja joivat, tavaratalossa he tekivät ostoksia ja katselivat tavaroita, joita heillä ei ollut varaa ostaa; he lukivat huonoja lehtiä ja huonoja kirjoja; illalla he menivät elokuviin tai istuivat kotona katselemassa televisiota tai tuttavien luona juoruamassa; ihmiset elivät ja olivat onnellisia joskus, onnettomia josukus; tietämättä syytä siihen he elivät, ja syytä tietämättä he kuolivat – ei ole yritettävä osoittaa, että kaikki mitä he tekevät on naurettavaa ja arvotonta, on yritettävä paljastaa heille, että heidän elämänsä juuri sellaisena kuin he sen elävät on täynnä sisältöä ja merkitystä, jokainen hetki.”

- Pentti Saarikoski

Lue myös tämä.

Siispä seuraavan erinomaisen bändin erinomaisen kappaleen myötä me voimme mennä kohti viikonloppua.


Hey you slaves go hang your owners
Draw your names among their ashes
Lay your children on their thrones
Gather 'round and fall right down

Ei kommentteja: