maanantai 3. helmikuuta 2020

Ajankohtainen ja silmät avaava Kurt Cobainin haastattelu - 5 totuutta


Tällainen Kurt Cobainin haastattelu tuli vastaan, ja se kertoi monia mielenkiintoisia havaintoja.

  1. Veren ja genetiikan vaikutus. Cobain on irlantilaista sukujuurta. Synkronisiteettina: Kun hän kävi keikalla Irlannin Corkissa - ennen kun tiesi tästä sukuasiasta - josta hänen sukunsa oli kotoisin myöskin, hän käveli siellä koko päivän, lähes kyyneleet silmissään, sanoen että se oli lähinnä hengellistä kokemusta jota on koskaan kokenut. 
  2. Avioero. Kurt kertoi, että hänellä oli onnellinen lapsuus, jonka käänsi ylösalaisin vanhempiensa avioero - hän epätoivoisesti olisi halunnut ydinperheen, jossa on isä ja äiti, sekä hän itse. 
  3. Maskuliinisen roolimallin puute. Yksi asia johti toiseen, niinpä menetettyään isänsä, hän myös koulussa jatkoi tätä syöksykierrettään alaspäin. Tarkoittaen sitä, että hänellä oli vain naispuolisia kavereita, sekä myöhemmin homo.  Eli maskuliininen virtaus oli totaalisen tukittu, perhe rikki ja syrjäytymisen sekä vieraantumisen vaikutus jatkuvasti läsnä.
  4. Feminismi. Kuten haastattelusta kuulee, oli Cobain feministi, joka epärationaalisesti koki naisten olevan "totaalisen alistettuja", johtuen esim. bitch-haukkumasanasta (eikö miehiä varten ole sen vastineita muka?). Loppu onkin historiaa: Cobain meni yksiin feministikullankaivajan kanssa, ja on nyt kuollut. Surullinen päämäärä.
  5. Onni perheestä. Saatuaan lapsen ja mentyään naimisiin, Cobain sanoi olleensa viimeksi yhtä optimistinen ja onnellinen, silloin kun hänen vanhempansa olivat vielä yhdessä. 
Summa summarrum

Näin ollen Kurt Cobain oli eräänlainen esikuva aikamme korruptoidusta miehestä, syrjäytyneestä ja totaalisen hukassa olevasta. Se tila yhdistettynä tuhoisaan ympäristöön ja taiteelliseen lahjakkuuteen, epäilemättä loi taidetta, mutta suurella hinnalla. Massakontrolli haukkaa kitaansa epäröimättä tällaiset miehet, ja voit kuvitella heidän kohtalonsa siihen myllyyn joutuessaan - jos jo kaiken saanut Kurt Cobainkin päätyy (väitetysti) itsemurhaan, niin mikä on sitten näiden muiden eksytettyjen laita?



Ei kommentteja: