tiistai 16. toukokuuta 2023

Euroviisujen voittaja on Marokko - vai onko sittenkään?

Otetaan tähän väliin tällainen hieman kepeämpi aihe, tosin, Ruotsille häviämistä ei voi koskaan ottaa kepeästi, ei tässäkään tapauksessa. 

Eli, euroviisujen voittajaksi päätyi Ruotsin edustaja, ja vieläpä varsin kyseenalaisella tavalla, sillä kirjaimellisesti kansakunnat hurrasivat Suomea voittajaksi, niin siitä huolimatta "juryt" tiesivät paremmin ja varastivat voittomme nenämme edestä.

Tehdäänpäs nyt pieni ynnäily.

Suomi sai siis 18 maalta yleisöäänissä täydet pisteet. Ruotsi ei yhdeltäkään. Suomi sai 87% mahdollisista yleisöäänistä, mitä se olisi voinut saada. Jos Suomi olisi saanut 100% niin olisi silti yhden pisteen päässä Ruotsista. Ne on tarkkaan laskenut mitä juryjen pitäisi antaa. Käärijä sai raadilta vain 150 pistettä. Loreen 340 pistettä, mikä vaatisi että 30 maata antaisi 12p kansanäänestyksessä. Ruotsi sai 190 pistettä enemmän ammattilaisraadeilta ja Suomi sai 133 pistettä enemmän yleisöltä. Tämä on täysin älytön järjestely, eikä tämä ole reilua artisteja eikä maksavia äänestäjiäkään kohtaan. Kisojen ideana pitäisi olla sloganin mukaan "musiikin yhditämät kansat", mutta silti "eliitti" vain päättää. Ja lopputulokseen ei käytännössä ole ketkään muut tyytyväisiä, kuin ruotsalaiset ja "asiantuntijaraadit". 

Entä Loreenin biisi?

Sen lisäksi että se oli varsin helposti sivuutettava radiosoittoviisu,  se oli myöskin selkeä plagitaatti. Siitä ei ole kahta sanaakaan. 

Joten näinä "current thing" -aikoina, asiasta tekee varsin irvokkaan se, että kyseinen kappale oli varastettu juuri ukrainalaiselta esittäjältä, Ukrainasta sodan takia siirretyissä kisoissa.  voittokappaleeksi näin siis tuli ruotsalaisten omima biisi, maalta jota jo entuudestaan sorretaan toisen valtion toimesta. Ukrainassa ainakin tiedetään miltä meistä suomalaisista tuntuu, kun olemme olleet näiden naapuriemme kanssa myöskin historiamme aikana ns. vastaanottavana osapuolena. 

Loreen tuskin itsekään tuntee itseään järin suureksi voittajaksi, sillä yleisö lauloi edelleenkin Suomen laulua, sinusta tulee sovitun pelin kasvot ja  viimeistään nyt naamasi hierotaan se ettet ole edes ruotsalainen. Unohtamatta hänen saamia uhkailuja. Eihän se nyt hänen syy ole, että asiat on selvästi suhmuroitu.

Otetaan esimerkiksi seuraava kuva, josta selviää, että voittaja lipsahti tietoon jo ennen puolta yötä! (suurenna kuva)


Syyksi on epäilty kätevästi ensi vuonna olevia Abban 50 vuotisbileitä ja voihan se johtuakin siitä. Ikävä kyllä maailmassa on kovasti vähän ilmaisia lounaita. Näiden taustalla on suuret musiikkiteollisuuden takapirut, ja eiköhän Abban juhlista olla valmiita kiskomaan niin suuret voittojen maksimoimiset irti kuin vain mahdollista. 

Entä Käärijämme?

Sen lisäksi että hän oli ylivoimainen voittaja, hän saa myöskin sympatiapisteet - ansaitusti. 

Eikä siinä vielä kaikki!

Spotifyssa hänen saldonaan on:

Spotifyn global viral sija 1.

Spotify euroopan 1.

Spotify skandinavian 1.

Ja mikä parasta:

Spotify Ruotsin numero 1!

Ja monen muun.

Lienee sanomattakin selvä, että kumman biisiä soitetaan seuraavat kuukaudet, ehkä vuodet radioissa ja juottoloissa. 

Kappale nyt ei ole sitä genreä, jota allekirjoittanut vapaaehtoisesti juuri kuuntelee, mutta on sanottava, että kyseessä on siinä mielessä oikein oivallinen instalaatio näihin kisoihin, että kyseessähän on ironinen biisi. Se on ironiaa niin suomalaisuudesta, sekä koko euroviisuhumpasta. Se on tehty pilke silmämunassa, ja siten se myös pitää kuunnellakin - ja katsella. 

Ei kommentteja: