perjantai 12. marraskuuta 2010

Viikonvaihteen uutiskatsaus (sis. uusorjuutta, vieraantumista ja syrjäytymistä)

Katsotaanpa ensin uutiset läheltä ja "korkealta".

Uudet viltit maksoivat eduskunnalle noin 27 000 euroa.

Mitä voin sanoa? Kuin että on mukavampi itselleen annetun palkankorotuksen jälkeen sitten nukkua töissä, kun on uudet viltit.

Sitten maailmalle.

http://www.uusisuomi.fi/raha/105562-raju-uudistus-tyottomat-britit-pakkotoihin-%E2%80%93-ilman-palkkaa

Tämä ei juuri käytännössä eroa Suomen touhusta.

Täällä ihan samalla tavalla mennään harjoittelemaan. Vai olikohan se termi työelämänvalmennus?

Joka tapauksessa, vuokratyövoima on aiheuttanut sen että kuin taikaiskusta on tullut oma pätkätyöläisten luokka - heti kun keino kiertää työvoimalakeja keksittiin.

Sitten kun päästään tasolle jossa yhteiskunnan oikeudeton luokka, eli työttömät muunnetaan orjatyövoimaksi..ai miten niin päästään, sitähän tapahtuu jo!

”Tutkimusten valossa ihmisiä, jotka ilman syytä heittäytyvät pois työmarkkinoilta on hyvin vähän”[Ervastin mukaan varsinaista vapaaehtoista työttömyyttä löytyy niin vähän, että sellaista termiä ei välttämättä kannatta edes käyttää:] ”Tietysti aina on ihmisiä, joita muuten vaan työn tekeminen ei kiinnosta, mutta työnvieroksujien merkitystä ei todellakaan kannata liioitella. Työttömyyden kokonaistilastoon näin pienellä ryhmällä ei ole mitään vaikutusta. Vapaaehtoisten työttömien vahtiminen ja töihin pakottaminen ei alenna työttömyysastetta. Näin ollen yhteiskunta ampuu käytännössä ruutia taivaalle. ” 
- Professori Heikki Ervasti Turun yliopiston sosiaalipolitiikan laitokselta.

Lyhyesti: On niitä joiden mielestä työstä tulisi saada palkka, ja niitä joiden mielestä ei. Jälkimmäiset ovat vallassa, ja lopputuloksena on työttömyys joka toimii heidän päämääränsä edistämisessä.

Miten moni katsoi Hullun jutun? Tuli klo 21:00 kanavalta 2, 8.11.2010.

Pitää sanoa, että sen otsikko ja esittely oli paljon kiinnostavampi kuin itse ohjelma, ainakin päällisin puolin katsottuna: "Poliitikot puhuvat aina syrjäytymisen vaarasta, mutta heidän suurin kauhukuvansa onkin se että työtön ei syrjäydykään. Syntyy työttömien alakulttuuri jossa tehdään mielekkäitä asioita. Koko perhe on työtön, koko lähiö on työtön, eikä kukaan ymmärrä hävetä."

Ja mitä olenkaan sanonut?

(Kapitalistinen) yhteiskunta antaa sinulle vaihtoehdoiksi joko syrjäytyä tai vieraantua.

Mitä kaikkea vieraantuminen taas pitää sisällään?

Olen kirjoittanut aiemminkin tästä, mutta kertaus tuskin on pahitteeksi.

Marx havaitsi vieraantumisesta neljä päätyyppiä. Ne ovat:
(1) vieraantuminen työnteon tuloksesta, koska hän ei omista sitä mitä hän tuottaa, ja se jää lopulta hänelle vieraaksi (”Työ tuottaa palatseja, mutta työläiselle se tuottaa luolia”).
(2) Marx huomasi myös, että työnteko ei itsessään ole mielekästä työntekijälle, vaan se on väline työnulkopuoliseen elämään. Siispä työntekijä tuntee itsensä ulkopuoliseksi omasta elämästään työssä, mutta elää elämäänsä työn ulkopuolella. Vakavampia vieraantumisen tyyppejä ovat
(3) vieraantuminen ihmisyydestä ja
(4) toisista ihmisistä. Jälkimmäinen johtuu paitsi siitä, että palkkatyöläinen ei omista työn tulosta, myös siitä, että hän joutuu kilpailemaan muiden työntekijöiden kanssa.

Lähde: http://fundamentti.blogspot.com/2010/05/kreikkakysymys-vol-2.html

Eli tämä suuri kauhukuva perustuu siis sille, että "syrjäytynyt" huomaa olevansa ainoastaan syrjäytynyt vieraantumisesta.

"Karjalle" tuon huomaaminen on hieman sama, kuin Matrixissa punaisen pillerin ottaminen.

"Syrjäytynyt" on puhtaasti ladattu termi. Syrjäytyä voitkin vain jos olet jo vieraantunut, ja se määrittää näin koko maailmanmallisi; se kaikki on sinun päässäsi, eikä sillä ilmiöllä ole itsenäistä olemassaoloa.

Tätä vastaan on taisteltava, ei saa antaa kapitalististen mallien määritellä mikä on Sinun henkilökohtaisen menestymisesi mitta.

Näin siis vapautuminen tapahtuu yksilötasolla: on herättävä.

Yhteiskunnallisella tasolla sen tulee olla kansallisen hyvinvoinnin ja yhteistyön lisääminen, kansalliset "vapaat radikaalit" puolestaan on pistettävä aisoihin.

Tahot jotka hajottamalla kansaa hallitsevat sitä, on syrjäytettävä Täydellisen Järjestelmän yhteenkokoavan vallan tieltä, olivat nämä sitten luokkasadomasokisteja, reguloijia, pro-kapitalisteja, riistäjiä, monikulttuurisuuteen naamioidun nihilismin tai minkä tahansa muun rappion kannattajia ja edesauttajia!

Kilpailu on korvattava yhteistyöllä, sillä kilpailumentaliteetti on hajottamisen ja hallitsemisen, kansallisten vapaiden radikaalien luomisen siemen!

Mutta tiedä; Täydellisen Järjestelmän visiossa valtio on kansan puolella, ja tulee kansaa vastaan!

Kun nämä on tuotu yhteen, voidaan ryhtyä valmistelemaan lopullista voittoa.

Mitä tulee taas tähän uusorjatyöhön niin sääntönä olkoonkin se, että jos ei ole tarjota työtä, ei sitä tehdä ilmaiseksikaan.

Sellainen laki on säädettävä, että työnantaja ei voi milloinkaan ensin kieltää työläiseltä työtä, mutta sitten ottaakin orjaa tekemään itselleen niitä ilmaiseksi. 

Todellakin on rikos kaikkea työlainsäädäntöä kohtaan, jos muita kuin vapaaehtoistöitä tehdään ilmaiseksi!

http://fundamentti.blogspot.com/search/label/Antologia

Ei kommentteja: