maanantai 18. maaliskuuta 2024

Velka - mikä kätevä tekosyy (ei, nyt ei ole pakko)

"Nyt on pakko!" on tämän riistohallituksen tunnuslause, joka totta kai uppoaa oikeistokultin jäseniin, aivan kuten vihervasemmistokultin jäseniin uppoaa loputtomat ja kerta toisensa jälkeen kumoutuneet ennustukset välittömästi ympäristökatastrofista ja maailmanlopusta. 

Eli lyhyesti: kyseessä on vain tekosyy, jonka nojalla tehdään tihutöitä ja kyykytetään kansaa, itse sillä rikastuen. 

Yrittääkö tämä teksti sanoa, ettei velkaa muka olisi?

Ei.

Sitä on kyllä aivan riittämiin, siitähän ei nyt ole kyse ollenkaan. 

Kyse on siitä, että ne samat tahot jotka sitä ovat haalineet eivät kanna siitä itse vastuuta, vaan ottavat sitä lisää ja käyttävät sitä tekosyynä. 

Oliko jo päässyt unohtumaan? Tämä porukka on aina käsi taskullasi, työsi tuloksissa ja se parkuu itse ruoskiessaan sinua

Joten seuraavaksi kerrotaan miten koko homma on raamitettu ja mistä tämä ylipäätään johtuu.

Jos siis kärsit jo valmiiksi korkeasta verenpaineesta, kannattaa pitää lääke lähellä - meitä nimittäin taas viedään kun litran mittaa.

WTF IMF?

Otetaan nyt heti käsittelyyn se mörkö nimeltä IMF. Sen raportti "raportti" oli sisällöltään tasoa: "toivoisimme, että Suomi olisi enemmän Amerikka", mutta toisaalta sen lopussa myönnettiin se, että "Suomi on edelleen vakaa yhteiskunta" - vieläpä tässä sen nykyisessä muodossa. Eli tarkoittaa että vakaa yhteiskunta on turvallinen sijoitus, siinä missä epävakaa on riskisijoitus. (Tosin, vakaa tuottaa vakaita mutta matalia tuottoja ja epävakaat yhteiskunnat epävakaita mutta korkeita tuottoja.)

Lisäksi sen ennustuksissa Suomen sinällään varsin muhkea velka, ei silti nouse lähellekään kehittyneiden maiden keskiarvoa. Länsimaat on ylipäätään velkaisia, mutta Suomi ei ole läheskään sieltä pahimmasta päästä. 

Ja mitä tulee maailman mittakaavaan, on Amerikka ns. PA ja kolmatta tietä lähentynyt Kiina nousussa. Tällaisena väliopetuksena: kapitalismi toimii niin kauan kun se voi velkaantua ja sehän onnistuu, sillä pankit luo rahaa tyhjästä, aivan kuten kommunismi ei toimi sitä ei päivitä ja ala siirtää järjestelmää kohti kolmatta tietä. 

Eli koko maailma on velkaa täynnä ja se vain tavan kansan pitää ottaa se tosissaan, ei velkaantujien. Velkaa ovat lisäksi tehneet kilpaa kaikki hallitukset aina 2000-luvun alusta lähtien, mutta se eniten velkaa ottaneen puolueen, eli kokoomuksen Katainen, joka sai 47 miljardia piikkiin ja palkintoviran.  

Silti meidän on vaan pakko pitää täälläkin nämä rikkaiden verohelpotustalkoot ja köyhiemme sekä työvoimamme kyykyttämiset, sillä muuten tulee IMF ja syö meidät.  IMF ei ole mitään moitteita edes antanut, pikemminkin kehunut. Kyseessä on siis vain poliittinen propaganda. 

Mieron tiellä?

Jos täällä olisi niin paha tilanne kun sanotaan, niin miksi korot on vähäisemmät kuin vaikka Itävallalla, joka on ns, Kreikan tiellä?

Entä mitä ylipäätään ovat nämä alarmistiset: Jos suunta ei muutu, niin kohta Suomi on Kreikan ja Italian tiellä, ja sitten alkaa meitin hyljeksintä!

Tätä lisäksi tahditetaan väitöksillä kuten, "jos me emme sitä tee, niin ne tekevät". Viitaten siis siihen, että siinä menee sitten kaikki sosiaaliturvasta lakko-oikeuksiin, 

Paitsi, ettei  IMF missään vaiheessa puuttunut esim. kreikkalaisten lakko-oikeuksiin. Sosiaalitukia kuten työttömyysturvaakaan ei leikattu. 

Eläkkeille kylläkin asetettiin yläkatto, mitä täällä ei tehdä tietenkään. (Tämä johtuu siitä, että täällä se meinaisi sitä, ettei eläköityneet rikkaat voisi rikastua vielä lisää, voineet nyhtäen tuhansia euroja vielä kymmeniä vuosia työuransa jälkeenkin). Julkiseen puoleen puututtiin myös, joten niin virastoista kuin ministeriöistäkin karsittiin esim. väliportaan pikkupomoja. Täällä ne ovat koskemattomia, ei väliä miten paljon oikeisto itkee asiasta - täällähän on oikeiston intressien edustajia myös julkisella puolella muutenkin. Myöskin julkisen puolen hankinnat menivät syyniin, jotteivat firmat olisi voineet enää nyhtää valtion kassaa kuten Suomessa konsanaan (kts. edellinen kohta ja ynnää se tämän kanssa, niin ja myös palauta mieleesi Kerava ja kokoomuslaisten keppikaupat tätä klikkaamalla). 

Joten, jos haluamme kuulla totuuden, meidän täytyy kääntää kaikki meille lasketellussa propagandassa esitetty ympäri, kuten edellinen oikaisukin sen osoittaa. Tämä on se syy miksi meitä pelotellaan kuin lapsia, sillä tätä ei yksikään korruptoitunut ja hillotolppia imeksivä valtapuolue halua, sillä se imeksintä saattaa loppua siihen ja pahat teot tulla valoon. 

Entä miten se hyljeksintä ilmeni Kreikan ja Italian osalta? 

Me emme ainakaan hyljeksineet heitä, päinvastoin sponssasimme luigien keittiöt ja Kreikan tukipaketitkin maksettiin (kiitos kokoomus), unohtamatta elvytyspakettia (kiitos vasemmisto ja oikeisto, demarit & kokoomus) ja kaikki tämä vieläpä velkarahalla. Meillä jos jollain on velvollisuus auttaa, sillä kuten Orpo totesi: - Olemme kuitenkin Euroopan rikkaimpia maita. Emme tosin ole Euroopan rikkaimpia maita, mitä tulee omaan etniseen kansaan & työväestöön, mutta se onkin rasistifasistinazien salaliittoteoriaa ja niskoittelua. 

Fakta on, ettei koko euroalueella ei ole koskaan ollut ylijäämäistä budjettia, mutta vain Suomessa pitäsi muka olla. Olemme keskitasoa ja osassa maita asiat on selvästi huonommin. Suomea hämäyksen vuoksi vertaillaan muihin pohjoismaihin, mutta ne eivät edes kuulu euroalueeseen.

Tässä seuraavaksi tietoa alijäämistä muista maissa:

Winter 2024 Economic Forecast: A delayed rebound in growth amid faster easing of inflation


Mistä siis on kyse?

Kyse on poliittisista päätöksistä jolla halutaan saada aikaan riippuvuussuhde Suomelle, sille lainaa antaviin sijoittajiin, pankkiireihin ja siten IMF:ään - kansainvälisiin kapitalisteihin. Vaikka EU muistuttaa jättimäistä kommunismia, niin sen naruista vetelevät kapitalistit.  

Näistä päätöksistä vastaavat globalistipetturit pitäisi saada vastuuseen rikoksistansa - nyt tuskin käy niin, sillä meillä on tämän laivamme johdossa pahimmat mahdolliset kansainvälisen kapitalistin kätyrit. 

Siksi tämä on yksi niistä kysymyksistä, joihin löytyy vastaus kolmannelta tieltä, eikä suinkaan globalistien ratkaisuista.  Sillä velkarahalla eläminen ei lopu koskaan, ei ennen kun otetaan käyttöön oma valuutta ja keskuspankki.


Entä jos hieman itsenäistyisimme ja olisimme omavaraisia?

Jos itsenäisellä valtiolla olisi oma valuutta ja, keskuspankki sekä edes välttävästi omavarainen kansantalous, ei silloin valtion ei edes tarvitsisi ottaa velkaa ulkopuolelta pitääkseen kansantaloutensa pyörimässä. Esim. jo meidän luonnonvarojen hyödyntäminen (turve) on vuoronperään viherterroristien ja toisaalta kansainvälisen kapitalistin ryöstöviljelyn (kaivokset) kohteena. Oikeisto ja vihervasemmisto eivät yksinkertaisesti taivu tässä asiassa, sillä se on vastaan heidän ideologioitaan. Voivat ne huudella aina oppositiossa ollessaan, mutta sitten vallassa on taas kerran se kuuluisa "pakko". 

Ja Suomi on kyllä ollut jo ennen globalistien sabotaasia omavarainen esim. mitä tulee ruokaan ja useimpiin raaka-aineisiinkin. Lisäksi täällä valmistettiin korkean jalostusasteen tuotteitakin kuten maailmanlaajuisesti myyvää elektroniikkaa. 

Niin kauan kuin Suomi ei hyödynnä omavaraisuutta, eikä luo itse omaa rahaansa, se ostaa sitä velaksi yksityisiltä sijoittajilta, kansainvälisiltä kapitalisteilta, joutuvat siksi veronmaksajat maksamaan korkoja näille samoille sijoittajille.


Voit tarjoilla niiden pöytään, mutta se ei tarkoita sitä, että pääset itse syömään

Juuri nyt meillä on hallitus vallassa, joka ajaa ainoastaan tätä suuntaa, sillä ne ovat kansainvälisen kapitalismin edustajia, ei Suomen kansan. Ne ovat ne kaikkein pahimmat ja myrkyllisimmät viholliset koko kansalle. 

1 kommentti:

Seppo Oikkonen kirjoitti...

Kun talous kirjaa tuottoja, tuotot joko kootaan reaalikierrosta pois ja käytetään niitä lainakaupassa, tai sitten ne jäävät kasvattamaan reaalitalouden kiertoja.

Lainakauppa on aktiivista strategista toimintaa, ja "rahaan" kuuluva, pohjimmiltaan uskonnollislaatuinen kaikkivoipaisuuskuvitelma mahdollistaa sen extralargen laajentamisen.

Vanhat kansallisvaltiot ovat päätyneet lainakauppiaiden pussittamiksi sen jälkeen, kun 80-luvun juppikapitalismi käytti loppuun yritymaailman mahdollisuudet rahaekspansion laajentamiseksi. Kansallisvaltiot ovatkin kilttejä asiakkaita -- ne eivät ole syntyneet samalla tavalla sijoituskuplina kuin rahalla masinoidut yritykset, vaan niillä on pohjanaan ihmisen ikiaikaiset yhteisölliset tekijät ja turvallisuudentarpeet.

Kuten kaikissa uskonnoissa, myös uudessa suuressa maailmanuskonnossa, taloususkonnossa, on tabunsa ja pyhitetyt oppinsa. Valtionvelkaan liittyvät opillistukset ovat tosiassan pohjimmiltaan pelkkää stiiknafuulaa, outoa on vain se etteivät eri poliittiset suunnat ole varsinaisen rahateorian tasolta löytäneet opillisia argumentteja -- no, ehkä tuo "valtionvelkaa ei tarvitse maksaa takaisin" yrittää olla jokin sellainen.

Sekin pitäisi ilmaista vähän pätevämmin, esimerkiksi: "Valtionvelkoja ei kukaan koskaan voi maksaa takaisin. Jos rahaohjasteinen talous saadaan tuottamaan vaikkapa kymmenen kertaa paremmin, se merkitsee ainoastaan velkasummien satakertaistumista."