" Sillä mitä se hyödyttää ihmistä, vaikka hän voittaisi omaksensa koko maailman, mutta saisi vahingon sielullensa" https://t.co/tF67NYSFxs
— XeimA (@XeimianTweet) March 28, 2021
Abaddon on tämen tekstin aiheena, eikä vain Abaddon, vaan tarkoituksena on katsoa sen avulla suurempaa kuvaa - johon yllä oleva twiitti myöskin osaltaan viittaa, ja asiaan palataankin tämän tietoiskun loppupuolella.
Oppilaat sanovat Jeesukselle: "Kerro meille, mikä on oleva loppumme?" Jeesus sanoo: "Oletteko sitten tutkineet alun, kun kysytte loppua? Sillä siellä missä alku on, siellä on loppu(kin) oleva. Siunattu on ihminen, joka saavuttaa alun; hän tulee tietämään lopun, eikä kuole (koskaan)." - Tuomaan evankeliumi
Vaan, se johdannosta! Tässä itse materiaali:
Aina ei ole näin ollut, vaan muinaiset kristityt ymmärsivät sen mysteerion paremmin. Eräs kirkkoisä on kirjoittanut siitä eri sävyyn kuin miten nykyään tehdään. Vasta1700-luvun protestantit alkoivat puhua täysin omiaan siitä, ja se on jatkunut. (Tosin, metodisteille se oli hyvä).
— XeimA (@XeimianTweet) March 28, 2021
Saatanan mukana lähti 1/3 enkeleitä, ja ne luonnollisesti olivat tuhoisia luonteeltaan. Abaddon on tuhoaja, mutta se ei lähtenyt ns. saatanan messiin. Asia mikä unohdetaan. Kuitenkin Jumalassa on molemmat aspetit, joka näkyy jopa nimiassosiaatioissa.
— XeimA (@XeimianTweet) March 28, 2021
Kun taas kristikunta on painottunut tuohon armon aspektiin, sillä uusi liittohan toi sen enemmän esiin. Tähän vielä moderni liberaali kristillisyys, joka on vasemman käden tien kristillisyyttä, niin käytännössä koko ankaruuden pilari on unohdettu ja kiistetty.
— XeimA (@XeimianTweet) March 28, 2021
Joten, voidaan siis todeta, että ideanani oli enemmänkin käyttää Abaddonia esimerkkinä isommasta kysymyksestä, eikä vain toimia hänen PR-kampanjoitsijanaan. (Voi olla että näemme hänet lempipuuhissaan vielä elinaikanamme - toivotaan ettei!)
— XeimA (@XeimianTweet) March 28, 2021
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti