perjantai 2. marraskuuta 2012

Kimmo Sasin Avustajan Järkyttävä Tunnustus!Kokoomuksen Kimmo Sasin avustaja, tuo ilmeisen symppis ja yhteisestä hyvästä huolissaan oleva, Saul Schubak, valisti meitä yllä olevalla elämänviisaudella, jota voidaan myöskin sanoa tunnustukseksi kokoomuslaisen arvomaailmasta.

No, näinhän se menee. Nämä luppamunat itse kyllä nauttivat kaikesta mitä hyvinvointivaltio tarjoaa heille, kuten ilmaiset opiskelut, terveydenhuollot ynnä muut palvelut mitkä heidän mukaansa pitäisi olla maksullisia. Loput ilmaiset rahat sitten saadaankin joltain toiselta taholta (kuten omat vanhemmat), mutta annas jos hyvinvointivaltion etuuksien pitäisi koskea myös joitakin muita, alkaa parkuminen: "yhyy mun iskän pitää maxaa veroja miljoonavoitoistaan, siirrättikö se nyt turhaan firmansa halpatuontomaihin ja antoi potkut sadoille!".

Mitä Fundamentti sanoo siihen?

Maassa maan tavalla, tai maasta ulos.

Koskee myöskin kapitalisteja, etenkin näitä joiden elämänkatsomus on sosiaalidarwinisesti värittynyt ja katkerasti kansanvastainen. Eikö sellainen ole vihollinen maan sisäpuolella, aivan yhtä paljon kuin vaikkapa muslimi joka huutaa kuolemaa lännelle, ja asuttaa maata jota vihaa "pyhällä" vihallaan?

Kapitalistin tehtävänä on olla osana yhteiskuntaa, ja tällöin se meinaa sitä että se kansakunta joka työllään ja lisäarvollaan tuottaa hänelle voiton, saa myöskin omat etunsa. Kapitalisti ei tee voittoa kansakunnan jäsenenä vain itselleen, vaan yhteiskunnalle, joka on itsessään kansa!

Se kapitalistin lempiohje "mene töihin ja rikastu", toimii aika huonosti maailmassa, jossa pahan paikan tullen ne kyseisen lausunnon antajat kaatuvat lähes poikkeuksetta ruusuista tehdylle pedille, siinä missä toisten osaksi jää haukata paskaa ja kaatua katuojaan. Yllättyisitkö, jos sanoisin että laatukonjakin sijasta tenun valinnut, laitapuolen kulkija, ei tehnyt valintaansa suinkaan maun vuoksi?

Amerikassa suuret firmat saavat henkilöstatuksen ja ulospotkitut kansalaiset rahoittavat näiden pelastamisen, jotta nämä hyödyttömiksi jo kapitalismin omillakin ehdoilla osoittautuneet firmat pysyvät pystyssä. Siinä missä täällä euroopassa pankkiirit pelastetaan kovasti samoilla keinoilla. Onko sattumaa että Amerikka on kapitalismin ihmemaa, siinä missä Suomen valta-asemaa pitävä puolue on Kokoomus, jonka edustajat (ja avustajat) ovat mm. sosiaalidarwinisteja?

Entä "mut jos ne lähtee, iskee köyhyys ja menee työpaikat".

Heh.

Ja niin ei ole käynyt jo nyt?

Nyt, kun he ovat saaneet elää kuin pellossa, ja muut ovat tanssineet heidän pillinsä mukaan?

Voisi jopa olla, että Täydelliseen Järjestelmään ja sen parhaimpaan mahdolliseen yhteiskuntaan optimoituneet yrittäjät, niin suuret kuin pienetkin, ymmärtäisivät sen markkinatalouden mekanismin että jollekin ne voitot (+ ne luoneet tuotantovälineet) jäävät. Tällöin kyse on siitä että tuplaa yrittäneet saavatkin kuitin, kun taas voitto siirtyy heille jotka ovat osana järjestelmää.

Vielä lopuksi pistettäköön merkille, että kaiken huipuksi tämä Saul "Aktion T4" Schubak parkuu sitä kun perussuomalaiset tekivät tuosta tiedotteen medialle "mustamaalaustarkoituksessa" - heh, se on toisten syy jos itse mustamaalaa itsensä nurkkaan, ja paljastaa mitkä puolueensa todelliset aikeet ja arvot ovat?

Kokoomuslaista nuhtelijaa lainatakseni: Pitäisi nyt vähän ottaa vastuuta* elämästään. MÄÄ VAAN SANON! 

* Vastuu on kapitalistien retoriikassa sana, jolla oikeutetaan ihmisen jättäminen oman onnensa nojaan. Sillä heidän näkemyksensä mukaanhan elämme täydellisessä, lähes utopistisen kauniissa maailmassa, jossa huonot olot ovat aina yksilön syytä. Ja vaikka suuri joukko takoisi voittoja kapitalistille, on kuitenkin tällöin kyseisen kapitalistin rikkaudet hänen omaa ansiotaan. Sama pätee myöskin perijöihin ja heihin joilla on ollut kultalusikka liian syvällä jo syntymästään saakka.

Ei kommentteja: