maanantai 1. huhtikuuta 2024

Pääsiäinen24: Ja idästä nousee aurinko

Laitetaan nyt vielä yksi kevyempi tämän vuoden pääsiäisen teemaan sopiva teksti, jonka voi ajatella olevan bonus, etenkin nyt kun aiemmat kirjoitukset olivat joko pitkiä tai puolipitkiä, täynnä informaatiota. 

Tämä on myöskin informatiivinen ja ajankohtainen aiheelta, mutta lyhyin teksti ja sisältää myöskin liikkuvaa kuvaa, sillä:

Saarnaaja: 12:12 Ja vielä näiden lisäksi: Poikani, ota varoituksesta vaari; paljolla kirjaintekemisellä ei ole loppua, ja paljo tutkistelu väsyttää ruumiin

Eli kyseessä on siis muinaisten kiinalaisten universalismit, jotka yltävät aina Kristuksen sovitukseen saakka. 

Noin kolmekymmentäluvulla, eli myöhemmän Han-dynastian keisari Guan Wu:n aikoihin heidän aikakirjoihinsa tallentui merkintöjä kuten:

"Ihmisten synti on yhden miehen päällä ja anteeksianto on julistettu kaiken taivaan alla".

He myöskin raportoivat tuolloin tapahtuneesta auringonpimennyksestä, joka tuli odottamatta. Se myöskin kesti minuuttien sijaan tuntikausia. He sanoivat tämän olevan osoitus siitä, että yin ja jang oli vaihtanut paikkojaan - taivaiden vallat järkkyivät. 

Tässä kokonainen dokumentaariota tästä aiheesta, kuten heidän alkuperäisestä uskonnostaan, jonka sittemmin paha keisari kielsi. Tämä on voimakas osoitus universalismista, ja ilmeisesti siitä miten joskus tieto oli yhteinen, mutta sitten jakautui ja korruptoitui. 

Tämän uskonnon jälkeen tulivat taolaisuus ja kungfutselaisuus, joissa myös oli totuuksia, mutta niissä aspektit olivat jakautuneet. Mielenkiintoisena seikkana mainittakoon, että kiinalaisessa Raamatussa Johanneksen evankeliumin ensimmäisen luvun Sana (Logos) on käännetty muotoon Tao, sillä se on itämainen versio teemasta Logos. Tao merkitsee tietä ja ensimmäiset kristityt alunperin kutsuivat uskontoaan Tieksi ja itseään tien kulkijoiksi. Krestinaanit oli nimitys jonka he saivat myöhemmin, se oli pikemminkin söpö pilkkanimi, sillä se kutakuinkin tarkoitti "pikku-kristuksia". Loppu on historiaa ja hän on noussut. 

17:23 Sillä kävellessäni ympäri ja katsellessani teidän pyhiä paikkojanne minä löysin myös alttarin, johon oli kirjoitettu: 'Tuntemattomalle jumalalle'. Mitä te siis tuntemattanne palvelette, sen minä teille ilmoitan. 

17:24 Jumala, joka on tehnyt maailman ja kaikki, mitä siinä on, hän, joka on taivaan ja maan Herra, ei asu käsillä tehdyissä temppeleissä,

17:25 eikä häntä voida ihmisten käsillä palvella, ikäänkuin hän jotakin tarvitsisi, hän, joka itse antaa kaikille elämän ja hengen ja kaiken.

17:26 Ja hän on tehnyt koko ihmissuvun yhdestä ainoasta asumaan kaikkea maanpiiriä ja on säätänyt heille määrätyt ajat ja heidän asumisensa rajat,

17:27 että he etsisivät Jumalaa, jos ehkä voisivat hapuilemalla hänet löytää - hänet, joka kuitenkaan ei ole kaukana yhdestäkään meistä;

17:28 sillä hänessä me elämme ja liikumme ja olemme, niinkuin myös muutamat teidän runoilijoistanne ovat sanoneet: 'Sillä me olemme myös hänen sukuansa'.

Lopuksi vielä muut tämän pääsiäisen tekstit sekä yksi päivitetty teksti:

Mikä Ilmestyskirjasta on tapahtunut ja mikä ei?

Tämä muuttaa kaiken mitä tiesit pedon merkistä (666) ja sen laskemisesta!

Pääsiäinen24: Universalismit ja antityypit

Päivitetty: Kadonneet käännökseen: Kuka Perkele?!

Ei kommentteja: