tiistai 20. lokakuuta 2020

Intersektionaalinen hierarkia

Koska orwellilaisuuden moderni inkarnaatio, eli intersektionaalisuus on taas tapetilla, niin muistutettakoon Fundamentin aiheeseen liittyvästä havainnosta, nimeltä intersektionaalinen hierarkia.

Kyseessä on siksi orwellilainen idea, että se tarkoittaa päinvastaista asiaa, minkä sen annetaan ymmärtää tarkoittavan: se myydään tasa-arvona, vaikka se on käytännössä rasismia ja seksismiä.


Tämä tiivistyy termiin intersektionaalinen hierarkia: kyseessä on uhripisteytetty hierarkia, jossa valkoinen heteromies ei voi voittaa, vaan on tuomittu ikuisesti häviämään, sillä hän edustaa kyseisessä hierarkiassa jonkinlaista demonista entiteettiä joka tulee alistaa ja mielellään hävittää. Valkoinen nainen seuraa perässä.

Tämän varhaisimmat havainnot tulivat jo blogin alkuaikoina, kun allettiin valottamaan sitä, miten tuplastandardit ovat massakontrollin ase. Sitten tutkimus eteni siihen, että mikä on tässä hierarkiassa korkeimmalla - vastaus löytyi ja se oli: ideologia ja liike on korkeimmalla, eikä sen vastainen eturyhmän edustaja (eli siis intersektionaalisen hierarkian yläpäässä oleva) voi sitä voittaa.

Tämä näkyy myöskin paljon puhutussa intersektionaalisessa feminismissä, jossa miehet eivät voi koskaan todella olla feministejä, vaan vain "allyja", eli liittolaisia. He eivät täten voi koskaan päästä täysivaltaisiksi jäseniksi.
Summa summarum

Intersektionaalinen hierarkia puhuu intersektionaalisuudesta sellaisena kuin se on: seksisminä ja rasismina, jossa yksilön arvon määrittää hänen rotunsa ja sukupuolensa - se vihervasemmiston uhrifetissin mukaisesti perusteellaan uhrin asemalla. 

Se ei ole muuta kuin juuri sitä ylivalta-ajattelua, jossa omat eturyhmät ovat absoluuttisen hyviä - paitsi jos kääntyvät ideologiaa vastaan - ja sen vihollisia kaikki muut. 

Ei kommentteja: