maanantai 2. toukokuuta 2022

GTA Esplanadi - okkultistinen näytös

Helsingin Esplanadilla rytisi vappuaattona. Tapaus on yllättävä, joskaan ei siksi, että olisi yllättävää että näinä päivinä joku ajelee holtittomasti väkijoukossa - ikävä kyllä. Yllättysmomentti tuli tapahtuman epätavallisuudesta, nyt kun alkaa olla yleistä tietoa, että kuka tämä kuski oli. Ei näet sovi tällaisen tapauksen profiiliin, kun kyseessä oli  kerran varsin hyvin menestynyt 33 vuotias talouden uraohjus. (Toisaalta, moderni yhteiskunta sairas - sen pitäisi olla ihmistä varten, mutta ihminen onkin sitä varten! Tämä johtaa siihen, että ihmisillä päät sanovat poks. Ei ole ketään luotu sen enempää uraraketiksi kuin ruoskansuutelijaksikaan!)

Myöskin hänen käytöstään pidättäessä on ihmetelty, syyksi on esitetty kaikkea aina psykoosista syyntakeettomuuden näyttelyyn ja rattijuoppouteen. Ja sekin kuinka tämä kyseinen sankari päätyi tuohon tilaan on herättänyt kysymyksiä, hän näet oli vielä samana päivänä ollut normaalisti viettämässä vappujuhlaa, mutta muutama tunti siitä niin oli menossa tämä GTA espa -spektaakkeli, jossa hän hurjasteli riivatunlailla (hehheh - pieni kevennys, joskaan eihän tämä nyt muuten ole naurun asia ja hyvä että henkilövahingoilta säästyttiin). 

Mutta edellä olevan spekuloimisen sijaan ja vastauksia etsiessä/odottaessamme, me otamme nyt rullan foliota, teemme siitä hatut ja katsomme tarkemmin tapaukseen liittyviä omituisia symbolisia markkereita. 

Nyt, kun hatut on kääritty päähän, jatkamme välittömästi. 

Aloitamme okkultististen jälkien tarkastelun päivämäärästä. 

Päiväys

Tapahtuman päiväys lukeutuu ns. uhriajalle, jonka kesto on 40 päivää. Se alkaa 22.3. ja loppuu 1.5. Walpurgin yö/suuri noitasapatti on 30.4. 1.5. on puolestaan Beltane, joka on siis pakanallinen auringon voiton juhla - ei ole varmuutta, onko tämäkin juhla sulautettu rapparien rosteriin, mutta sopisi kuvaan - tästä ilmenee lisää edempänä.( On myös syytä muistaa, että 16.5 on täydellinen kuunpimennys ja syklin väli on 18 vuotta. Numero 18 on myös tarotissa kuu.)

Sairaalakuva

Sairaalakuva on erikoinen asetteluineen, mutta sille kaikelle on selitys. Kyseinen muotoilu jäljittelee kabbalistista elämänpuuta. Myös aiemmin hänen tiedetään ottaneen tällaisiä kuvia. (Lisäksi tuo reteä "sigma male grindset" -asento, joka on ärsyttänyt monia somealustoilla, on symbolinen, ja siis kuvaa pentagrammia). 

Yksityiskohdat

Yksityiskohtia tarkastellassa, voidaan löytää tuosta puurakennelmasta Kuutamolla niminen Aku Ankan taskukirjan osa - se on maallikollekin tässä yhteydessä huvittava yksityiskohta, mutta onko sen takana syvempää symboliikkaa?

On.

Kuu on tärkeä vapaamuurarien symboli. Se edustaa heille ns. vähäisempää valoa. Vapaamuurarit myös kokoontuivat täysikuun aikaan ennen muinoin. Kuu ja aurinko symboloivat uudelleensyntymisen alkemistista prosessia. (Omistukset: Etelä on auringon, länsi kuun, itä looshin mestarin).

Ai niin, kyseisssä taskarissa on myös mielenkiintoinen yksityiskohta alkaen sivulta 33  "Syvyyksien Saalistajat". 33 on näet tärkeä luku muurareilla (ylin aste), ja tuo oli myös kaaharin oma ikä. (Syvyys kieltämättä kuulostaa hyvinkin okkultistiselta nimitykseltä, mutta allekirjoittaneella ei ole tietoa onko se rapparien/kabbalistien symboliikassa käytössä. Ainakin Raamatussa syvyys, Tartaros, on paikka jossa ensimmäiset langenneet enkelit ovat vangittuina). Ja kyseisen taskarin kääntöpuolella on mainos tulevasta taskarista, joka on järjestysluvultaan 369 (luvut 3,6,9 ovat myös rapparien kuin myös Teslankin mieleen, jälkimmäisen mukaan niissä on "universumin avaimet"). 

Ja sefirothin puun perusteella samainen taskari on Malkuthin ("valtakunta") sefirothissa, joka edustaa lähinnä maata ja näkyvää maailmaa olevaa sefiraa. Niin kabbalistit kuin rapparit käyttävät kyseistä puuta, ja jälkimmäisille se on (ainakin ns. skottilaisessa riitissä) nousemisen ja asteikossa etenemisen symboli. Symboliikassa Ain Sofin luovan voiman kaaos etenee konkreettiseksi Malkuthiksi. Kuten sairaalakuvasta näkee, on sefirothin puu siten aseteltu, että kyseinen Ain Sofin sefiroth on kaaharin pään kohdalla.

Skottilaisen riitin symboli

Sydämellinen loppukaneetti

Entä kaahailua ja hoitoon ohjaamista seuranneen somepäivityksen "Rakkaus tekee hulluksi 💙❤️"  sydämet ja teksti? 

Ainakin rapparien maailmassa puhutaan ns. veljellisestä rakkaudesta. Kabbalassa myöskin rakkaudella tärkeä rooli, yllättävän samanlainen kuin vaikkapa kristillisyydessä, mutta turhan abstrakti tai paremminkin laaja, että siitä osaisi vetää mitään johtopäätöksiä mitä tulee tuohon sydämillä varustettuun julkilausumaan. 

Vaan sydämet on helppo tulkita, sillä niiden värit symboloivat armoa ja ankaruutta. Tämä dualismi on kabbalistisessa kuin myös vapaamuurarien perinteessä läsnä, jälkimmäisessä ne ovat nimeltään Boaz (kauneus) ja Jachin (voima).

Kuriositeettina: Tampereen rantatunnelin päissä on myös pilarit, joista toinen on tulen ja toinen veden pilari. 

(Lisää Tampereen okkultistisista yksityiskohdista tässä klassikkotekstissä.)

Näiden kahden pilarin väliin kuuluu viisauden pilari, joka on tasapaino näiden välissä. Kabbalassa se on kauneuden pilari. (Tampereen rantatunnellissa on sen keskellä  - ns. pilarien välissä - juurikin sinisellä valolla valaistu katto).

Pöydällä olevissa kahdessa juomapullossa  vasemmanpuolimmaisessa on keltaista nestettä (kuvainnollisesti aurinko), toinen tyhjä (kuvainnollisesti kuu). Sefirothin puussa ne ovat armon ja ankaruuden mukaisesti, jolloin auringon symboli on gevurah, ankaruuden periaate, kuu taas edustaa chesedia, armon periaatetta. Ja kuten jo edellä tuotiin huomio leijonaan, liittyy leijona rapparien symboliikassa aurinkoon.

Summa summarum

Aika mielenkiintoista symboliikkaa tässä tapauksessa kieltämättä on näytillä - kabbalistista vaiko vapaamuurarien, vai onko niin, että hurjastelija on päättänyt vain trollata tällaisillä vihjeillä? Nämä asiat ovat lukijan päätettävissä. Mutta kukaan joka tietää näistä asioista, ei voi olla huomaamatta näitä elävän symbolisia merkityksiä jotka suorastaan hyppäävät esiin. Sattumiksi ne ovat outoja, ja toisaalta on myös outoa, että miksi ne ovat noinkin ilmeisiä. 

Tämähän voi monesta olla täyttä huuhaata, mutta allekirjoittanut tahtoisi muistuttaa, että eliitille nämä jutut eivät ole huuhaata (elleivät sitten ole totaalisia trolleja), mutta rahvaalle ovat - ja juuri tästä syystä osat ovat kuinka ovat.

When did it begin?

The change to come was undetectable

The open wounds expose the importance of

Our innocence

A high that can never be bought or sold


Symbolic acts - so vivid

Yet at the same time

Were invisible

Ei kommentteja: