keskiviikko 20. lokakuuta 2021

Uutiskatsaus: Pelastakaa lapset Viralliselta Totuudelta

Pieniä korjauksia, ja seuraava "raportti" on heti paljon järkevämpi.

Ääriliikkeet houkuttelevat nuoria netissä mielistellen ja huumorin varjolla – Uteliaisuus voi viedä huijausten ja disinformaation syövereihin (seura.fi)

Raportin mukaan ääriliikkeet houkuttelevat netissä nuoria samaan tapaan kuin seksuaaliset hyväksikäyttäjät. Tarkoitusta varten liikkeillä on usein erilaisia menetelmiä ja jopa toimintasuunnitelmia, joiden avulla sopivia ehdokkaita pyritään ensin löytämään ja sitten rekrytoimaan.

Verkkorekrytointi on toisaalta vain osa prosessia. Esimerkiksi äärivasemmistolla musiikki on tärkeä osa alakulttuuria, tutkijat toteavat. Musiikki saattaa johdattaa nuoren nettiin hakemaan lisätietoja.

Tutkijoiden mukaan se tiedetään, että korona-aikana esimerkiksi elokapinalaiset ovat Suomessa pyrkineet rekrytoimaan uusia jäseniä verkon lisäksi myös levittämällä mainoksiaan sähkökaappeihin ja valotolppiin, ja jopa jakamalla materiaaliaan postilaatikoihin. Toiminta on ollut näkyvää.

Ensisijaisesti nuoria houkutellaan raportin mukaan ääriliikkeiden toimintaan kuitenkin toiminnassa jo mukana olevien kavereiden ja sukulaisten kautta. Näin ovat toimineet tutkijoiden mukaan niin Antifa kuin esimerkiksi Syyriaan ja Irakiin sotimaan lähteneet vierastaistelijatkin, houkutellessaan sukulaisia ja kavereitaan mukaan.

Ei kommentteja: