maanantai 13. huhtikuuta 2020

Pääsiäinen2020: Totuus Toorasta

Eräs suosituista väännöistä sarjassamme humanistisuvakkiateistiomanelämänsäricharddawkinsit vs. konservatiiviset tolkun ihmiset ynnä kristityt on Raamatun lain, eli Vanhan Testamenti 5 ensimmäisen kirjan muodostaman Tooran merkitys.

Jos ensiksi mainittu ryhmä saisi päättää, sitä tulkittaisi mahdollisimman paljon sen kuolemantuomioita toteuttaen, mutta jos jälkimmäinen, keskityttäisi käytännössä kymmeneen käskyyn.

Katsotaan mistä oikeasti on kyse:Joten, mikä on homman nimi ja kysymyksen vastaus?Lisähuomioita, jotka liittyvät aiempaan Sodoman ja Gomorran syntiä käsittelevään tekstiin, sekä siihen miten nämä kristilliset arvovalinnat toimivat (ns. amerikkalaistyylinen, enemmän satanismia kuin vaikkapa Tooran määräämää sosiaalista järjestystä kannattava kristillisyys ei sitä juurikaan ole) yhteiskunnallisella tasolla (koti, uskonto ja isänmaa).

Vielä Jesajan kirjasta selkeä todistus aiemmasta:
Ellei Herra Sebaot olisi jättänyt meistä jäännöstä, olisi meidän käynyt pian kuin Sodoman, olisimme tulleet Gomorran kaltaisiksi. 1:10 Kuulkaa Herran sana, te Sodoman päämiehet, ota korviisi meidän Jumalamme opetus, sinä Gomorran kansa. 1:11 Mitä ovat minulle teidän paljot teurasuhrinne? sanoo Herra. Minä olen kyllästynyt oinas-polttouhreihin ja juottovasikkain rasvaan. Mullikkain, karitsain ja kauristen vereen minä en mielisty. 1:12 Kun te tulette minun kasvojeni eteen, kuka sitä teiltä vaatii - minun esikartanoitteni tallaamista? 1:13 Älkää enää tuoko minulle turhaa ruokauhria; suitsutus on minulle kauhistus. En kärsi uuttakuuta enkä sapattia, en kokouksen kuuluttamista, en vääryyttä ynnä juhlakokousta. 1:14 Minun sieluni vihaa teidän uusiakuitanne ja juhla-aikojanne; ne ovat käyneet minulle kuormaksi, jota kantamaan olen väsynyt. 1:15 Kun te ojennatte käsiänne, minä peitän silmäni teiltä; vaikka kuinka paljon rukoilisitte, minä en kuule: teidän kätenne ovat verta täynnä. 1:16 Peseytykää, puhdistautukaa; pankaa pois pahat tekonne minun silmäini edestä, lakatkaa pahaa tekemästä. 1:17 Oppikaa tekemään hyvää; harrastakaa oikeutta, ojentakaa väkivaltaista, hankkikaa orvolle oikeus, ajakaa lesken asiaa. 1:18 Niin tulkaa, käykäämme oikeutta keskenämme, sanoo Herra. Vaikka teidän syntinne ovat veriruskeat, tulevat ne lumivalkeiksi; vaikka ne ovat purppuranpunaiset, tulevat ne villanvalkoisiksi. 1:19 Jos suostutte ja olette kuuliaiset, niin te saatte syödä maan hyvyyttä; 1:20 mutta jos vastustatte ja niskoittelette, niin miekka syö teidät. Sillä Herran suu on puhunut
Catch me, heal me, lift me back up to the sun

I choose to live

Ei kommentteja: